τοβιβλίο.net

Select Page

Η Βασιλική Διαμαντή συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Η Βασιλική Διαμαντή συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Με το πρώτο της βιβλίο ακροβατεί ανάμεσα στην ζωή και τον μύθο!

 

Πώς ξεκινήσατε να γράφετε;

Από τότε που έμαθα και ένιωσα το νόημα που έχουν τα γράμματα και οι λέξεις, στην πρώτη δημοτικού δηλαδή, άρχισα να γράφω. Θαρρείς και ήθελαν να βγουν από μέσα μου και δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Κανένας λόγος, κανένα πρόβλημα και καμία δυσκολία της ζωής δεν με έκαναν να σταματήσω, μέχρι και σήμερα. Οι λέξεις είναι η λατρεία μου!

Τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γράψετε το βιβλίο σας;

Η ίδια η ζωή. Μέσα από το βιβλίο μου ο κάθε αναγνώστης ανακαλύπτει κομμάτια της ίδιας του της ζωής. Δεν υπάρχει άνθρωπος που διάβασε το βιβλίο μου και δεν βρήκε κομμάτια του εαυτού του και της ζωής του στις σελίδες του.

Υπάρχει όμως και ένας μύθος μέσα στο βιβλίο μου που παραλληλίζετε με την πραγματική ζωή.  Λατρεύω τους μύθους και πιστεύω πως ένας μύθος ποτέ δεν είναι μόνο μύθος, κρύβει μέσα του κομμάτια της ζωής μας.  Η ζωή μας μπλέκεται με τους μύθους.  Οι μύθοι του Αισώπου για παράδειγμα είναι βγαλμένοι μέσα από  βαθιά διδάγματα της ζωής.

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Έμπνευση είναι ένα ποτάμι, ένας καταρράκτης λέξεων, το οποίο κατακλύζει το μυαλό και την καρδιά σου και δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να το εξωτερικεύσεις και να το αποτυπώσεις στο χαρτί. Είναι οι λέξεις που τρυπώνουν στο μυαλό σου και γεννούν την έντονη επιθυμία της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας δυσκολεύει τη γραφή σας;

Πιστεύω πως, αυτό που δυσκολεύει την γραφή μου, είναι η βιασύνη μου. Πάντα πιστεύω πως ο χρόνος είναι πολύ λίγος, έχω τόσα πολλά να γράψω και να δώσω και φοβάμαι μήπως δεν προλάβω.  Είναι σαν ένα κυνήγι του χρόνου, γιατί έχω να βγάλω τόσα πολλά από μέσα μου. Βιάζομαι πάντα να πηγαίνω την ιστορία παρακάτω. Είναι ένας τρόπος όμως ο οποίος με δυσκολεύει, γιατί όταν πας πολύ γρήγορα πρέπει να γυρίζεις και να διορθώνεις πολλά απ’ αυτά που έγραψες. Ενώ όταν γράφεις  πιο αργά δίνεις το χρόνο να ωριμάσουν οι σκέψεις και οι απόψεις μέσα σου και να μετά να βγουν.

[…]

γράφει η Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Επιμέλεια κειμένου

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενημέρωση μόνο για λογοτεχνικούς διαγωνισμούς

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος