Ανακοίνωση για το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2021

19.10.2020

σχόλια

Αγαπητοί φίλοι,

Μετά την πρόσκληση που απευθύναμε για την αποστολή των συμμετοχών σας προκειμένου, όπως τα προηγούμενα χρόνια, να δημιουργήσουμε μαζί το Ημερολόγιο του 2021 λάβαμε εκατοντάδες συμμετοχές. Αρκετές από αυτές μας εξέπληξαν ευχάριστα για το υψηλό ποιοτικό τους περιεχόμενο, όμως, δυστυχώς, δεν ήταν αρκετές σε αριθμό ώστε να μπορέσουν να καλύψουν σε όλη του την έκταση το Ημερολόγιο της χρονιάς που θα έρθει.

Θέλοντας λοιπόν αφενός να προστατέψουμε όλους εκείνους τους συμμετέχοντες που πραγματικά μας τίμησαν με τις αξιόλογες πνευματικές τους δημιουργίες κι αφετέρου να μην ευτελίσουμε μια έκδοση που χρόνια ολόκληρα τίμησε τη λογοτεχνία και την τέχνη, αποφασίσαμε να μην προβούμε στη δημιουργία και έκδοση του Καλλιτεχνικού Ημερολογίου 2021.

Φίλες και φίλοι,

Η λογοτεχνία δεν είναι ούτε αράδιασμα λέξεων χωρίς πνευματικό ιδρώτα ούτε κάποιας μορφής θεραπεία για την ανθρώπινη ματαιοδοξία. Είναι μια διαδικασία που ξεκινά από τη λαίμαργη μελέτη η οποία με τη σειρά της οδηγεί τη σκέψη σε τοκετό προκειμένου να μεταβολίσει τις λέξεις και να τις μετουσιώσει σε νοήματα. Η λογοτεχνία θέλει σεβασμό και χρόνο ώστε να μπορέσουν να μετατραπούν οι νοητικές διεργασίες σε έργα λόγου άξια να γοητεύσουν το νου των συνανθρώπων μας.

Η απόφασή μας να μην εκδώσουμε το Ημερολόγιο του 2021 μας γέμισε με λύπη. Με περισσότερη λύπη όμως μας γέμισε το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς κανέναν απολύτως σεβασμό έγραψαν ασυναρτησίες και χωρίς απολύτως καμία αιδώ μας τις έστειλαν για να τις συμπεριλάβουμε σε μια έκδοση που εξ’ ορισμού οφείλει να σεβαστεί όλους τους συμμετέχοντες.

Να είμαστε καλά και ο στόχος μας πια θα είναι το Ημερολόγιο του 2022. Ίσως…

Εκ μέρους της ιστοσελίδας

Κώστας Θερμογιάννης

_

Υ.Γ. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ειδική φόρμα υποβολής συμμετοχών ώστε να μας στείλουν εκ νέου τη συμμετοχή τους προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

Δείτε κι αυτά

Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2021 – πρόσκληση

Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2021 – πρόσκληση

  Επί εφτά συνεχόμενα χρόνια, το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο έχει αδιάλειπτη παρουσία στο ελληνικό λογοτεχνικό διαδίκτυο. Αποτελεί πλέον ένα θεσμό που έχει ταυτιστεί με τον δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και με τους ανθρώπους που κάθε χρονιά συμμετέχουν στη...

Τι είναι πολιτισμός, τι μη πολιτισμός και τι το ενδιάμεσο;

Τι είναι πολιτισμός, τι μη πολιτισμός και τι το ενδιάμεσο;

Ο Πολιτισμός κακοποιήθηκε και διαμελίστηκε γιατί θέλει πολύ κόπο για να τον διαχειριστεί κανείς όταν είναι ακέραιος. Κυρίως όμως διαμελίστηκε γιατί απαιτείται γνώση για να μπορέσει κάποιος να τον αντιληφθεί στην ολότητά του.

2 σχόλια

2 Σχόλια

  1. Μάρθα Δήμου

    Κε Θερμογιάννη, είναι όντως λυπηρό. Το καλλιτεχνικό ημερολόγιο ήταν ένα κόσμημα για κάθε ημέρα του έτους. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να γνωρίσουμε τις συμμετοχές που προκρίθηκαν;Θα ήταν ενθαρρυντικό για όσους τα πήγαν καλά και πολύ χρήσιμο για όσους απορρίφθηκαν ώστε να προσπαθήσουν περισσότερο. Με εκτίμηση. Μάρθα Δήμου

    Απάντηση
  2. Κώστας Θερμογιάννης

    Κυρία Δήμου, δυστυχώς δεν επαρκούν οι αξιόλογες συμμετοχές ώστε να δημιουργηθεί το ημερολόγιο, αν επαρκούσαν να είστε σίγουρη πως ήδη θα βρισκόμασταν στη διαδικασία δημιουργίας του.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου