Ένας χρόνος τοβιβλίο.net

3.03.2014

 

Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net ξεκίνησε την πορεία του ακριβώς ένα χρόνο πριν, στις 3 του Μάρτη του 2013. Ένα χρόνο μετά η αγάπη και η εμπιστοσύνη των αναγνωστών του το έχουν οδηγήσει στην κορυφή, τουλάχιστον για τα δεδομένα των σελίδων που έχουν αποκλειστικά λογοτεχνικό περιεχόμενο και αποτελούν χώρο ελεύθερης έκφρασης. Περισσότερα από 250 άρθρα με δημιουργίες λογοτεχνικές και όχι μόνο, περισσότερα από 1.000 σχόλια, περισσότεροι από 100 άνθρωποι που κατέθεσαν τις δημιουργίες τους, 22 e-books, πάνω από 150 μόνιμα μέλη και 19 συντάκτες, πολλές δράσεις κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό του αυτή τη χρονιά. Οι πολλές χιλιάδες επισκέψεις που έχει δεχτεί μας γεμίζουν χαρά γιατί φανερώνουν την εμπιστοσύνη των αναγνωστών αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζουν ευθύνη για το μέλλον.

 

τοβιβλίο.net διασφαλίζοντας πάντα ένα αξιόλογο επίπεδο στις δημοσιεύσεις που έχουν γίνει, χωρίς όμως να κρίνει ή να συγκρίνει και να απορρίπτει αναίτια φορώντας το μανδύα του ειδικού ή του αξιολογητή, του κριτικού ή και του ειδήμονα, κατάφερε να δώσει ελεύθερο βήμα λογοτεχνικής έκφρασης σε όποιον ήθελε να παρουσιάσει το έργο του. Κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Με σεβασμό τόσο στους δημιουργούς όσο και στο κοινό του και πάντα με καλή διάθεση και ευγένεια προσπάθησε να ανταποκριθεί στον ολοένα καθημερινά αυξανόμενο αριθμό αιτήσεων για παρουσιάσεις και να φιλοξενήσει στις σελίδες του νέους πολύτιμους συνεργάτες – συντάκτες. Η ευχή μας είναι οι άνθρωποι που γράφουν και διαβάζουν τοβιβλίο.net να γίνουν πολλοί και όλοι μαζί να πορευτούμε στο μέλλον δημιουργώντας αλλά και εμπνέοντας. Η φιλοδοξία μας να γίνει τοβιβλίο.net μια μεγάλη και ανοιχτή σε όλους βιβλιοθήκη, μια παρακαταθήκη για το αύριο ελπίζουμε κι αισιοδοξούμε να γίνει φιλοδοξία όλων!

 

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

 

Μας ευχήθηκαν με το δικό τους τρόπο...

Μαργαρίτα Αρβανίτη

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Κ. Θερμογιάννη στο πρόσωπο του οποίου γνώρισα και εκτίμησα τοβιβλίο.net αλλά και τους υπολοίπους συνεργάτες του! Συγχαρητήρια για την δυνατότητα που δίνει στη λογοτεχνική έκφραση καθώς και στη διακίνηση - επικοινωνία των γραμμάτων και των ιδεών, χωρίς το απαγορευτικό της στείρας λογοκρισίας. Ό,τι πιο υγιές και δημιουργικό για μια δημοκρατική κοινωνία! Σημαντική η ύπαρξη της λειτουργίας του! Το αγαπήσαμε πια, το νοιώθω σαν «πνευματικό μου σπίτι»!  Καλή συνέχεια στη επιτυχία του βιβλίο.net!!!

Dhimiter Kokaveshi

Εύχομαι τοβιβλίο.net να μη έχει ημερομηνία λήξης, να μένει μέσα στις  ανθρώπινες αξίες και σκέψεις που αξιολογούν και ερεθίζουν το πνεύμα, να μη σιωπά στις αντιδράσεις. Πάντα για το καλύτερο, την πρόοδο και τα θετικά της κοινωνίας. 

Βαγγέλης Τσερεμέγκλης

Περνούσα απ’ έξω, είδα φως και μπήκα. Δεν μπορώ να πω, η φιλοξενία ήταν άψογη. Και φοντάν κέρασμα είχε, και ζεστασιά ένιωσα, μα πάνω από όλα ευγένεια και κατανόηση. Λέω να μείνω, να βοηθήσω στο σερβίρισμα των επόμενων που θα έρθουν και να ανταλλάξω καμιά άποψη με τους προηγούμενους!

Χρίστος Σοροβέλης

Οι ευχές να γίνουν Οστά, να δίνουν δύναμη σε όλους τους ανθρώπους που δημιουργούν, που σκέφτονται και που ονειρεύονται. Ευχές από καρδιάς στο βιβλίο.net, στον Κώστα και σε όλους τους δημιουργούς.

Φώφη Walter-Κυρλίδου

Για μένα είναι απλό και σταράτο το θέμα αυτής της ιστοσελίδας. Είναι ο ΔΙΚΟΣ μας χώρος, ένα κομμάτι του διαδικτύου που ενώνει με αγάπη αλλά και σεβασμό, όχι μόνο ανθρώπους με τις ίδιες φιλολογικές ανησυχίες, αλλά και γεφυρώνει χιλιομετρικές αποστάσεις και φέρνει Έλληνες της διασποράς όπως εγώ, μέσα στην αγκαλιά της πατρίδας. Συγχαρητήρια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Κατερίνα Τσούτσα

Ένα μικρό σχόλιο είναι απλά λίγο..., όταν οι διαχειριστές του site της ελεύθερης λογοτεχνικής παρουσίασης και έκφρασης τοβιβλίο.net με ευγένεια πάντα, χωρίς την κριτική του ειδήμονα, σέβονται τους δημιουργούς. Αξιόλογο επίπεδο και πραγματικά... πολιτισμός!

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θερμογιάννη, για τη φιλοξενία των κειμένων μου.

Διαβάστε πεζογραφία, ποίηση, e-book, συνεντεύξεις, αρθρογραφία, αφιερώματα. Δείτε τους συντάκτες αλλά και τους δημιουργούς που έχουν παρουσιάσει το έργο τους στις σελίδες μας.

Διαβάστε τις Ιστορίες με δύο όψεις ή τις ιστορίες που γράφτηκαν με έμπνευση μια εικόνα. Δείτε τις Ιστορίες του βιβλίου, αλλά και τη στήλη του Δήμου, του Χάρη, του Βαγγέλη, της Εύας!

Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη μας με τα δωρεάν βιβλία.

Ακούστε μουσική και δείτε εικόνες και φιλμ!

Κι αν σας αρέσει, γίνετε μέλος της ομάδας μας!

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλους τους δημιουργούς που εμπιστεύτηκαν τοβιβλίο.net αλλά και όλους τους συντάκτες έναν προς έναν προσωπικά.

 

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θα πρέπει να πούμε σε ορισμένους ανθρώπους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια τόσο με τις ιδέες τους όσο και με τη στήριξή τους.

 

Βάσω Αποστολοπούλου, Χριστόφορε Παπαχαραλάμπους, Γιάννη Φαρσάρη

σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Και βεβαίως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καλή μάγισσα Άιναφετς, που πριν ακόμα γίνει πραγματικότητα αυτός ο δικτυακός τόπος μας αγκάλιασε με τις ιδέες και την αγάπη της αλλά και το πρώτο προσχέδιο για το λογότυπο της σελίδας!

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Το πέπλο της μοίρας, της Ελένης Βαηνά

Το πέπλο της μοίρας, της Ελένης Βαηνά

Ποια είναι η Ηλέκτρα και γιατί νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου; Τι τη συνδέει με τη ζωή της έκπτωτης δούκισσας Έλενα Αλεξέγιεβνα που κατέφυγε στη Βουδαπέστη μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά όταν ξέσπασε η Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917; Πώς μπορεί κάποιος να...

Εποπτικό υλικό για την Ιστορία Δ’ Δημοτικού

Εποπτικό υλικό για την Ιστορία Δ’ Δημοτικού

Εικονογραφημένες καρτέλες για την Ιστορία Δ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εποπτικό υλικό, το οποίο δημιούργησε ο εκπαιδευτικός Στάθης Ξαφάκος, με εικονογραφημένες καρτέλες για όλες τις ενότητες του μαθήματος της Ιστορίας της Δ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Η καθεμία...

Τετράδιο Οργάνωσης Δασκάλου 2021 – 2022

Τετράδιο Οργάνωσης Δασκάλου 2021 – 2022

Τετράδιο Οργάνωσης Δασκάλου Η οργάνωση έχει σημαίνοντα ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό ο εκπαιδευτικός Στάθης Ξαφάκος δημιούργησε ένα χρηστικό τετράδιο οργάνωσης για να συνδράμει τόσο το έργο του δασκάλου όσο την εκπαιδευτική πορεία του μαθητή. Το...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Τετράδιο Οργάνωσης Δασκάλου 2021 – 2022

Τετράδιο Οργάνωσης Δασκάλου 2021 – 2022

Τετράδιο Οργάνωσης Δασκάλου Η οργάνωση έχει σημαίνοντα ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για τον λόγο αυτό ο εκπαιδευτικός Στάθης Ξαφάκος δημιούργησε ένα χρηστικό τετράδιο οργάνωσης για να συνδράμει τόσο το έργο του δασκάλου όσο την εκπαιδευτική πορεία του μαθητή. Το...

7ο Φεστιβάλ της Άμμου

7ο Φεστιβάλ της Άμμου

Το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σας ενημερώνουν για το 7ο Φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει στην παραλία της πόλης του Ρεθύμνου. Το φεστιβάλ της Άμμου, η αυτοσχέδια λογοτεχνική γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο τέλος του...

19η Γιορτή Παραμυθιών – «1821: Από την Άλωση στην Επανάσταση» – Κέα

19η Γιορτή Παραμυθιών – «1821: Από την Άλωση στην Επανάσταση» – Κέα

19η Γιορτή Παραμυθιών «1821: Από την Άλωση στην Επανάσταση» Κέα, 24 Ιουλίου - 1 Αυγούστου 2021 Για 19η χρονιά, η Γιορτή Παραμυθιών συνεχίζεται στην Κέα από τις 24 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου 2021.  Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον Αγώνα της...

8 σχόλια

8 Σχόλια

 1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Ατενίζοντας το γκρίζο του ουρανού σήμερα αλλά νιώθοντας και την μαυρίλα της εποχής που διανύουμε, κάθε φορά που το βλέμμα μου πέφτει στο σήμα του “τοβιβλιο.net” είναι σαν ένα φιλικό χέρι να με παίρνει και να με πηγαίνει σε μια όμορφη ζεστή φωτιά όπου μια παρέα φίλων κάθεται γύρω της και ανταλλάσσουν σκέψεις, διηγούνται ιστορίες ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αφήνουν τις καρδιές τους να μιλήσουν ελεύθερα σαν τις σπίθες της φωτιάς που φωτίζει τα πρόσωπά τους.
  Τα ξύλα που μαζεύτηκαν, ή πρώτη σπίθα που άναψαν πριν από ένα χρόνο, ο Κώστας Θερμογιάννης και οι εξαιρετικοί του συνεργάτες σήμερα έχει πια ανάψει για τα καλά και έχει γίνει μια πυρά που γύρω της μαζεύονται όλο και περισσότερες άξιες φωνές, υπέροχες καρδιές που ταΐζουν διαρκώς με την προσωπική τους φλόγα, την αρχική πυρά.
  Νιώθω χωρίς καμιά υπερβολή ότι εδώ είμαι σαν στο σπίτι μου. Νιώθω ακόμη ότι ακριβώς επειδή μου γεννιέται τούτη η ζεστασιά πρέπει να κάνω ότι μπορώ για να προστατεύσω, τον χώρο αυτόν. Να συμβάλλω όπως μπορώ να αποτραπεί κάθε κίνδυνος να υποστούν ζημιά τα θεμέλια που έχουν τεθεί. Να καταβάλω κάθε προσπάθεια να μεγαλώσει ο κύκλος γύρω από την φιλόξενη πυρά που μας ζεσταίνει και μας εμπνέει όλες και όλους μας.
  Κώστα Θερμογιάννη να ξέρετε εσύ και οι συνεργάτες σου, ότι θα είμαι πάντα στην διάθεσή σας και πως χωρίς τον παραμικρό δισταγμό θα κάνω ότι χρειαστεί για να μην υποστεί την παραμικρή ρωγμή τούτη ζεστή, φιλόξενη, αγαπημένη μας γωνιά!
  Σας ευχαριστώ πολύ για την μεγάλη τιμή. Με συγκινείτε πολύ. Καλή Σαρακοστή να έχετε.

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Χριστόφορε, τι θα μπορούσα να απαντήσω στο σχόλιό σου παρά ένα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου! Να είσαι πάντα καλά!

   Απάντηση
 2. Άιναφετς

  Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο σχόλιο, απ΄ το να ευχαριστήσω τον Κώστα Θερμογιάννη γι αυτή τη τεράστια προσπάθεια να στήσει μαζί με τους αγαπητούς του φίλους, ένα χώρο εξαιρετικής ποιότητας όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να διασκεδάσει, να συγκινηθεί και να προβληματιστεί ανά πάσα στιγμή! (μ’ ένα κλικ!) !
  Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που απ΄ τα πρώτα βήματα, βρέθηκα κοντά σ’ αυτή τη προσπάθεια…
  Χρόνια Πολλά “βιβλίο-net”, καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους μας!

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Καλή και παραμυθένια μάγισσα Άιναφετς, οι ευχές αλλά και οι σκέψεις σου είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να δεχτώ για ετούτον εδώ το χώρο. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα!

   Απάντηση
 3. Άννα Ρουμελιώτη

  Χρόνια πολλά και δημιουργικά σας εύχομαι και δύναμη για να συνεχίσετε την καταπληκτική αυτή προσπάθεια!!!Τιμή μου που μου δόθηκε η ευκαιρία να δημοσιεύω καμια φορά το κατιτίς μου!!!

  Απάντηση
 4. Ρουλα Σμαραγδενια

  Σας ευχομαι να είναι εδώ το βιβλίο-νέτ για πολλα πολλα δημιουργικά χρόνια στον χώρο αυτό μια αχτίδα.. να φωτίζει μέσα στην σκοτεινιά που μας περιβάλει.. χρόνια πολλά σας..!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου