τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Θάνος Κωτσόπουλος

Θάνος Κωτσόπουλος

writing_notes

Και να η ανακοίνωση-πρόκληση: μια καταγραφή για τις 6:30 π.μ. A piece of cake για μένα. Οι σημειώσεις μου έχουν ημερομηνίες και ώρες. Σκέψεις απλές μα κομμάτι μου. Όλο και κάτι θα πλησιάζει την ώρα της «απαίτησης».

Θα μπορούσε, βέβαια, να είναι πλαστό, αλλά δεν το μπορώ. Όχι συμβάσεις πια, μόνο αλήθειες, όποιες αλήθειες. Αντικειμενικές δεν είναι, μάλλον, αλλά υποκειμενικές, με τη βούλα. «Τίποτα δε λέω που να’ ναι ψέμα» λέει ο Ορέστης, Θάνος Κωτσόπουλος, στην «Ηλέκτρα», στην εκπομπή « Έστιν ουν» στο κανάλι της Βουλής, πρόσφατα, αφιερωμένη στην Άννα Συνοδινού.

12-1-16. Ήδη Τρίτη, 6:32 π.μ. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ και πρέπει να πάω στην αγορά. Θυμήθηκα τη συζήτηση με τη φίλη της μαμάς. Πέθανε ο άντρας της και δεν του κράτησε κακία για όσα υπέφερε. Στην απορία μου πώς το μπόρεσε, μου απάντησε με ερώτηση: αλλιώς πώς θα ζούσα; Εννοώντας ότι αν στενοχωριόταν δεν θα επιβίωνε. Στρέψαμε κι οι δυο το κεφάλι στην κρεμασμένη στον τοίχο φωτογραφία του μακαρίτη και ξεσπάσαμε σε γέλια. Και σήμερα στο facebook βρήκα μια ανάρτηση ότι ο καρκίνος παράγεται από σοκ που υποβάλλουμε στον εαυτό μας. Λύση: η συγχώρεση, εκτόνωση, μη παραγωγή άγχους.

Απίστευτο! Και η θεία μου με προέτρεπε χρόνια πριν να μην σκέφτομαι άσχημα για το «σύζυγο», γιατί αυτό κάνει κακό σε μένα. Απλές γυναίκες και η μια και η άλλη, με τη σοφία μόνο του χρόνου. Και ο δόκτωρ Μουρούτης, επίσης, μιλάει για συγχώρεση.

Όλοι κατέληξαν στη μη πρόκληση άγχους, αλλιώς…

 

_

γράφει η Λέλα Λέαντρος

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

2 Σχόλια

  1. Αθηνά Μαραβέγια

    Το όνομα του Μεγάλου Θάνου Κωτσόπουλου, ο οποίος υπήρξε και μεγάλος Δάσκαλος για μένα, “Ο Παππούς”, όπως τον λέγαμε στη σχολή, με κέντρισε να διαβάσω το κείμενο και θα συμφωνήσω: η αρνητική ενέργειά μας είναι η καλύτερη θερμοκοιτίδα για τον φίλο μας τον ‘κάβουρα”, τον καρκινούλη!!!

    Απάντηση
  2. lela

    Ευχαριστώ, Αθηνά, που μπήκες στη διαδικασία της ανάγνωσης. έχεις δίκιο κι ως προς το “μεγάλο” Θάνο Κωτσόπουλο και ως προς τη θεωρία του “κάβουρα”

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος