τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ημέρα γενεθλίων

Ημέρα γενεθλίων

Για πρώτη φορά περίμεναν όλοι εναγωνίως να ξυπνήσει, να της ευχηθούν για τα γενέθλιά της. Τη φίλησαν γλυκά και οι ευχές τους ήταν τόσο ζεστές και αληθινές που συγκινήθηκε. Την έκαναν τόσο ευτυχισμένη που έλαμψε το πρόσωπό της. Αμέσως μετά αποχώρησαν βιαστικά, για να πάει ο καθένας στις δουλειές του. Αργοπορημένη και η ίδια ντύθηκε στα γρήγορα και έφυγε. Στο απέναντι μπαλκόνι καθόταν η περίεργη και αντιπαθητική γειτόνισσά της. Μόλις που πήγε να στρέψει το βλέμμα της αλλού για να την αποφύγει, αλλά δεν πρόλαβε. "Καλημέρα, χρόνια πολλά", της φώναξε δυνατά. Μάλλον θα είχε παραισθήσεις η καημενούλα. Και όμως απευθυνόταν σε αυτήν, αφού επανέλαβε για ακόμη μια φορά. Από ευγένεια την ευχαρίστησε και εξαφανίστηκε. Φτάνοντας στην εργασία της την περίμενε το αφεντικό και αφού πρώτα την καλημέρισε μετά της ευχήθηκε. "Θυμάται τα γενέθλιά μου; Αν είναι δυνατόν". Βρε μήπως ήταν η ημέρα της παγκόσμιας καλοσύνης και δε το γνώριζε; Δεν εξηγείται αλλιώς. Ξαφνικά ακούει καμπανάκια. Γνώριμος ήχος. Το κουδούνι της πόρτας. Η μικρή είχε ξεχάσει τα κλειδιά της. Την ίδια την είχε πάρει ο ύπνος. Το ημερολόγιο έδειχνε την ημερομηνία των γενεθλίων της. Κανείς δεν της ευχήθηκε, κανείς δε τη θυμήθηκε. "Ευτυχώς που υπάρχουν και τα όνειρα!"

 

_

γράφει η Βάσω Καρλή

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

6 Σχόλια

 1. Lena Mavroudi Mouliou

  E όχι βρε Βάσω μου κι εσύ. Δεν έβαλες ούτε ΈΝΑΝ να τη θυμηθεί τη δόλια; Είναι πολύ πικρό και δυστυχώς όπως το είπες κι’ εσύ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ..ΝΑ ΜΗ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ την σημαντικότερη μέρα τη ζωής σου ! Υποφέρεται αδερφέ μου με τίποτα;

  Απάντηση
 2. Βάσω Καρλή

  Για ορισμένους από εμάς η ημέρα των γενεθλίων είναι σημαντική και μας κοστίζει όταν δε μας θυμούνται.

  Απάντηση
 3. Μάχη Τζουγανάκη

  Α Βάσω…θα απαιτήσω τα κείμενά σου να τελειώνουν λίγο πιο χαρούμενα!!! Χαχα…
  Παρόλα αυτά άλλο ένα ωραίο κείμενο σε staccato ρυθμό!

  Απάντηση
 4. Βάσω Καρλή

  Ο ρυθμός είναι που κάνει τη διαφορά. Αστειεύομαι. Σε ευχαριστώ Μάχη.

  Απάντηση
 5. sofia25164

  Πολύ όμορφο και πολύ αληθινό το κείμενο σου Βάσω μου…με την καθημερινότητα να μας τρέχει συμβαίνουν κι αυτά!!!!!! Δυνατό θέμα μπράβο σου!!!!!!

  Απάντηση
 6. Βάσω Καρλή

  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφο σχόλιό σου, Σοφία μου. Επίσης καλό Σ.Κ.

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος