«Η συνταγή του θάρρους» της Ευγενίας Αναστασοπούλου

5.02.2020

σχόλια

 

Συμπαντικές Διαδρομές

Σειρά Μυθωδία

Κυκλοφορεί από τον Δεκέμβρη 2019

το βιβλίο “Η συνταγή του θάρρους

της Ευγενίας Αναστασοπούλου.

γράφει η Αλεξάνδρα Παυλίδη

Σε ένα χρόνο και τόπο μακρινό από το τώρα, ο πόλεμος και το αίμα κυριαρχούν παντού. Παντού, εκτός από το βασίλειο του Λέγκενφορ, το οποίο άνηκε στην ήπειρο του Άιθεν. Ο νεαρός βασιλιάς Γουίλλιαμ κυβερνούσε τον τόπο του με δικαιοσύνη, σωφροσύνη και συνέπεια. Η πριγκίπισσα Ρίτα, επίσημη διάδοχός του, μια απαιτητική, φιλόδοξη και δυναμική γυναίκα εποφθαλμιούσε τον θρόνο του. Ένας στρατηγός, ένας γραμματέας και ένας οικονομικός διαχειριστής υποστηρίζουν την πριγκίπισσα και συνωμοτούν όλοι, εναντίον του βασιλιά Γουίλλιαμ.

Πως όμως κερδίζεται ένας θρόνος; Χρειάζεται σίγουρα θάρρος αλλά ποιος το διαθέτει; Ο Γουίλλιαμ θα δοκιμαστεί, χωρίς να το γνωρίζει, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα θάρρους. Τα φυσικά φαινόμενα, τα άγρια θηρία και η ψυχολογική πίεση είναι, μεταξύ πολλών άλλων, οι περιπέτειες οι οποίες θα μετρήσουν την αντοχή του βασιλιά.

Απόκοσμα άγρια τοπία, μεσαιωνικές δοξασίες, κατάρες και μάγοι θα συνθέσουν ένα άκρως μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό φόντο, όπου η δράση δεν σταματά μέχρι την τελευταία σελίδα του έργου της Αναστασοπούλου.

Ποιος θα φοβηθεί πρώτος τελικά; Και ποιος θα σταθεί ακλόνητος στις εναλλασσόμενες προκλήσεις; Μια ιστορία με μυστήριο, χιούμορ και περιπέτεια, κάτι μεταξύ παρωδίας και γοτθικού παραμυθιού, διαβάζεται απνευστί, ενώ ακόμα και μετά το τέλος της ιστορίας έχεις την αίσθηση ότι ταξιδεύεις στο βασίλειο του Λεγκενφορ.

Αν το θάρρος είχε μια μυστική συνταγή, ποια θα ήταν τα συστατικά του; Η φιλοδοξία; Το πάθος; Η αυτοπεποίθηση; Ή μήπως η υπομονή, η σύνεση και η εσωτερική δύναμη; Η συγγραφέας, Ευγενία Αναστασοπούλου, στο βιβλίο της «Η συνταγή του θάρρους», χρησιμοποιώντας μια αβίαστη γραφή και με όπλα της το μυστήριο και το χιούμορ, σου μεταδίδει, την πιο φρέσκια, θετική ενέργεια και σε προκαλεί. Αντέχεις να μάθεις την συνταγή του θάρρους;

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου