Αναζητείται βιβλίο και δίνεται και… αμοιβή!

Θα μπορούσε να είναι κάποιο αστείο, αλλά δεν είναι! Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» αναζητεί ένα βιβλίο και μάλιστα θα δώσει αμοιβή και θα βραβεύσει όποιον το βρει! Αναλυτικά: Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», στα πλαίσια της έρευνας, καταγραφής και διάσωσης της τοπικής ιστορίας της Καστοριάς, θεωρεί μείζονος σημασίας […]
- 19.11.2016 -

Θα μπορούσε να είναι κάποιο αστείο, αλλά δεν είναι! Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» αναζητεί ένα βιβλίο και μάλιστα θα δώσει αμοιβή και θα βραβεύσει όποιον το βρει!

Αναλυτικά:

Η Ακαδημία Γραμμάτων & Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης», στα πλαίσια της έρευνας, καταγραφής και διάσωσης της τοπικής ιστορίας της Καστοριάς, θεωρεί μείζονος σημασίας να αναδείξει τα επιστημονικά και φιλοσοφικά έργα των καστοριανών λογίων τη περίοδο του νεοελληνικού διαφωτισμού. Ειδικότερα δε, αναζητεί το σπάνιο και δυσεύρετο έργο του καστοριανού λογιστή Ιωάννη Θεολογίτη με τίτλο «Μέθοδος σύντομος δια να ευρίσκη καθ’ένας με ευκολίαν τα όσα χέρια μαριάσια και πετάκια πόσα φλορίντζια κάμνουν», το οποίο εκδόθηκε στη Βενετία το 1766. 

Επειδή οι ερευνητές της Ακαδημίας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν αυτό το σημαντικό έργο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, η Ακαδημία προσφέρει το ποσό των 150€ ως αμοιβή με συνοδεία τιμητικής διάκρισης για όποιον καταφέρει να το εντοπίσει και να το παραδώσει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Άλλες λεπτομέρειες εδώ.

3 Σχόλια

 1. NIKOS GIANNOPOULOS

  ενα βιβλιο το 1766 – πρωτοπυπη εκδοση – κοστιζει πολλα περισσοτερα απο 150 ευρω….

  Απάντηση
  • Π

   Μάλλον δεν διάβασες καλά… Η Ακαδημία θα βραβεύσει και θα πληρώσει ακόμα και αν βρεθεί αντίγραφο του έργου

   Απάντηση
   • Μάχη Τζουγανάκη

    Μάλλον… δεν είναι και τόσο καλά διατυπωμένο… Δεν παύει όμως να είναι μια πρόκληση να βρεθεί.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου