Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο ΓΚΑΜΠΟ: Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής, το πρώτο graphic novel για τη ζωή του δημοφιλούς Κολομβιανού συγγραφέα, σε μετάφραση της Κλαίτης Σωτηριάδου.
Το βιβλίο θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του συγγραφέα, το γάμο του με τη Μερσέδες, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Στοκχόλμη και την καθιέρωσή του ως συγγραφέα παγκόσμιας αναγνώρισης από αναγνώστες και κριτικούς με το μυθιστόρημα 100 χρόνια μοναξιά.
Óscar Pantoja, Miguel Bustos,
Felipe Camargo Rojas, Tatiana Córdoba
ΓΚΑΜΠΟ
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Graphic novel
ISBN: 978-960-572-079-7
ΣΕΛΙΔΕΣ: 180
ΣΧΗΜΑ: 17 Χ 23 εκ.
Μαλακό εξώφυλλο
ΤΙΜΗ: 14,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου εδώ:
https://issuu.com/ikarosbooks/docs/9789605720797
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Luis Harss στο βιβλίο του Los Nuestros (Οι δικοί μας), όπου παρουσιάζει τη γέννηση του κινήματος του γνωστού ως το Λατινοαμερικανικό Μπουμ, περιγράφει τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ως «έναν άνθρωπο που μπορεί να ναυαγήσει χωρίς να πνιγεί».
Αυτό το βιβλίο θέλει να φέρει τον αναγνώστη πιο κοντά στη ζωή και το έργο του Γκαρσία Μάρκες με τη μορφή ενός μυθιστορήματος με εικόνες και να παρακολουθήσει την εποποιία που μετέτρεψε τον νεαρό από την Αρακατάκα σε μύθο της λογοτεχνίας.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ο Óscar Pantoja είναι σεναριογράφος και συγγραφέας. Έχει αποσπάσει το 2001 το Kρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος Alejo Carpentier για το μυθιστόρημα El Hijo (Ο γιος) και κρατική υποτροφία για την ταινία μικρού και μετρίου μήκους 1998-2001 του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Miguel Bustos είναι γραφίστας του πανεπιστημίου Nacional της Κολομβίας. Το έργο του περιλαμβάνει κόμικς και εικονογράφηση.
Ο Felipe Camargo Rojas είναι πτυχιούχος εικαστικών τεχνών του πανεπιστημίου Javeriana της Μπογκοτά. Έχει κερδίσει μια τιμητική διάκριση για την πτυχιακή του εργασία. Το πρώτο γραφικό μυθιστόρημά του έχει τίτλο El señor solitario y la anciana incomunicada (Ο μοναχικός κύριος και η απομονωμένη γερόντισσα).
Η Tatiana Córdoba είναι εικαστική καλλιτέχνης της Μπογκοτά, πτυχιούχος του πανεπιστημίου Javeriana. Εργάζεται ως εικονογράφος για εταιρείες όπως οι Bacánika, El malpensante, Orsai (Ισπανία), και άλλες. Τα έργα της έχουν εκτεθεί στην Κολομβία, στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Το είδος του βιβλίου που καταφέρνει να μετατρέψει ένα παιδί σε πεζογράφο»
Εφημερίδα Ελ Τιέμπο, Κολομβία
«Ένα κόμικς για να μεταφέρει στους νεότερους το μεγαλείο του Κολομβιανού νομπελίστα»
Εφημερίδα Λα Στάμπα, Ιταλία
«Αυτό το βιβλίο είναι λογοτεχνία από την κεφαλίδα… Η αυτοκρατορία του βιβλίου αντεπιτίθεται»
Εφημερίδα Ελ Εσπεκταδόρ, Κολομβία
«Μια περιπέτεια με εικόνες βασισμένη στα ζωτικά σημεία της τροχιάς ενός από τους μεγάλους μύθους της Παγκόσμιας λογοτεχνίας»
Πρένσα Λατίνα, Κούβα
«Ο Γκάμπο είναι ο μεγάλος Κολομβιανός υπερήρωας»
Εφημερίδα του Μαγκδαλένα, Κολομβία