Η UFA FILM και άλλες ιστορίες, της Άννας Χατζησοφιά

18.10.2016

σχόλια

ufa_film

«Η UfA FILM ΚΑΙ άλλες ιστορίες» της Άννας Χατζησοφιά
Παρουσίαση βιβλίου
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8:00 μμ
Θέατρο του Μύλου, Λάρισα

Το βιβλίο της Άννας Χατζησοφιά «Η UfA FILM και άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ στο Θέατρο του Μύλου, στη Λάρισα.
Για το βιβλίο και την συγγραφέα θα μιλήσουν:
ο ποιητής Κώστας Λάνταβος,
ο Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος
και η ίδια η συγγραφέας Άννα Χατζησοφιά.
Θα ακολουθήσει θεατροποιημένη παρουσίαση αποσπασμάτων από το βιβλίο.
Συμμετέχουν ο θεατράνθρωπος Κώστας Τσιάνος και οι ηθοποιοί Μαρία Κανελλοπούλου και Ελένη Φίλιππα. Στην κιθάρα ο Σπύρος Καβαλιεράτος, τραγούδι από την Μαριάννα Σταυροπούλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Άννα Χατζησοφιά -συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτις- μας γνωρίζει και μια άλλη πλευρά της: την ικανότητά της στο χρονογράφημα. Τακτική συνεργάτρια για καιρό της ιστοσελίδας red notebook, παρακολουθούσε και έκρινε την επικαιρότητα με σοβαρότητα και χιούμορ.
Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κείμενά της από την περίοδο 2012-2014. Σκέψεις για την ελληνική κοινωνία με τα προβλήματα και τα ευτράπελά της, την Αριστερά και τα όνειρά της, τον ΣΥΡΙΖΑ, την τέχνη, την τηλεόραση. Κείμενα με προσωπικό ύφος, που σχολιάζουν μια από τις πιο κρίσιμες διετίες της εποχής μας με το μάτι του καλλιτέχνη και την ψυχραιμία του ενεργού πολίτη.
Μαζί, μερικά όμορφα διηγήματα για πραγματικούς ανθρώπους με καλοσύνη, γενναιότητα και μεγάλη καρδιά, πρόσφυγες οι πιο πολλοί από μια άλλη εποχή, αντιήρωες που ορίζουν διαφορετικά την έννοια της γενναιότητας και της αυτοθυσίας. Τα διηγήματα αφηγούνται μυθοπλαστικά πραγματικά γεγονότα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Άννα Χατζησοφιά γεννήθηκε στον Τύρναβο. Είναι συγγραφέας-σεναριογράφος και κατά περιόδους σκηνοθέτις. Ξεκίνησε σαν ηθοποιός, αλλά, όπως λέει και η παροιμία, «once actress ever actress». Σπούδασε θέατρο στις Δραματικές Σχολές Ωδείου Αθηνών και Β. Ρίτσου. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με αρκετούς θιάσους. Υπήρξε για χρόνια βασικό στέλεχος του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας «Θεσσαλικό Θέατρο». Έγραψε και διασκεύασε έργα για το θέατρο και την τηλεόραση. Σκηνοθέτησε, Φεϋντώ, Σαίξπηρ, Καμπανέλλη, αλλά και επιθεώρηση. Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ, ΛΟΛΑ και μαζί με τον Χάρη Ρώμα τους ΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ, ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ και άλλες. Διδάσκει συγγραφή σεναρίου. Είναι μέλος των ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Υπήρξε για ένα φεγγάρι μέλος της Βουλής των Ελλήνων. Φοιτά στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών.

 

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Εύμαρος, Γ. Σεφέρη 7, Δάφνη, Αθήνα
Τηλ. 210-9708.811, 6984-911.622, fb page: Εκδόσεις Εύμαρος - Evmaroslibro

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πέτρος Κακολύρης, εκδόσεις Εύμαρος, τηλ: 6984-911.622

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Τι νόημα έχει;

Τι νόημα έχει;

Η πορεία της ζωής μας καθώς ο χρόνος περνάει, τόσο γρήγορα.

Αυλαία

Αυλαία

Και η αυλαία της τρίτης πράξης έπεσε… σ’ ένα έργο αρχέγονο… Κάτω από έναν δακρυσμένο ουρανό που οι στάλες του μπερδεύονταν με κείνες που αυλάκωναν σιωπηλά τα μάγουλα… Μένει να παιχτεί και η τέταρτη πράξη… Εκεί που θα βρεθείς  πλάι σ’ εκείνον που λάτρεψες να αναπαυτείς...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου