Η Σάντυ Βιολιτζή συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Δύο μυθιστορήματα βγαλμένα από όνειρο!! Πώς ξεκινήσατε να γράφετε; Η καταγραφή των σκέψεών μου ήταν από πάντα μια εσωτερική ανάγκη. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη στιγμή γιατί αυτή χάνεται στις μνήμες του παρελθόντος. Στην πορεία η γραφή εξελίχθηκε κι αυτή τη στιγμή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου καθώς συνεργάζομαι με έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο, τον […]

violintzi

Δύο μυθιστορήματα βγαλμένα από όνειρο!!

 

Πώς ξεκινήσατε να γράφετε;
Η καταγραφή των σκέψεών μου ήταν από πάντα μια εσωτερική ανάγκη. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη στιγμή γιατί αυτή χάνεται στις μνήμες του παρελθόντος. Στην πορεία η γραφή εξελίχθηκε κι αυτή τη στιγμή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου καθώς συνεργάζομαι με έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο, τον Ωκεανό, που με εμπιστεύεται και εκδίδει τα βιβλία μου.
 

Τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γράψετε το τελευταίο σας βιβλίο;
Η έμπνευσή μου προέρχεται από τη συναναστροφή μου με τους ανθρώπους, από τα ταξίδια, τις μελωδίες, τη φύση, τις γεύσεις και τις μυρωδιές. Έτσι λοιπόν όλα αποτέλεσαν ένα χαρμάνι συναισθημάτων, λόγου, εικόνων και άρχισε να αποκτά σάρκα και οστά το βιβλίο μου.

 

Τι σημαίνει για σας έμπνευση;
Σημαίνει χάρισμα, θείο δώρο, που όμως πρέπει να αξιοποιηθεί για να έχει κανείς τα καλύτερα αποτελέσματα. Θέλει σκληρή δουλειά, παρατηρητικότητα, υπομονή για να μπορέσει η έμπνευση να βρει γόνιμο έδαφος.

 

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας, δυσκολεύει τη γραφή σας;
Κανένα. Τα στοιχεία του χαρακτήρα μου διευκολύνουν τη γραφή μου κι αυτό αποτελεί για μένα κίνητρο για περαιτέρω εξέλιξη.

 

Ποια μοίρα ελπίζετε για το βιβλίο σας;
Να αγαπηθεί, να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να αποτελέσει το ερέθισμα για δημιουργικές σκέψεις.

 

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Με πολλά. Ένα απ’ αυτά ήταν το «Σμύρνη, συγγνώμη» του Θοδωρή Δεύτου.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;
Μα φυσικά ο τίτλος του βιβλίου μου, «Ποτέ δεν είναι αργά για ευτυχία».

 

Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να γράφετε;
Για κανέναν. Θα γράφω όσο ζω και αναπνέω.

Έργα της συγγραφέως από τις εκδόσεις Ωκεανός:

pote_den_einai_arga

Ποτέ δεν είναι αργά για ευτυχία

"Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες..."
Η Μαρίλια, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας, μπορούσε να το πει με σιγουριά. Ξεκίνησε τη ζωή της με τους καλύτερους οιωνούς, μεγαλώνοντας σε μια υπέροχη πόλη, με οικονομική άνεση, με σπουδές, με σύζυγο, με παιδιά, με φίλους. Τί πήγε, λοιπόν, στραβά; Ποιοί την πρόδωσαν; Ποιοί στάθηκαν δίπλα της; Περιπλανήθηκε στα δύσκολα μονοπάτια του πόνου και της απιστίας, ένιωσε να λυγίζει και να χάνει τις αντοχές της. Μέχρι που ήχησε ένα καμπανάκι μέσα της. Είχε φτάσει η ώρα της αλήθειας κι έπρεπε να κοιτάξει πια τη ζωή της κατάματα, να πάρει αποφάσεις... Να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη της, να μπει ξανά η χαρά στη ζωή της. 
Ένα μυθιστόρημα για την προδοσία, την αγάπη και την αληθινή φιλία.
Ένα βιβλίο για τις ανθρώπινες σχέσεις που θα σας μείνει αλησμόνητο.

 

otan_to_dakri_aggixe_ton_ilio

Όταν το δάκρυ άγγιξε τον ήλιο

Η Χρυσαφένια έφερε στον κόσμο έναν μικρό άγγελο. Ένα φευγαλέο άγγιγμα στο ποδαράκι του ήταν αρκετό για να τη γεμίσει με δύναμη και υπομονή, να αντέξει τον αποχωρισμό, αμέσως μόλις τον γέννησε. Έβαλε στόχο να βρει και να σφίξει στην αγκαλιά της τον γυιό που η μοίρα της έκλεψε. Θυμόταν τα λόγια της νονάς της που της έλεγε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, από τα τρίσβαθα της ψυχής σου, τότε γίνεται. "Αλήθεια, πόση δύναμη χρειάζεται ένας άνθρωπος για να πετύχει τ' όνειρό του;" ρώτησε τον ήλιο η μικρή ξανθομαλλούσα... Όμως εκείνος ήταν πολύ μακριά για να την ακούσει...
"Αν δεν τολμήσω, δεν θα μάθω ποτέ πόσο ψηλά μπορώ να πετάξω..." σκέφτηκε. Οπλίστηκε με πίστη κι ελπίδα και μόνο όταν συνάντησε τον ήλιο άφησε τα δάκρυά της να τρέξουν...
Ένα τρυφερό, συγκινητικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ψυχής.

Μας μιλάει για την ζωή της:

violitzi2Η Σάντυ Βιολιτζή είναι αθεράπευτα αισιόδοξη.

Λατρεύει την πόλη της τη Θεσσαλονίκη, τα ταξίδια και τροφοδοτεί τη σκέψη της με θετική ενέργεια.

Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά.

Οι σπουδές της είναι στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής της πορείας στον εμπορικό και τον φαρμακευτικό κλάδο, βρήκε δημιουργική διέξοδο στη συγγραφή.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου