τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμίτζάκη μιλάει για 5 εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν

Η συγγραφέας Ειρήνη Δερμίτζάκη μιλάει για 5 εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν

Είναι γεγονός, από τις 23 Απριλίου η Αθήνα είναι παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου. Κοιτώντας το πρόγραμμα των πρώτων τεσσάρων μηνών που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, είναι πολύ εύκολο να χαθείς. Ο κατάλογος είναι πάνω από πενήντα σελίδες και οι εκδηλώσεις πάνω από εκατό. Μέσα από μια σειρά άρθρων θα προσπαθήσω να σας προτείνω κάποιες εκδηλώσεις που ξεχώρισα. Ξεκινάω λοιπόν με τις εκδηλώσεις που αφορούν τον μήνα Απρίλη.

  • Το νούμερο ένα μου είναι η εκδήλωση με τίτλο “Διαβάζω για τους Άλλους” .  Ξεκίνησε ήδη κσι θα τρέξει για ένα χρόνο. Είναι μια σειρά δράσεων ώστε να διαβαστούν ιστορίες σε όσους δεν μπορούν να διαβάσουν είτε λόγω προβλημάτων όρασης είτε επειδή δε μπορούν να κρατήσουν ένα βιβλίο λόγω κάποιας σωματικής αναπηρίας. Μάθετε περισσότερα στη σελίδα 4 του προγράμματος.
  • Σας αρέσει το θέατρο; Έως την πρώτη Μαΐου η ομάδα του Κινητήρα σκορπίζεται σε δημόσιους χώρους της πόλης και γεμίζει την καθημερινότητα των Αθηναίων με μοναδικές αναγνώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Θέατρο και λογοτεχνία σε ένα πολλά υποσχόμενο δρώμενο. Μάθετε περισσότερα για τις «Απρόσμενες Αναγνώσεις» στη σελίδα 8 του προγράμματος.
  • Από το θέατρο ας πάμε στο σινεμά και στην εκδήλωση “το Σινεμά Διαβάζει” που θα λάβει χώρο στο  Goethe-Institut έως το τέλος του μήνα. Μια σειρά από κινηματογραφικές προβολές εμπνευσμένες από βιβλία, αγαπημένες ταινίες συγγραφέων όπως ο Κάφκα και άλλες ταινίες. Στη σελίδα 10 θα δείτε όλες τις προγραμματισμένες ταινίες.
  • Είσαι λάτρης των μικρών βιβλιοπωλείων; Στις 28 Απριλίου μια ομάδα από μικρά βιβλιοπωλεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να γιορτάσουν μέσα από μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων. “Η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων” είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν αναγνώστες, συγγραφείς και εκδότες στο φυσικό περιβάλλον των βιβλίων. Βρείτε στη σελίδα 16 τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν.
  • Πάμε τώρα στη βουλή, όχι για να ψηφήσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο αλλά για μια έκθεση αφιερωμένη στον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη.  Στην έκθεση “Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές” θα γνωρίσουμε το προσωπικό αρχείο του ποιητή και θα μάθουμε περισσότερα για τη ζωή και το έργο του μέσα από μια περιήγηση σε σταθμούς της ελληνικής ιστορίας όπως η Κατοχή, ο Εμφύλιος έως και την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Η έκθεση άνοιξε τον Φεβρουάριο και θα τρέξει έως τις 21 Οκτωβρίου. Βρείτε στη σελίδα 4 του προγράμματος περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Επιμέλεια κειμένου

Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο και θέατρο στην Ελλάδα, κινηματογράφο και δημιουργική γραφή στο Λονδίνο. Γράφει σε διάφορα ιστολόγια και περιοδικά λογοτεχνίας. Έχει επίσης γράψει διάφορα κείμενα για το ραδιόφωνο, για comics, θεατρικά κείμενα, σενάρια για ταινίες μικρού μήκους και έχει συμμετάσχει σε πέντε συλλογές διηγημάτων και ένα συλλογικό μυθιστόρημα. Διηγήματα της έχουν βραβευτεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Αυστραλία και Αγγλία. Το βιβλίο της “Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anima.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος