Επιλέξτε Page

Αποτελέσματα του 7ου Πανελληνίου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ

6.11.2018

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ που διοργάνωσαν η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο ενημερωτικός ιστότοπος viotiaplus.gr .

Το 1ο Βραβείο απονέμεται στον Γιώργο Κουλιανό για το ποίημα ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Το 2ο Βραβείο απονέμεται στον Χρήστο Πολατίδη για το ποίημα ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑ.

Το 3ο Βραβείο απονέμεται στον Αλέξανδρο Η. Στυλιανίδη για το ποίημα ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ.

Τα 3 Βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο ως εξής: 1ο Βραβείο 1000 ευρώ/2ο Βραβείο 300 ευρώ/3ο Βραβείο 200 ευρώ. Χορηγός των βραβείων είναι ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ανακοινώνονται επίσης οι 5 έπαινοι.

Ο Α’ Επαινος απονέμεται στον Μιχάλη Ρέμπα για το ποίημα ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ σε ισοβαθμία με την Αννα Σπάρταλη για το ποίημα ΑΦΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΙΤΕΜΟΥ.

Ο Β’ Επαινος απονέμεται στον Γεώργιο Δελιόπουλο για το ποίημα ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ σε ισοβαθμία με την Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου για το ποίημα ΑΓΕΝΝΗΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ .

Ο Γ’ Επαινος απονέμεται στην Ράνια Παπακώστα για το ποίημα ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Ειδική Διάκριση/Επαινος απονέμεται φέτος σε μια ιδιαίτερα τιμητική συμμετοχή. Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα -Λιναρδάτου συμμετείχαν στον 7ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ με 34 αξιόλογα ποιήματα μαθητών. Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τη βράβευση των μαθητών και του Σχολείου. 

Τα σύντομα βιογραφικά των διακριθέντων έχουν ως εξής.

ΒΡΑΒΕΙΑ

 1. Γιώργος Κουλιανός: Ο Γιώργος Κουλιανός γεννήθηκε στην Κάλυμνο κι από το 2008 διαμένει στα
  Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του
  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί για 3 χρόνια σε
  ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός εκπομπών λόγου κι ως μουσικός
  παραγωγός, καθώς και 14 χρόνια ως παραγωγός διαφημίσεων. Με την ποίηση
  ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια.
  Η «Άμωμη αλίευση» (εκδ. Μελάνι, 2017) είναι η πρώτη εκδοθείσα ποιητική του
  συλλογή.
 2. Χρήστος Πολατίδης: Ὁ Χρῆστος Πολατίδης γεννήθηκε στον Λευκώνα Σερρῶν τὸ 1961. Σπούδασε στὸ Τμῆμα Χημικῶν Μηχανικῶν, τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ὅπου καὶ ὁλοκλήρωσε τν Διδακτορική του Διατριβή. Δημοσιεύει ἀπό μικρή ἡλικία, ποιήματα, πεζά, μελέτες και φιλοσοφικά δοκίμια. Ὑπῆρξε συνεκδότης τοῦ λογοτεχνικοῦ περιοδικοῦ «ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ» (2003-2008). Ἔργα του: «Ἔπεα Δάκοντα» (2001), «Ἐφίμερος Ἐφήμερος» (2011), «Ἕντεκα ἐπὶ ἑκατόν εἴκοσι ἕνα» (2017), «Παλίντονος ἀλυπία» (2018).
 3. Αλέξανδρος Η. Στυλιανίδης: Μεγάλωσε στην Ξάνθη με αγάπη για τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και διδακτορικές σπουδές στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία και η συγγραφή αποτελούν συστατικά στοιχεία της προσωπικότητάς του.ΕΠΑΙΝΟΙ
 4. Μιχάλης Ρέμπας: Ο Μιχάλης Ρέμπας γενννήθηκε στην Καβάλα το 1980, ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1999 και εργάζεται ως μόνιμος φιλόλογος και πολιτικός επιστήμονας στην εκπαίδευση από το 2006. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει φιλολογικές εργασίες, εκδόσεις και εισηγήσεις, θεατρικά κείμενα και ποιήματα. Έχει τιμηθεί με «Εύφημη Μνεία» για τη διδασκαλία του ποιητικού λόγου, ενώ θεατρικό του έργο έχει διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Θεάτρου της Λυόν.
 5. Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου: Γεννήθηκε στην Θήβα. Εργάστηκε ως υπεύθυνη βιβλιοθήκης με παράλληλη δραστηριότητα την οργάνωση διαλέξεων στα πλαίσια του Ε. Λ. Π. του δήμου Αλιάρτου όπου κατοικεί. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ‘’ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΕΙΠΩΤΑ’’, εκδ. ‘’ΑΛΛΩΣΤΕ”. Ποιήματα της που διακρίθηκαν αποτέλεσαν μέρος ποιητικών ανθολογίων των εκδ. ”ΕΝΤΥΠΟΙΣ – ΜΩΡΑΙΤΗΣ’’, των 31ων Δελφικών Αγώνων Ποίησης της Π.Ε.Λ. και των εκδ,  ‘’Οστρια’’. Άρθρα καθώς και πεζά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και blogs.
 6. Και Γιώργος Δελιόπουλος: Ο Γιώργος Δελιόπουλος είναι διδάκτωρ Αρχαιολογίας και υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, Μικρός Οδυσσέας (εκδ. Ιωλκός, 2009) και Επισκέπτης Άγγελος (εκδ. ΚΔΒΚ, 2015). Ποιήματα και κριτικά του δοκίμια έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί από θεατρικές ομάδες της Κοζάνης. 
 7. Ράνια Παπακώστα: Γεννήθηκε πριν 32 χρόνια και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στην Σορβόννη του Παρισιού. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, ενώ το γράψιμο αποτελούσε πάντα τον αγαπημένο της τρόπο να εκφράζεται. Ποιήματα αλλά και διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά μέσα.

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2021

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2021

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2021   Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει τα είδη λόγου: α) Ποίηση β) Διήγημα   γ) Παιδικό Παραμύθι Διάρκεια: Ως ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η Δευτέρα...

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2021

Πρόσκληση για υποβολή σεναρίων και ταινιών από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2021 [ London Greek Film Festival ] το διεθνές σημείο συνάντησης για το ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο 4ο International Cosmocinema Festival Awards 2021   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων για το...

Δείτε κι αυτά

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2021

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά

Η’ (8ος) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Με θέμα: «Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» 1922 - 2022 ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, για την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, προκηρύσσει για το 2022, τον...

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2021

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Art In Vivo

Προκήρυξη Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Το περιοδικό Τέχνης Art In Vivo αγαπάει την τέχνη και τους δημιουργούς της. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του και το πρώτο του ταξίδι στο φως, προκηρύσσει τον 1ο διαγωνισμό ποίησης και μικρής φόρμας για ενήλικες με θέμα το «Ψέμα»!...

2ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Α. Κοντόπουλος» 2021

Προκήρυξη Λογοτεχνικών Διαγωνισμών και Βραβείων του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ 2021 Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής προκηρύσσει τους εξής Διαγωνισμούς και Βραβεία (2021): Διαγωνισμός πρωτοεμφανιζόμενου λογοτέχνη ΟΡΟΙ α) Στον Διαγωνισμό πρωτοεμφανιζόμενου...