Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2017 – πρόσκληση

Το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net έγινε πραγματικότητα για πρώτη φορά το 2014. Με τη συμμετοχή 24 εικαστικών και 59 λογοτεχνών δημιουργήθηκε το Ημερολόγιο του 2015, μια καλαίσθητη έκδοση 136 σελίδων! Την επόμενη χρονιά η ανταπόκριση στην πρόσκληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, περισσότεροι από 130 λογοτέχνες και 30 εικαστικοί στόλισαν με τις δημιουργίες τους το Ημερολόγιο του […]

calendar2017_b

Το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net έγινε πραγματικότητα για πρώτη φορά το 2014. Με τη συμμετοχή 24 εικαστικών και 59 λογοτεχνών δημιουργήθηκε το Ημερολόγιο του 2015, μια καλαίσθητη έκδοση 136 σελίδων! Την επόμενη χρονιά η ανταπόκριση στην πρόσκληση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, περισσότεροι από 130 λογοτέχνες και 30 εικαστικοί στόλισαν με τις δημιουργίες τους το Ημερολόγιο του 2016.

Φέτος με νέες ιδέες και με το σκεπτικό να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι που επιθυμούν να συμμετέχουν, σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες χρονιές, έχουμε ήδη αποφασίσει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το ημερολόγιο του 2017 με εντελώς νέο τρόπο. Απευθύνουμε λοιπόν και πάλι πρόσκληση σε δημιουργούς, συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους, ζωγράφους και γλύπτες να αποστείλουν έργα τους ή αποσπάσματα αυτών προκειμένου να δημιουργήσουμε μαζί το “Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2017”.

Αναλυτικά αναζητούμε:

α) Λογοτεχνικά έργα:
Τα πεζά κείμενα θα πρέπει να έχουν έκταση 150-200 λέξεις (περίπου δύο παράγραφοι) και τα ποιήματα έως 20 στίχους μέσου μήκους.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην εκπροσώπηση συμμετασχόντων με έργα ανέκδοτα και αδημοσίευτα. Επιτρέπονται βεβαίως κι έργα που έχουν εκδοθεί.

Οι λογοτέχνες μπορούν να αποστείλουν από ένα (1) έως πέντε (5) έργα.

Τα έργα δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέονται με τις εποχές του χρόνου. Αν ωστόσο, αποσταλεί κάποιο απόσπασμα με στόχο συγκεκριμένη εποχή, παρακαλούμε να σημειωθεί η εποχή ή ο μήνας.

β) Για τα υπόλοιπα έργα, προσκαλούνται φωτογράφοι ή ζωγράφοι και γλύπτες να αποστείλουν τις δημιουργίες τους προκειμένου να πλαισιώσουν φωτογραφικά το ημερολόγιο.
Μπορούν να στείλουν όσα έργα επιθυμούν, με την προϋπόθεση να μην έχουν συμμετάσχει τα έργα στο “καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015 ή 2016”.
Τα αρχεία – εικόνες που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση. Καλό -αν και όχι υποχρεωτικό- είναι να υπάρχει μία σύνδεση με κάποια εποχή του χρόνου ή κάποιο μήνα.

Όλα τα έργα παραχωρούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους καλλιτέχνες που έχουν τα πνευματικά δικαιώματα (ακόμα κι αν τα έργα είναι αδημοσίευτα ή ανέκδοτα).

Όλα τα έργα παραχωρούνται μόνο για την έκδοση του καλλιτεχνικού ημερολογίου 2017. Τα πνευματικά δικαιώματα των έργων παραμένουν στους δημιουργούς.

Το ημερολόγιο θα είναι ελεύθερης διακίνησης στο διαδίκτυο με δυνατότητα εκτύπωσης από όποιον το επιθυμεί.

 

Σε περίπτωση που συλλεχθούν έργα πέραν των αναγκών θα επιλέγεται ένα έργο από κάθε καλλιτέχνη (με κριτήριο την αντιπροσωπευτικότητα και την ποιότητα).

Αποστολές έργων θα γίνονται

δεκτές μέχρι την 6η Νοεμβρίου 2016 (δε γίνονται πια δεκτές άλλες συμμετοχές)

χρησιμοποιώντας τη φόρμα πιο κάτω.

(προσοχή, συμμετοχές που θα σταλούν σε κάποια από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net δε θα ληφθούν υπ’ όψη και δε θα υπάρξει σχετική ειδοποίηση γι’ αυτό).

Μετά την παρέλευση της ανωτέρω ημερομηνίας, καμία συμμετοχή δε θα γίνει δεκτή.

Κάνοντας χρήση της φόρμας υποβολής, μπορείτε να μας στείλετε:

 • Ένα αρχείο κειμένου και μια φωτογραφία ταυτόχρονα ή
 • Μόνο ένα αρχείο κειμένου ή
 • Μόνο μια φωτογραφία

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να στείλετε περισσότερες από μια φωτογραφίες ή κείμενα, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη φόρμα εκ νέου για όσες φορές επιθυμείτε.

Η περίοδος υποβολής τελείωσε!

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για τη συμμετοχή!

Το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2017 είναι γεγονός.

Δείτε το εδώ.

Κράτα το

2 Σχόλια

 1. Βάσω Αποστολοπούλου

  Ανασκουμπώνομαι κι αρχίζω να ψάχνω τα αρχεία των φωτογραφιών και των κειμένων μου και να σκαρώνω και νέα κείμενα!!! 
  Καλή μας επιτυχία!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου