Εξοχικό με πισίνα – HERMAN KOCH

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HERMAN KOCHΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ Μετάφραση: Ινώ Βαν Ντάικ-ΜπαλτάΣειρά: Ξένη λογοτεχνία  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2014 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PUBLISHERS WEEKLYΗ ιστορία ξεκινά το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο δόκτωρ Μαρκ Σλόσερ, η σύζυγος και οι δυο πανέμορφες έφηβες κόρες τους φιλοξενούνται για μια εβδομάδα στο εξοχικό με πισίνα του σταρ της υποκριτικής […]
- 3.05.2015 -

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

HERMAN KOCH
ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ

Μετάφραση: Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά

Σειρά: Ξένη λογοτεχνία

 


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2014
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PUBLISHERS WEEKLY

Η ιστορία ξεκινά το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο δόκτωρ Μαρκ Σλόσερ, η σύζυγος και οι δυο πανέμορφες έφηβες κόρες τους φιλοξενούνται για μια εβδομάδα στο εξοχικό με πισίνα του σταρ της υποκριτικής Ραλφ Μέγιερ. Στην αρχή όλα είναι τέλεια, γύρω από την πισίνα ο Ραλφ, οι δυο του γιοι, η πανέμορφη σύζυγός του Γιούντιτ και οι φίλοι τους απολαμβάνουν τον μεσογειακό ήλιο, ενώ το κρασί ρέει άφθονο. Μια πράξη βίας όμως θα διαταράξει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και η σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων θα αποκαλυφθεί. Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν πλέον. Οι ιδανικές διακοπές μετατρέπονται σε εφιάλτη.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ραλφ Μέγιερ πεθαίνει. Ιατρικό λάθος ή εγκληματική αμέλεια του γιατρού των πλούσιων και διάσημων Μαρκ Σλόσερ; Μήπως τα γεγονότα του καλοκαιριού κρύβουν την απάντηση γι’ αυτή την τραγωδία;

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Στο Εξοχικό με πισίνα ο συγγραφέας του Δείπνου αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο πολιτισμός δεν είναι παρά μια προσχηματική κάλυψη των βασικών ανθρώπινων ενστίκτων… Να είστε σίγουροι γι’ αυτό: ελάχιστα γεγονότα του πραγματικού κόσμου θα καταφέρουν να σας αποσπάσουν από αυτό το εθιστικό βιβλίο.
Publishers Weekly

Οι πρώτες σελίδες σε καθηλώνουν με τη σαρκαστική θεώρηση για το πώς ασκείται η εμπορική ιατρική και με την ανατριχιαστική αποτύπωση των παθών της σάρκας… Ανησυχητικά καλό. Πλούσιο σε ψυχολογικές αποχρώσεις. Καταιγιστικός ρυθμός.
USA Today

Δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ένα βιβλίο μου προκαλούσε αυτό το αίσθημα: να θέλω να βγω από το δέρμα μου… Κεφάλαιο το κεφάλαιο, ο σοκαριστικός κυνισμός του και το τοξικό του χιούμορ με καθήλωναν. Εκεί που νομίζεις ότι μπορείς να αποστρέψεις το βλέμμα σου, η θερμοκρασία αυτής της σκοτεινής σεξοκωμωδίας ανεβαίνει κατακόρυφα με μια πράξη βίας που θα οδηγούσε οποιονδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο να καλέσει την αστυνομία. Η οργή όμως του αφηγητή μας εξαπλώνεται ήσυχα ήσυχα.
Απολύτως ειλικρινής για την κυνική χειραγώγηση των άλλων, ο Μαρκ Σλόσερ θα μπορούσε να είναι γιατρός σ’ ένα νοσοκομείο αλά Πατρίτσια Χάισμιθ. Δεν θα ήθελες να κάνεις διακοπές μ’ ένα τέτοιο τέρας ούτε να βρεθείς στο ιατρείο του, αλλά η περιγραφή του από τον Koch είναι εξόχως ερεθιστική.
Washington Post

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο τον ρόλο του αφηγητή αναλαμβάνει ο μισάνθρωπος δόκτωρ Μαρκ Σλόσερ που έχεις ασθενείς του τους πλούσιους και τους διάσημους. Χάρη στη φήμη ότι είναι χαλαρός ως προς τις απαγορεύσεις και ως προς τη χορήγηση φαρμάκων, οι σταρ συρρέουν στο ιατρείο του αλλά ο ίδιος έχει αρχίσει να χάνει την υπομονή του μαζί τους.
Ο αναξιόπιστος αφηγητής είναι ένα εργαλείο που ο ολλανδός συγγραφέας χρησιμοποίησε και στο υπερεπιτυχημένο μυθιστόρημά του το Δείπνο. Και στο Εξοχικό με πισίνα, ο αναξιόπιστος αφηγητής Μαρκ Σλόσερ δημιουργεί ατμόσφαιρα μαύρης κωμωδίας, καθώς ο αναγνώστης βυθίζεται στην απαίσια υπόθεση των οικογενειακών διακοπών του όταν αυτός, η σύζυγος και οι κόρες του φιλοξενούνται στο εξοχικό με πισίνα του σταρ της υποκριτικής Ραλφ Μέγιερ. Παρά το ειδυλλιακό σκηνικό στο οποίο παραπέμπει ο τίτλος του βιβλίου, το εξοχικό μετατρέπεται σε σκηνικό τρόμου καθώς κάτω από την επιφάνεια βράζουν καταστροφικά ένστικτα και υπερβατικές επιθυμίες των οποίων η εκδήλωση έχει καταστροφικές συνέπειες.
Ο Κοch χρησιμοποιεί τη γλώσσα σαν στηθοσκόπιο ώστε να ακούσει ο αναγνώστης τους χτύπους της καρδιάς των ηρώων του και τα σπλαχνικά αισθήματά τους: τον φθόνο, την αγάπη, τον φόβο και το μίσος.
Ο Ραλφ κηρύσσεται νεκρός και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Ο Σλόσερ διέπραξε ιατρικό λάθος ή φόνο;
Guardian

Η γραφή του Koch διακρίνεται για τη μοναδική της διαύγεια και τη μανιασμένη ευθυμία της…Πάρτε αυτό το βιβλίο στην παραλία. Θα σας καθηλώσει και θα σας…ανατριχιάσει.
Independent


Ο Herman Koch (Χέρμαν Κοχ) γεννήθηκε το 1953 και είναι ολλανδός συγγραφέας. Το Δείπνο, το προηγούμενο μυθιστόρημά του, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 χώρες, και έχει πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα (στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ των New York Times στις ΗΠΑ). Ζει στο Άμστερνταμ.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου