τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ένας ταξιδιώτης

Ένας ταξιδιώτης

 

 

Στον όρμο των Φρικών κολύμπησα στα δροσερά σου νερά· στην Ανωγή βρέθηκα να κοιτώ πάνω από τα σύννεφα και στο Κιόνι μυρίζοντας τη θαλασσινή αύρα στάθηκα να ξαποστάσω στη σκιά των λιόδεντρων, για να ανέβω στον Σταυρό και να γλεντήσω στο Αυγουστιάτικο πανηγύρι ― το τέλος των μνηστήρων.
Έφτασε η μέρα να φύγω από το Βαθύ, το λιμάνι του βασιλιά ― να πολεμήσω για την δική μου Τροία. Αρκετά χρόνια μετά, έχασα ή νίκησα; Δεν κατάλαβα. Αλλά ξέρω οτι στην επιστροφή αψήφησα τον Ποσειδώνα προκλητικά κι εκείνος, οργισμένος, μου έστησε εμπόδια πολλά.
Χάθηκα στα εμπορεία και τις πραμάτειες του Καβάφη. Μα παλεύω να γυρίσω σε σένα Ιθάκη και στην αγκαλιά της Πηνελόπης, η οποία ελπίζω να περιμένει έναν ταξιδιώτη ακόμα.

 

_

γράφει ο Γιώργος Μπίζας

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

4 Σχόλια

  1. drmakspy

    Ποιητικότατο κείμενο που κάποιοι θα το έκοβαν σε φράσεις και θα το έδιναν σαν ελεύθερη ποίηση… Μα εσείς το αφήσατε σαν ένα υπέροχο ποιητικό κείμενο και μπράβο σας…

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος