τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Η κούνια

Η κούνια

mother_hands_b

Καθώς έκανε κούνια στη βεράντα του σπιτιού της, απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι που τη χάιδευε απαλά, αναπολούσε με νοσταλγία τα παιδικά της χρόνια. Μικρό παιδάκι ήταν όταν την κουνούσε η μαμά της στην ίδια κούνια και την πήγαινε τόσο ψηλά, που ξεκαρδιζόταν από τα γέλια. Ήταν η καλύτερή της φίλη. Μαζί συζητούσαν με τις ώρες και φυσικά δεν έλειπε στο τέλος κάθε ιστορίας το ηθικό δίδαγμα. Τότε της φαινόταν άνευ σημασίας και εξαιρετικά βαρετό. Τώρα, επαναφέροντάς τα στη μνήμη της, σκέφτεται πόσο πολύτιμη αποδείχθηκε η χρησιμότητα των λόγων της στην πορεία της ζωής της. Μόνο που υπήρχε μια "μικρή" διαφορά τώρα. Δεν υπήρχε πια στη ζωή της και τα γέλια έδωσαν τη θέση τους στα δάκρυα. Αχ, και να ήξερε πόσο, μα πόσο, της λείπει.

 

_

γράφει η Βάσω Καρλή

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

3 Σχόλια

 1. Βάσω Καρλή

  Ευχαριστώ πολύ για την επιμέλεια και για την τόσο τρυφερή εικόνα.

  Απάντηση
 2. Μάχη Τζουγανάκη

  πώς φτάνουμε πάντα να τρέχουμε πίσω από το χρόνο…και να συνειδητοποιούμε τα πολύτιμα του παρελθόντος; Όμορφο Βάσω..και θα συμφωνήσω οτι η φωτογραφία είναι πολύ ταιριαστή…

  Απάντηση
 3. Βάσω Καρλή

  Πόσο δίκιο έχεις. Να είσαι καλά Μάχη μου.

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος