Έναστρον, Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013

Δελτίο Τύπου Οι πρώτοι δύο υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013 Την Τρίτη 21/1 στις 20.30 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101) ο Γιάννης Τσίρμπας και η Τζούλια Γκανάσου θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους, Η Βικτώρια δεν υπάρχει (εκδ. Νεφέλη) και  Ως το τέλος (εκδ. Γκοβόστη) αντίστοιχα, ως οι πρώτοι δύο υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013. Σχετικά με το βραβείο Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων […]
- 17.01.2014 -

Δελτίο Τύπου

Οι πρώτοι δύο υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013
Την Τρίτη 21/1 στις 20.30 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον (Σόλωνος 101) ο Γιάννης Τσίρμπας και η Τζούλια Γκανάσου θα παρουσιάσουν τα βιβλία τους, Η Βικτώρια δεν υπάρχει (εκδ. Νεφέλη) και  Ως το τέλος (εκδ. Γκοβόστη) αντίστοιχα, ως οι πρώτοι δύο υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013.

Σχετικά με το βραβείο
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, που στοχεύουν στη διάδοση των σύγχρονων έργων της ελληνικής λογοτεχνίας και στην επαφή με τους δημιουργούς, το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα θεσμοθετεί το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη (για λογοτέχνες μέχρι 40 ετών που έχουν δημοσιεύσει μέχρι τρία βιβλία). Θα απονέμεται κάθε χρόνο και θα αφορά τα βιβλία πεζογραφίας της προηγούμενης χρονιάς (συλλογή διηγημάτων, νουβέλα ή μυθιστόρημα), έπειτα από αξιολόγηση αρμόδιας επιτροπής.
Επειδή η βασική μας επιδίωξη είναι η καλύτερη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα πλέον ενδιαφέροντα βιβλία νέων πεζογράφων της κάθε χρονιάς, θα πραγματοποιείται μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο:
Υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη (2013)
Σε ειδικές συναντήσεις στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον, μία φορά το μήνα, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, θα παρουσιάζονται από μέλη της Συντακτικής Ομάδας του Περιοδικού, οι προτεινόμενοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη που εξέδωσαν βιβλία μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς. Για φέτος, θα συμπεριληφθούν βιβλία που εκδόθηκαν από 1/1/2013 μέχρι 31/12/2013.

Αφού ολοκληρωθούν αυτές οι συναντήσεις, Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους:
• Δημήτρη Στεφανάκη, συγγραφέα
• Μάνο Κοντολέων, συγγραφέα
• Ανδρέα Μήτσου, συγγραφέα
• Ελένη Γκίκα, συγγραφέα, κριτικό λογοτεχνίας
• Γιώργο Σκαμπαρδώνη, συγγραφέα
θα επιλέγει τον συγγραφέα στον οποίο θα απονέμεται το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη σε ειδική εκδήλωση.

• Την πρωτοβουλία και το σχεδιασμό των εκδηλώσεων
έχει ο συγγραφέας Βαγγέλης Μπέκας

• Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άρτεμις Σκύφα τηλ.: 21038281612103828139, e-mail: [email protected]

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου