τοβιβλίο.net

Select Page

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε… γι’ αλλού

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε… γι’ αλλού

Είδα ασυνήθιστα πράγματα σε τούτη εδώ τη ζωή. Και σήμερα που χάθηκα για λίγο σε μια στάλα της, σκοτείνιασε ο ουρανός και οι θύμησες σωριάστηκαν στα πόδια μου.
Δεν έκανα περιττές διαδρομές. Έτρεξα αμέσως στην πλατεία της άνοιξης, εκεί που έρχονται και φεύγουν τα τρένα. Τώρα πια δεν έχω λόγο να φοβάμαι, είναι πολύ αργά. Ακάνθινο στεφάνι φόρεσα κι έφτασα ως εδώ, στεφάνι που στάζει αίμα.
Μια καταιγίδα δάκρυα σκόρπισε την απελπισία μου και τη θύμηση που με συνόδευε μελαγχολικά. Το μυαλό μου ούρλιαζε, η σκέψη μου έψαχνε γωνιά να ζεσταθεί, πριν την τυλίξει η παγωνιά και η καταχνιά της πόλης. Χόρευε και στροβιλίζονταν μέχρι τελικής πτώσεως.
Και τότε έγειρε πάνω στο πονεμένο σύννεφο να ξαποστάσει.

[…]

γράφει η Ελένη Φλεμετάκη

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

2 Σχόλια

 1. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΛΟΚΑΜΑΚΗ

  Με μούσκεψε η βροχή μιας έμπνευσης που λείπει τόσο πολύ για να διώξει την ξεραήλα του αδιάφορου ΣΗΜΕΡΑ και του αδυσώπιτου ΧΘΕΣ….
  ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΕΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντηση
 2. Ελένη Φλεμετάκη

  Σ’ευχαριστώ πολύ Χρυσούλα. Τι σύμπτωση…. Τώρα που η μαγιάτικη δροσιά μπήκε στα όνειρά μας ξεκινάμε μαζί το ταξείδι… Ας το απολαύσουμε… Καλό Σ/Κ……..

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος