η ποίηση ντύνει…

    Μια διαφορετική έκθεση-δράση ετοιμάζεται στο πλαίσιο στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τρικκαίων. Έχει τίτλο «η ποίηση ντύνει…» και ο χαρακτήρας της είναι διπλός, κοινωνικός και καλλιτεχνικός. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση ρούχων για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας και παράλληλα η ανάδειξη της ποίησης, και της τέχνης γενικότερα, ως μέσο αφύπνισης και δράσης. […]
- 11.10.2015 -

 

 

i poihsi ntinei

Μια διαφορετική έκθεση-δράση ετοιμάζεται στο πλαίσιο στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Τρικκαίων. Έχει τίτλο «η ποίηση ντύνει…» και ο χαρακτήρας της είναι διπλός, κοινωνικός και καλλιτεχνικός. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση ρούχων για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας και παράλληλα η ανάδειξη της ποίησης, και της τέχνης γενικότερα, ως μέσο αφύπνισης και δράσης. Για τον λόγο αυτό, δέκα ποιητές και ποιήτριες έστειλαν το ρούχο και το ποίημά τους. Ένδυμα και ποίημα αποτελούν τα «υλικά» για την δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου τέχνης.

Η έκθεση φιλοξενείται στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2015. Η είσοδος στο κοινό (6:00μ.μ. έως 9:00 μ.μ.) είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες καλούνται να φέρουν κι εκείνοι ρούχα που δεν χρειάζονται πια. Συμμετέχουν οι ποιητές και οι ποιήτριες: Ηλίας Τσέχος, Γιώργης Σαράτσης, Σωτήρης Παστάκας, Παυλίνα Παμπούδη, Τόλης Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Χλόη Κουτσουμπέλη, Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Αναστασία Γκίτση, Ελένη Αλεξίου Η δράση είναι πρωτοβουλία της τρικαλινής εκπαιδευτικού, ποιήτριας Ελένης Αλεξίου κι έχει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων.

Την καλλιτεχνική εγκατάσταση και τον σχεδιασμό της αφίσας επιμελήθηκε ο τρικαλινός γλύπτης Κωνσταντίνος Καρανίκας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 στις 7:00 μ.μ.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου