τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Αποτελέσματα Διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου για τον διαγωνισμό του Script-net με θέμα: “Οι θεατρικοί συγγραφείς γράφουν για την κρίση”

Αποτελέσματα Διαγωνισμού συγγραφής θεατρικού έργου για τον διαγωνισμό του Script-net  με θέμα: “Οι θεατρικοί συγγραφείς γράφουν για την κρίση”

Το Script-net ευχαριστεί πολύ όλους αυτούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα που μετέφεραν πως  σε μια εποχή πνευματικής “τσιγγουνιάς” και “ξηρασίας” στην συγγραφή θεατρικών έργων, υπάρχουν αρκετοί που έχουν τις δυνατότητες για να  παράγουν  άρτια, επιτυχημένα και εμπνευσμένα  θεατρικά κείμενα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν αρετές  και  το καθένα τη δική του εποικοδομητική ιδιαιτερότητα και δύναμη εικόνων ή εννοιών. Για τους λόγους αυτούς η κριτική μας επιτροπή αποφάσισε να απονείμει ένα βραβείο , τέσσερις επαίνους   αλλά   και να ξεχωρίσει δυο κείμενα  που χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερες “φωτισμένες” στιγμές  δημιουργίας .

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους :

  • Mαρία Κυριάκη- Συγγραφέας/Σκηνοθέτης/Ηθοποιός/Μουσικός
  • Δημήτρη Σακατζή: Σκηνοθέτης, Ηθοποιός
  • Γιάννη Περδίκη : Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Στιχουργός, Συγγραφέας

Ακολουθούν τα βραβευμένα έργα :

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 

«Η Συμβουλή» -Ναταλία Ηλία

Το παραπάνω βραβευθέν έργο θα παρουσιαστεί σκηνικά υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη στις 30 Μαΐου 2015.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ/  ΕΠΑΙΝΟΙ

 «E- xit» – Τσιμά Μαρία

«Αγγελική» – Μαίρη Τσέλιου

«Σταθμός Λαρίσης» – Χαρίλαος Τρουβάς

«Χορεύοντας με την Άννα» – Χρυσή Γιάντσιου-Watrinet

Αποσπάσματα από τα παραπάνω έργα θα αναγνωστούν από τους ηθοποιούς του Script-net στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη στις 29 Μαΐου 2015.

 Ξεχώρισαν επίσης – ισάξια- τα έργα:

“Έσχατο όριο” (Αθανάσιος Αγγέλου) και “Τρίτη Στάση” (Κατερίνα Παπαδάκη).

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος