Σημαντική σημείωση:
Στη δωροθεσία συμμετείχαν αφήνοντας το σχόλιό τους 325 άνθρωποι.
Τα σχόλια, τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και κάθε προσωπικό τους στοιχείο (διεύθυνση email, URL προσωπικής ιστοσελίδας ή Facebook, διεύθυνση IP κλπ.) έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.
Η βατραχίνα Σοφία έχει μεγάλη οικογένεια, μεγάλη καρδιά και μεγάλη… κοιλιά. Λατρεύει τον βενιαμίν της, τον Πρίγκιπα, και φροντίζει άψογα το νουφαρόσπιτό της. Δεν λέει όμως ποτέ όχι στις λιχουδιές. Α, όλα κι όλα! Υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα γλυκό κουνουπάκι;
Γι’ αυτό και ταράζεται πολύ όταν μαθαίνει ότι οι συμμαθητές του Πρίγκιπά της τον πειράζουν για την εμφανή αδυναμία της μαμάς του στο καλό φαγητό. Καταλαβαίνει ότι, άθελά της, έχει γίνει η αιτία να στεναχωρηθεί το γυρινάκι της.
Μια επίθεση των ψαριών στο σχολείο των γυρίνων, όμως, κάνει τους πάντες στην κοινότητα των βατράχων να το ξανασκεφτούν πριν κοροϊδέψουν τη Σοφία. Γιατί αυτή η γενναία μαμά βατραχίνα αναδεικνύεται ηρωίδα ακριβώς επειδή είναι παχουλή.
Πέρα από τη σημασία που δίνει ο συγγραφέας σε μια πιθανή διαφορά που εμφανίζει κάποιος, η οποία, στην κοινωνία που ζούμε, τον καθιστά πολλές φορές εξόριστο και περιθωριακό, εμφανίζεται με πολύ άμεσο τρόπο το πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν τα παιδιά, χωρίς να το θέλουν και τη σημασία που από πολύ νωρίς πρέπει να δώσουν οι γονείς στις αντιδράσεις αυτές. Η λύτρωση έρχεται πολύ όμορφα και για τους δύο ήρωες, αφού τελικά αναφαίνεται ότι η πιθανή διαφορά κάποιου, μπορεί να είναι εκείνη που θα τον κάνει ξεχωριστό, ιδιαίτερο και ακόμα πιο σημαντικό. Το συγκινητικό κλείσιμο, με τη μητρική σοφία και σωφροσύνη να προεδρεύει, αλλά και την παιδική αφέλεια και άμυνα σε σχετικές καταστάσεις δίνει στην ιστορία το ύφος που της αρμόζει, αναπαριστώντας πολύ σωστά ανάλογες καθημερινές καταστάσεις!
Ένα ευχάριστο παραμύθι που δείχνει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στην ομορφιά της ψυχής και υμνεί την απέραντη μητρική αγάπη.
Αφήστε το σχόλιό σας μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και διεκδικήστε ένα από τα δύο αντίτυπα του παραμυθιού Η παχουλή Βατραχίνα, του Στέφανου Παπαδόπουλου, τα οποία είναι μια ευγενική προσφορά του συγγραφέα και του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net
Προαιρετικό: Αν κάνετε like ή έχετε ήδη κάνει like στη σελίδα του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net στο facebook εδώ, οι συμμετοχές σας στην κλήρωση διπλασιάζονται.
Ενημέρωση: Νικήκτριες αναδείχθηκαν οι Μάρθα Βλαχογιάννη και Lila Choida
Σημείωση: Δώστε οπωσδήποτε σωστά το email σας στο αντίστοιχο πεδίο κατά το σχολιασμό σας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της παραλαβής των αντιτύπων. Με την αποστολή του σχολίου σας αποδέχεστε το γεγονός πως αν είστε οι νικητές του διαγωνισμού, το email σας θα κοινοποιηθεί στο συγγραφέα για να έρθει σε επαφή μαζί σας προκειμένου να παραλάβετε το αντίτυπο του βιβλίου.
Σημαντικό: Τα email δεν δημοσιεύονται, δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν τρίτο και για κανένα λόγο, δεν τηρούνται σε καμία βάση δεδομένων και μετά το πέρας της κληρώσεως διαγράφονται από το δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.
0 Σχόλια