Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων προκηρύσσει τον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης Σάτιρας «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων προκηρύσσει τον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης Σάτιρας «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»,που έχει έδρα τα ΧΑΝΙΑ, με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 3.900,00€. ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – Το θέμα του  είναι ελεύθερο. Απαραίτητη προϋπόθεση τα ποιήματα να είναι εύκολα κατανοητά από το ευρύ κοινό και να βγάζουν αβίαστα γέλιο. – Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι […]

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων προκηρύσσει τον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης Σάτιρας «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»,που έχει έδρα τα ΧΑΝΙΑ, με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 3.900,00€.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

– Το θέμα του  είναι ελεύθερο. Απαραίτητη προϋπόθεση τα ποιήματα να είναι εύκολα κατανοητά από το ευρύ κοινό και να βγάζουν αβίαστα γέλιο.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού της γης Έλληνες και ελληνομαθείς, αρκεί τα κείμενα να είναι στην ελληνική γλώσσα.

-Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι και να μην ξεπερνούν τους 32. Επιτρέπεται οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας, όμως δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας στίχος που να μην ομοιοκαταληκτεί με κάποιον άλλον.

– Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.

-Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, σε μία μόνο σελίδα και  υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο.

–  Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή, σε 6 αντίγραφα (όχι συστημένα ούτε με κούριερ), ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 Μαΐου 2015 στη διεύθυνση : «ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 44 – 73132 ΧΑΝΙΑ>>. Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχει ένας μικρός κλειστός φάκελος όπου εξωτερικά θα γραφεί το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου και εσωτερικά θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ηλεκτρονική διεύθυνση είναι επιθυμητή

–  Η βαθμολογία των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου και τα ονόματά τους δεν θα γίνουν γνωστά πριν από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές με βαθμολογική κλίμακα από το 5 έως και το 20 και με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας.

Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 1.000,00€ , χορηγία του  Παύλου Πολυχρονάκη.

Το δεύτερο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 500,00€.

Το τρίτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 250,00€.

Το τέταρτο, πέμπτο, έκτο, έβδομο και όγδοο με το χρηματικό ποσό των 100,00€ το καθένα.

Το ένατο, δέκατο, ενδέκατο και δωδέκατο με ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο πρώτης θέσεως μετ’ επιστροφής Πειραιάς – Χανιά,  αξίας 200,00€ με τα υπερπολυτελή πλοία της ΑΝΕΚ.

Τέλος προκειμένου να τονιστεί ότι σημασία έχει η συμμετοχή στον Διαγωνισμό και όχι η νίκη, καθιερώνεται ειδικό βραβείο για το ποίημα που θα λάβει την χαμηλότερη βαθμολογία στον Διαγωνισμό. Το βραβείο αυτό που θα συνοδεύεται με το συμβολικό ποσό των 100Ευρώ είναι πρόταση και χορηγία του δρ. Αλέξανδρου Παπαδερού.

–  Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο, οπότε θα γίνει και η απονομή των βραβείων σε ειδική επίσημη τελετή – ‘’γιορτή σάτιρας’’, συνδιοργάνωση της Ε.Π.Δ., και του Δήμου Χανίων. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν και τα βραβευμένα ποιήματα και άλλα 18 από τα καλύτερα του Διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2821031984(κατά προτεραιότητα) και 6973433905 ή μπορούν να στέλνουν e-mail στο [email protected]

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου