Επιστήμη και Μυθοπλασία: Η σχέση της επιστήμης με το βιβλίο

Στο Athens Science Festival 2018   το Σάββατο 28 Απρ 2018 στις 18:00  Από τον Δρ. Φρανκεστάιν στον Δρ. Σακς   Η τέχνη της γραπτής αφήγησης, η λογοτεχνία, έχει μια γόνιμη, ιδιαίτερη σχέση με την επιστήμη. Από τα σπουδαία έργα των μεγάλων δημιουργών της επιστημονικής φαντασίας μέχρι τα μη μυθοπλαστικά, επιστημονικά κείμενα που μας συναρπάζουν με τη […]
- 24.04.2018 -

Στο Athens Science Festival 2018

 

το Σάββατο 28 Απρ 2018 στις 18:00 

Από τον Δρ. Φρανκεστάιν στον Δρ. Σακς

 

Η τέχνη της γραπτής αφήγησης, η λογοτεχνία, έχει μια γόνιμη, ιδιαίτερη σχέση με την επιστήμη. Από τα σπουδαία έργα των μεγάλων δημιουργών της επιστημονικής φαντασίας μέχρι τα μη μυθοπλαστικά, επιστημονικά κείμενα που μας συναρπάζουν με τη λογοτεχνικότητα και την αφηγηματικότητά τους, υπάρχουν πολλά, εξαιρετικά παραδείγματα όπου τα δύο πεδία, της γραφής και της επιστήμης, σπάνε τα μεταξύ τους όρια. Πρόκειται για μια συνάντηση που μας προκαλεί θαυμασμό και μας προσφέρει πλούσιες γνώσεις και συνειδητοποιήσεις σχετικά με το υπέροχο μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Κάποιες από τις εντυπωσιακές πτυχές και τους καρπούς αυτής της συνάντησης θα βρεθούν στο επίκεντρο αυτής της παρουσίασης.

Συμμετέχοντες:
Βαγγέλης Προβιάς: Συγγραφέας

Οι συλλογές διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» (Γ’ έκδοση, 2014) και «Πλατεία Μεσολογγίου» (B’ έκδοση, 2016) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ολκός. Έχει μεταφράσει το αυτοβιογραφικό χρονικό «Ξάγρυπνη Πόλη» του Bill Hayes (εκδόσεις Ροπή, 2017). Είναι απόφοιτος του προγράμματος «Study of the United States Institute on Contemporary American Literature» στο University of Louisville, Κεντάκι – Η.Π.Α. Διδάσκει δημιουργική γραφή από το 2013.

 

 

την Κυριακή 29 Απρ 2018 στις 18:00 

Επιστήμη και Μυθοπλασία

Η σχέση της ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ με εκδηλώσεις και δραστηριότητες που προάγουν το στοχασμό και τους δεσμούς της επιστήμης με τη Λογοτεχνία και τις Τέχνες είναι ενεργή από το ξεκίνημά της, το 2005. Στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο «Επιστήμη και Μυθοπλασία – Ένα απροσδόκητο αντάμωμα», τέσσερις Έλληνες συγγραφείς, που αξιοποιούν με ευφάνταστους και απροσδόκητους τρόπους την επιστήμη στο λογοτεχνικό τους έργο, θα μιλήσουν για το αναπάντεχο σμίξιμο αυτών των δύο κόσμων που, τα τελευταία χρόνια, γοητεύει, διεθνώς, όλο και περισσότερους αναγνώστες.

Συμμετέχοντες:
Κατερίνα Καλφοπούλου: Μαθηματικός, Συγγραφέας, Ανδρέας Λύκος: Μαθηματικός, Συγγραφέας, Τεύκρος Μιχαηλίδης: Μαθηματικός, Συγγραφέας, Στάμος Τσιτσώνης: Μαθηματικός, Συγραφέας, Ιωάννα Σουφλέρη: Δημοσιογράφος

H Ομάδα ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ είναι μια μεγάλη παρέα εθελοντών, που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση και το διάλογο.
ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου