τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Απόλυτο μαύρο

Απόλυτο μαύρο

 

 

Απόψε το φεγγάρι δεν άπλωνε το ολόγιομο πέπλο του στο νυχτερινό ουρανό... Ούτε όμως η ασθενική λάμψη των αστεριών ήταν ικανή να δώσει λίγο φως στον ερεβώδη ορίζοντα. Τα πάντα έμοιαζαν να είναι τυλιγμένα μέσα σε ένα απόλυτο μαύρο... Μαύρο όπως ακριβώς η ψυχή του που σέρνεται, θαρρείς, με μεγάλη δυσκολία αλλά και προθυμία μέσα σε αυτό το σκοτάδι.
Κοιτάει λοιπόν αυτό το απόλυτο μαύρο που απλώνεται μπροστά του και το μόνο που νιώθει είναι ένα κενό... Το χέρι του έχει αρχίσει να ιδρώνει και δεν νιώθει πλέον σταθερό  το περίστροφο που κρατάει στο χέρι του. Σκέφτεται αυτό που είχε κάνει και αυτό που επίκειται... Και η ασύγγνωστη νύχτα τον καλεί όλο και περισσότερο...
Και έτσι το περίστροφο ηχεί για δεύτερη φορά απόψε απελευθερώνοντας, θαρρείς, μια στιγμιαία λάμψη που σκορπάει το σκοτάδι για μια και μοναδική στιγμή. Μια στιγμή που εξαφανίζεται αμέσως και δίνει αυτό που δανείστηκε πίσω στον δικαιωματικό ιδιοκτήτη της.

 

_

γράφει ο Παναγιώτης Θωμάδης

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος