“…για την εσωτερική μου ανάγκη να εισχωρήσω στον χώρο της τέχνης βασιζόμενος στις ικανότητες μου” – Άρης Τσακμακίδης

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Άρης Τσακμακίδης!   ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Αριστείδης Τσακμακίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1998. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στην Επανομή. Είναι φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Φλώρινας. Η ιδέα της δημιουργίας της ιστορίας με τίτλο «Υπόθεση Μπετόβεν» ήρθε ξαφνικά […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενος στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι ο συγγραφέας Άρης Τσακμακίδης!

 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αριστείδης Τσακμακίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1998. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στην Επανομή. Είναι φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Φλώρινας. Η ιδέα της δημιουργίας της ιστορίας με τίτλο «Υπόθεση Μπετόβεν» ήρθε ξαφνικά στο μυαλό του όταν παρακολουθούσε μαζί με τους φίλους του την ταινία American Psycho. Όταν η κλασική μουσική έκανε την εμφάνισή της, ο ίδιος δεν άργησε να δημιουργήσει έναν νέο πρωτότυπο δολοφόνο. Περίμενε μέχρι το τέλος της εξεταστικής, ώστε να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη και να αρχίσει να αποτυπώνει την προσωπικότητα του δολοφόνου σε ένα τετράδιο. Για δύο μήνες μέχρι να επιστρέψει στην περιοχή φοίτησής του δε βγήκε από το σπίτι. Η απομόνωση και τα τραγούδια που άκουγε επανειλημμένα προκειμένου να του έρθει η πολυπόθητη έμπνευση ήταν οι δύο καλύτεροι σύμβουλοί του. Μέχρι την τελευταία σελίδα ακολουθούσε την ίδια ρουτίνα. Το μυαλό του ενεργοποιούνταν μόνο όταν έπεφτε ο ήλιος. Πολλές φορές ξενυχτούσε πάνω από το τετράδιο και έπειτα μπροστά στον υπολογιστή του. Έναν χρόνο χρειάστηκε για να τελειώσει το έργο «Υπόθεση Μπετόβεν». Ποτέ δεν έγραψε ούτε μία σελίδα όσο ήταν μέρα. Αυτή είναι η υπογραφή του. Ο κόσμος του βιβλίου άρχισε να ξετυλίγεται μπροστά του, όταν άρχισε να ασχολείται και με τη γραφή. Άφησε την τηλεόραση και τον κόσμο των ταινιών και ανακάλυψε έναν νέο πιο ενδιαφέροντα και πιο αληθινό κόσμο. Μπορεί να διαβάσει οποιοδήποτε είδος βιβλίου, αλλά έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις αυτοβιογραφίες σημαντικών προσώπων.

Στοιχεία επικοινωνίας:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008737804374

https://www.instagram.com/aris19_14/?hl=el

[email protected]

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς

  1. Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις;

Dan Brown

  1. Για ποια λογοτεχνική εμπειρία αγωνίζεσαι την οποία και προσδοκάς να ζήσεις στο μέλλον;

Να αναγνωριστεί από όλους και όχι μόνο από τους κριτικούς αλλά και από τους απλούς αναγνώστες το χάρισμα μου να δημιουργώ ιστορίες.

  1. Υπήρξε ποτέ στιγμή που θέλησες να παρατήσεις την ενασχόλησή σου με την συγγραφή; Αν ναι, γιατί;

Πολλές φορές πέρασε από το μυαλό μου να τα παρατήσω. Όλες για τον ίδιο λόγο. Λόγο της έλλειψη έμπνευσης.

  1. Γιατί γράφεις;

Για την εσωτερική μου ανάγκη να εισχωρήσω στον χώρο της τέχνης βασιζόμενος στις ικανότητες μου.

  1. Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Είναι και τα τρία. Σαν συγγραφέας έχω την ανάγκη το χρηματικό ποσό από την αγορά του βιβλίου, τις θετικές και αρνητικές κριτικές τους για να βελτιωθώ στο μέλλον αλλά και τις συμβουλές τους που μου τις παρέχουν έμμεσα μέσω την υποστήριξη τους όταν με προτιμούν από άλλους συγγραφείς. Με συμβουλεύουν και με παροτρύνουν να συνεχίσω να αγωνίζομαι.

  1. Τι εικόνα πιστεύεις πως έχουν για εσένα οι αναγνώστες; Ισχύει;

Τυχερός επειδή κατάφερα να προωθήσω το έργο μου σε μικρή ηλικία και κάπως περίεργος που αποφάσισα να επιλέξω να δημιουργήσω ένα αστυνομικό θρίλερ. Και τα δύο ισχύουν.

  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Η αδιαφορία για νέους συγγραφείς που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από τα έργα τους. Μου αρέσει πολύ και με βολεύει ο μικρός αριθμός αστυνομικών μυθιστορημάτων που κυκλοφορούν στην αγορά από Έλληνες συγγραφείς.

  1. Ποια λογοτεχνική ερώτηση μισείς να σου κάνουν και γιατί;

Μπορείς να μου πεις την υπόθεση του βιβλίου; Το μισώ γιατί πολύ απλά μπορεί να το διαβάσει κάποιος στο πίσω μέρος του βιβλίου.

  1. Ανέφερε τρεις χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρεις για τους οποίους όχι.

Θετικά: Απρόβλεπτος-Ξεκαρδιστικός-Ταλαντούχος

Αρνητικά: Κυκλοθυμικός-Αντικοινωνικός-Ανικανοποίητος

  1. Ο χειρότερος εφιάλτης που φοβάσαι για την καριέρα σου και το ομορφότερο όνειρό που σου έχει πραγματοποιηθεί ή προσδοκάς να συμβεί στο μέλλον;

Να αποτύχει το πρώτο μου βιβλίο και να μην έχω την δύναμη να συνεχίσω την συγγραφή. Όσοι με γνωρίζουν μέσα από το βιβλίο μου να με φωνάζουν ΜΠΕΤΟΒΕΝ.

Αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης , τότε σε καλούμε σε μια λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας» ή «Αναγνώστης», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη τη θετική μου ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Σημαντική σημείωση:Οι απαντήσεις στις συνεντεύξεις των συγγραφέων και των αναγνωστών δίνονται με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τις προσωπικές σκέψεις του εκάστοτε συμμετέχοντα. Ο υπεύθυνος της στήλης και η ιστοσελίδα tovivlio.net δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου