Εύοσμος-κέντρο με το λεωφορείο: σπουδή πάνω στο ίδιο θέμα

23.04.2019

photo by Dimos Chloptsioudis

εκ του προχείρου

κόσμος πολύς στο 32Α. όχι στο 32. εκείνο πάει από αλλού. στο δρόμο παιδιά ανεβαίνουν. φωνάζουν, γελούν, βρίζουν. ένας παππούς ενοχλείται. διαμαρτύρεται για τους νέους που δεν σέβονται τίποτα και μόνο βρίζουν. φταίνε τα τραγούδια που ακούν και το διαδίκτυο. κανείς δεν του δίνει σημασία. σε λίγο τα παιδιά κατεβαίνουν. τον κοιτάνε γελώντας δυνατά.

διπλότυπο

κόσμος πολύς στο 32Α, το αστικό της Νέας Πολιτείας Ευόσμου. όχι στο 32 του Ευόσμου. εκείνο πάει από αλλού και άλλες γειτονιές και στενά. στο δρόμο παιδιά ανεβαίνουν, επιβιβάζονται στο λεωφορείο. φωνάζουν και κάνουν φασαρία, γελούν κι περιπαίζουν ο ένας τον άλλον, βρίζουν και βωμολοχούν. ένας γέρος παππούς ενοχλείται. διαμαρτύρεται και κάνει παράπονα για τους εφήβους και τους σημερινούς νέους που δεν σέβονται τίποτα και δε νοιάζονται για τους γηραιότερους και μόνο βρίζουν και ξεστομίζουν λέξεις προκλητικές. φταίνε τα τραγούδια και τα άσματα που ακούν και το διαδίκτυο με το ίντερνετ. κανείς δεν του δίνει σημασία, ουδείς ενδιαφέρεται ή συμφωνεί μαζί του. σε λίγο τα παιδιά κατεβαίνουν, αποβιβάζονται. τον κοιτάνε, τον παρατηρούν, γελώντας δυνατά και χαχανίζοντας.

αποκαλυπτικό

και θα έρθουν στιγμές που το λεωφορείο δεν θα περνά από τις γειτονιές που θέλουμε. οι νέοι δεν θα σέβονται κανέναν και θα γελούν στα ερείπια των ρυτίδων και των αναμνήσεων των γέρων. θα φωνάζουν για να ακούγονται μέσα στην παμβοή του οχήματος και θα προκαλούν με τις λέξεις τους. και τότε θα εμφανιστεί ένας Γηραιός που θα διαμαρτυρηθεί, αλλά κανείς δεν θα του δίνει σημασία. όλοι θα κοιτούν τη γλύκα της νιότης. και μόνο ο γέρος άγγελος θα στέκει ενοχλημένος. και οι νέοι θα κατέβουν με ρομφαία το γέλιο τους κοιτώντας τη φθορά περιπαιχτικά που αφήνουν πίσω τους.

photo by Dimos Chloptsioudis

αλληγορικό

πολλά πουλιά στο ατσάλινο κλουβί με το αριθμόγραμμα, όχι τον άδειο αριθμό. εκείνη η τροχήλατη φωλιά πάει από άλλα τσιμεντένια δάση. μια μικρή αγέλη αηδονιών εισέρχεται στην πλατφόρμα. τραγουδούν και γοητεύουν, πετούν ολόγυρα, ενοχλώντας τους μπούφους που δεν μπορούν να ησυχάσουν. ένας κόρακας πεταρίζει και κράζει, αλλά ούτε κουκουβάγιες ούτε σπουργίτια τον υπερασπίζονται. κατηγορεί το κελάηδισμα και το διαδασικό σύστημα επικοινωνίας. τα αηδόνια πετούν μακριά κουνώντας επιδεικτικά τις ουρές και χαϊδεύοντας τα λαρύγγια τους.

λεξιπλαστικό

κοσμοπαλίρροια στο 32Α. όχι στο 32. εκείνο κάνει αλουθεδρομολόγιο. στο λεωφορειοταξίδι παιδιά οχηματανεβαίνουν. παιδοφωνάζουν, νεανικογελούν, αθυροβρίζουν. ένας γεροντοπαππούς πολυενοχλείται. νεοδιαμαρτύρεται επειδή που δεν γεροντοσέβονται κοινωνικοτίποτα και μόνο χυδαιοβωμοβρίζουν. ευθυνοφταίνε οι ασματομουσικές που ραδιοακούν και το ιντερδίκτυο. ουδοκανείς του σημασιοδίνει. Σεπενιχρολεπτά της ώρας οι νεόπαιδες λεωφορειοκατεβαίνουν. τον γελοκοιτάνε κοροϊδοδυνατά.

Κράτα το

Κράτα το

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου