Δέκα χρόνια εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΔΙΟ» Δέκα ακριβώς χρόνια συμπληρώθηκαν για τις εκδόσεις «Πεδίο» και εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων περιλαμβάνονται στον πλούσιο κατάλογό τους. Ο εκδοτικός οίκος, ο οποίος δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 έχοντας στο τιμόνι τον εκδότη Παύλο Παπαχριστοφίλου, επί χρόνια πρόεδρο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», και μαζί του συνεργάτες με πολυετή εμπειρία στα εκδοτικά δρώμενα, […]

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΠΕΔΙΟ»

Δέκα ακριβώς χρόνια συμπληρώθηκαν για τις εκδόσεις «Πεδίο» και εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων περιλαμβάνονται στον πλούσιο κατάλογό τους. Ο εκδοτικός οίκος, ο οποίος δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 έχοντας στο τιμόνι τον εκδότη Παύλο Παπαχριστοφίλου, επί χρόνια πρόεδρο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα», και μαζί του συνεργάτες με πολυετή εμπειρία στα εκδοτικά δρώμενα, καθώς και συγγραφείς καταξιωμένους στο γνωστικό και επιστημονικό τους πεδίο, κέρδισε το στοίχημα. Κι αυτό είναι ότι, σε πείσμα των καιρών και παρά τις δυσοίωνες οικονομικές συνθήκες γενικά στη χώρα και ειδικά στον χώρο του βιβλίου, κατάφερε να αντέξει και ανταποκρίνεται στην αποστολή του που δεν είναι άλλη από την έκδοση ποιοτικών βιβλίων.

Το «Πεδίο» ειδικεύεται κυρίως στον χώρο των επιστημονικών και πανεπιστημιακών εκδόσεων, στα δοκίμια με ευρύτερο ενδιαφέρον. Ξεκίνησε και παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στην ανάπτυξη, ανταλλαγή και εξάπλωση των ακαδημαϊκών ιδεών και της σύγχρονης σκέψης.

Παράλληλα με το «Πεδίο», ξεκίνησε η νέα εποχή και των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα» που –σημειωτέον–  συμπληρώνουν 61 χρόνια από τότε που ιδρύθηκαν, το 1957, από τον Δημήτρη Παπαχριστοφίλου, πατέρα του σημερινού εκδότη. Ο εκδοτικός προσανατολισμός των «Ελληνικών Γραμμάτων» είναι κυρίως η λογοτεχνία και το παιδικό βιβλίο.

Το ίδιο το αναγνωστικό κοινό είναι η ζωογόνος δύναμη κάθε εκδοτικού οίκου.

Γι’ αυτό, με αφορμή τα δέκατα γενέθλια των εκδόσεων «Πεδίο», δέκα ξεχωριστά βιβλία από τον κατάλογό τους θα διατίθενται σε ειδικές τιμές επί δέκα ημέρες, από 20 έως 30 Δεκεμβρίου 2018, στο βιβλιοπωλείο «Πεδίο» (Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου).

Αυτά είναι:

  1. «Μαχητές της Ελευθερίας» και 1821. Η Ελληνική Επανάσταση στη διεθνική της διάσταση Άννα Καρακατσούλη
  2. Νεότερη Ελλάδα. Από τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μαςThomas W. Gallant
  3. Οι έμποροι της κουλτούρας. Η εκδοτική βιομηχανία του εικοστού πρώτου αιώνα – John B. Thompson
  4. Κοινωνία της διακινδύνευσης. Καθ’ οδόν προς μια άλλη νεωτερικότηταUlrich Beck
  5. Πώς το μυστικό άλλαξε τη ζωή μουRhonda Byrne
  6. Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα στις σχέσεις και στην αγάπηRichard Carlson & Kristine Carlson
  7. Η συναισθηματική νοημοσύνη. Γιατί το «EQ» είναι πιο σημαντικό από το «IQ»;Daniel Goleman
  8. Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Πώς να μεγαλώσουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνηJohn Gottman
  9. Οικολογική ΝοημοσύνηDaniel Goleman
  10. Ο Αγχόσαυρος. Οδηγός διαχείρισης συναισθημάτων με γνωσιακές  –συμπεριφοριστικές τεχνικές – Aργυρώ Αγγελοσοπούλου & Μαρία Ζαφειροπούλου

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου