Η Μελίνα Τούντα συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Τα έργα της, μια αισιόδοξη και ερωτική ματιά της ζωής! Πώς ξεκινήσατε να γράφετε; Ξεκίνησα να γράφω από εσωτερική ανάγκη που έψαχνε διέξοδο. Αυτός ήταν κι ο λόγος που έγραφα από την ηλικία των σχολικών χρόνων μου.  Τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γράψετε το τελευταίο σας βιβλίο;Πολλά μαζί! Ένα από αυτά ο προβληματισμός μου […]

tounta_1

Τα έργα της, μια αισιόδοξη και ερωτική ματιά της ζωής!

 

Πώς ξεκινήσατε να γράφετε;

Ξεκίνησα να γράφω από εσωτερική ανάγκη που έψαχνε διέξοδο. Αυτός ήταν κι ο λόγος που έγραφα από την ηλικία των σχολικών χρόνων μου.

 

Τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γράψετε το τελευταίο σας βιβλίο;

Πολλά μαζί! Ένα από αυτά ο προβληματισμός μου τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή κάθε γυναίκα. Η ομορφιά της; Το πνεύμα της; Ή μήπως και τα δυο μαζί;

 

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Έμπνευση για μένα σημαίνει η δυνατότητα του ανθρώπου να βρίσκεται σε πνευματική έξαρση και να την εκδηλώνει επιδέξια μέσα από τον τρόπο γραφής του.

 

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας δυσκολεύει τη γραφή σας;

...! Δεν ξέρω! Είμαι παρορμητική αλλά δεν ξέρω αν αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα μου δυσκολεύει τη γραφή μου ή τη διευκολύνει.

 

Ποια μοίρα ελπίζετε για τα βιβλία σας;

Για τα βιβλία μου ελπίζω αυτή που ελπίζω και για τα παιδιά μου. Την καλύτερη!

 

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Είναι πολλά τα βιβλία που με έχουν αγγίξει συναισθηματικά και θα νιώσω άδικη αν ξεχωρίσω κάποιον τίτλο.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

Έχει ο Θεός! Γιατί έχει πάντα για όλους μας.


Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να γράφετε;

Ο μόνος λόγος που θα σταματούσα να γράφω θα ήταν αν σταματούσα να υπάρχω σε αυτή τη ζωή.

Έργα της συγγραφέως:

tounta_book4Έτσι κι αλλιώς… καλημέρα από τις εκδόσεις Λιβάνη, 2012

H Αφροδίτη αποφασίζει να απαλλαγεί από ό,τι δεν της αρέσει στην εμφάνισή της και ό,τι θεωρεί πως δεν ταιριάζει πια στη ζωή της. Τι είναι αυτό, όμως, που έχει σημασία στη ζωή του ανθρώπου και μπορεί να την επηρεάσει;

Η εξωτερική εμφάνιση, το πνεύμα του, και τα δύο ... ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο πιο ουσιώδες; Η ηρωίδα, μέσα από έντονες εσωτερικές συγκρούσεις και συναισθηματικές αναζητήσεις, προσπαθεί να το ανακαλύψει.

Το συμπέρασμα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα και φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της.

Έντονα συναισθήματα, σκέψεις και ερωτήματα αναδύονται απ' την αφήγηση και δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να προβληματιστεί γύρω απ' το τι μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με τη δύναμη της θέλησης!tounta_book3Μια αγάπη δυο ζωές από τις εκδόσεις Λιβάνη , 2010 το οποίο έχει μεταφραστεί και στα αλβανικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεράϊδα

Η Ειρήνη, η Μαρία και η Αγγελική είναι επιστήθιες φίλες από τα μαθητικά τους χρόνια. Ποιο ρόλο παίζει η μια στη ζωή της άλλης; Άραγε υπάρχει ένα κοινό πεπρωμένο και για τις τρεις τους; Έχουν τη δυνατότητα να κυριαρχήσουν πάνω στη μοίρα και να κινήσουν τα δικά τους νήματα ή μήπως η μοίρα κυριαρχεί στις ζωές τους και τους παίζει περίεργα παιχνίδια; Και με ποιο πρόσωπο εμφανίζεται η αγάπη στη ζωή τους; Θα τους γεμίσει σκοτεινά συναισθήματα που ζητούν την εκδίκηση ή θα 'χει το ελπιδοφόρο χρώμα μιας ακτίνας του ήλιου που προβάλλει μέσα από τα σύννεφα;

Ένα ακόμα μυθιστόρημα της Μελίνας Τούντα με ερωτηματικά και αγωνίες που έρχονται στην επιφάνεια για να καταδείξουν περίτρανα πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...tounta_book2Ζητείται μια δεύτερη ευκαιρία, εκδόσεις Βασιλείου, 2009.

Η Έλλη, από φοιτήτρια ακόμη, είχε γίνει μια διάσημη συγγραφέας. Η ίδια πίστευε πως ο Χάρης ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της... Τον αγαπούσε και την αγαπούσε δυνατά και τρυφερά. Όταν, πριν τα τριάντα σου, έχεις μια πετυχημένη καριέρα και ένα ιδανικό άντρα για σύντροφο και μέλλοντα σύζυγο, τότε πρέπει να 'σαι πανευτυχής... Όμως, "όλα σ' αυτόν τον κόσμο έχουν αρχή και τέλος.", υποστήριζε πάντα η Έλλη. Και έτσι κι έγινε... Μέσα σ' ένα βράδυ όλα άλλαξαν. Η ζωή φανέρωσε το κακό της πρόσωπο. Άλλαξαν όλα, τα χρώματα, οι ήχοι, οι ρυθμοί... Και, γύρω της, ένας κόσμος ολόκληρος έπαιζε τον καλό ή τον κακό του ρόλο σ' ένα "άλλο έργο". Η Έλλη, όμως, πίστευε και κάτι άλλο: στη δικαίωση του καλού! Έδωσε τον αγώνα της, για να δοθεί η δυνατότητα στους καλούς να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, όπως τους αξίζει..tounta_book1Το πεντάγραμμο του πάθους, εκδόσεις Βασιλείου , 2005.

Ένας διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού, ένας διάσημος συνθέτης και στιχουργός, ένας αγνός και ξεχωριστός έρωτας, καθώς και μια ξαφνική και απίστευτη αποκάλυψη ενός μυστηρίου θα ξυπνήσουν στην τριαντατετράχρονη Νάντια τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που είχε κάποτε, όλες τις θαμμένες μέσα της επιθυμίες και κάποια πρωτόγνωρα συναισθήματα που θα την κάνουν να τρέμει και να απορεί με τον ίδιο της τον εαυτό. Ένα αποκοιμισμένο πάθος, που θα ζητά αμετάκλητα πραγματοποίηση, θα έρθει στην επιφάνεια, επιδιώκοντας να παρασύρει τους ήρωες στον ίλιγγό του. Καθώς μέσα της θα παλεύουν ο φόβος και η επιθυμία, η αυτοκυριαρχία και ο ακατανίκητος πόθος, η σιγουριά μιας αρμονικής οικογενειακής ζωής και το άπιαστο όνειρο, και καθώς μέσα από τη φαντασία της θα ξαναζεί εκείνες τις στιγμές που, σύμφωνα με τη λογική, είναι απαγορευμένες, θα μας παρασύρει στην ηδονή και στον ίλιγγο του πάθους της.

tounta_2

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μελίνα Τούντα γεννήθηκε στην Αθήνα . Είναι καθηγήτρια γαλλικών και μητέρα δυο παιδιών. Είναι ιδιοκτήτρια κέντρων ξένων γλωσσών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Έχει αποσπάσει Γ’ Βραβείο παραμυθιού με τίτλο «Νίνα μια όμορφη κίτρινη πεταλούδα » στο 13ου λογοτεχνικού διαγωνισμού Κερατσινίου Μάιος του 2013.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου