Διαγωνισμός 16th Japan International Manga Award

21.04.2022

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σας ενημερώνει για την προκήρυξη του διαγωνισμού 16th Japan International Manga Award από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.  O διαγωνισμός στοχεύει στη διάδοση της κουλτούρας των MANGA (ιαπωνικών κόμικς) στο εξωτερικό και στην προώθηση των διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών μέσα από αυτά.

 1. Βραβείο
 • Το Χρυσό Βραβείο του διαγωνισμού θα απονεμηθεί στο καλύτερο έργο manga, το Ασημένιο Βραβείο σε τρία εξαιρετικά έργα και το Χάλκινο Βραβείο σε άλλα έντεκα έργα.
 • Οι νικητές του Χρυσού και του Ασημένιου Βραβείου, ως έπαθλο, θα προσκληθούν στην Ιαπωνία για περίπου 10 ημέρες, με την ευκαιρία της τελετής απονομής. (Οι νικητές του Χάλκινου Βραβείου δεν δικαιούνται το έπαθλο του ταξιδιού)
 1. Προϋποθέσεις Συμμετοχής
 • Τα έργα θα πρέπει να αποτελούνται από περισσότερες από 16 σελίδες. Δικαίωμα υποβολής έχουν τόσο τα δημοσιευμένα όσο και τα αδημοσίευτα έργα, ενώ εξαιρούνται από τη διαδικασία εκείνα που έχουν κερδίσει στο παρελθόν το Japan International Manga Award.
 • Τα έργα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί εντός των τριών τελευταίων ετών (2019-2022) από την ημερομηνία υποβολής.
 • Τα έργα πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική (PDF) ή έντυπη μορφή* (τα έργα που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή θα εκτυπωθούν για τη διαδικασία επιλογής).
 • Αίτηση συμμετοχής για το διαγωνισμό μπορεί να υποβάλλει και εκδοτικός οίκος του εξωτερικού, με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.
 • Είτε ο σκιτσογράφος είτε ο σεναριογράφος του υποβληθέντος έργου θα πρέπει να μην έχει ιαπωνική υπηκοότητα. Ο εκπρόσωπος του έργου που θα προσκληθεί να συμμετέχει στο ταξίδι στην Ιαπωνία (για τους νικητές του Χρυσού / Ασημένιου Βραβείου) πρέπει επίσης να μην έχει ιαπωνική υπηκοότητα.
 • Μόνο ένα έργο μπορεί να γίνει αποδεκτό ανά καλλιτέχνη. Σε περίπτωση πολλαπλών αιτήσεων, θα γίνει αποδεκτή μόνο η πρώτη καταχώριση.
 • Για λόγους δημοσιότητας, η Οργανωτική Επιτροπή του Japan International Manga Award μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έργα του νικητή με τη συγκατάθεση του κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων.

* Τα υποβληθέντα έντυπα έργα δεν θα επιστραφούν στους αιτούντες. Επομένως, εάν το έργο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, συνιστάται να υποβάλλονται διπλότυπα αντίγραφα και όχι το πρωτότυπο, καθώς τα υποβληθέντα έργα ενδέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο δωρεάς ή έκθεσης.

 1. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 15 Απριλίου 2022 έως τις 8 Ιουλίου 2022*.

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες στον διαδικτυακό τόπο του 16th Japan International Manga Award (https://www.manga-award.mofa.go.jp/en/application/16/index.html, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε ταχυδρομικά είτε ηλεκτρονικά, στο Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Αιτήσεις- Πληροφορίες:

Μορφωτικό Τμήμα – Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Εθνικής Αντιστάσεως 46, 15231, Χαλάνδρι

Τηλ: 210 670 9900, Ε-mail: [email protected]

* Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας (8 Ιουλίου 2022) καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

 1. Τελετή απονομής

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Tokyo, τον Φεβρουάριο του 2023*.

*Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία της νόσου COVID-19, η Οργανωτική Επιτροπή του Japan International Manga Award διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή/και να ματαιώσει την τελετή απονομής, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Νικόλαος Δελιαλής

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Νικόλαος Δελιαλής

  Ο Δήμος Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης και η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Κασομούλης στο πλαίσιο των δράσεων του open book προκηρύσσουν τον 1ο Λογοτεχνικό  Διαγωνισμό Νικόλαος Δελιαλής  με θέμα: Φως.   Ο...

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Νικόλαος Δελιαλής

5ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν οι 4 προηγούμενοι Διαγωνισμοί Ποίησης Νέων [προς τιμή α) της Κικής Δημουλά, β) του Τάσου Λειβαδίτη, γ) του Γιάννη Ρίτσου και δ) του Μανόλη Αναγνωστάκη], προκηρύσσει 5ο Διαγωνισμό Ποίησης...

Δείτε κι αυτά

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Νικόλαος Δελιαλής

22ος Ετήσιος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ»

22ος Ετήσιος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ» Θέμα: Την Πατρίδα μ’ έχασα… (Ξεριζωμός, “συνωστισμος”,προσφυγιά)   Συμμετοχή μ’ ένα ποίημα, (ανέκδοτο και αδημοσίευτο οπουδήποτε), γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ,...

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Νικόλαος Δελιαλής

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας 2022

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης με την επωνυμία ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ‘’, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας (Παιδικό Παραμύθι), με ελεύθερο θέμα, για το έτος 2022. Το κείμενο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.  ...

Αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης

Αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης

  Αποτελέσματα 7ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, πραγματοποίησαν για το έτος 2021 τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, με ελεύθερο θέμα. Τα μέλη της...