τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Κατάθλιψη, του Φίλιππου Φιλίππου

Κατάθλιψη, του Φίλιππου Φιλίππου

sad_girl_window

Από το κλειστό γυάλινο παράθυρο μπορούσες εύκολα να διακρίνεις τα έντονα χρώματα του ουράνιου τόξου. «Πέρασε η φουρτούνα» μονολόγησε. Διαγνωσμένη εδώ και χρόνια με κατάθλιψη, τα χρώματα χάθηκαν από τη ζωή της, όλα τα έβλεπε μαύρα. «Είναι διαταραχή του συναισθήματός» της πρόσθεσε ο ψυχίατρος απλώνοντας το χέρι του, δίνοντάς της τη συνταγή με τα ψυχοτρόπα φάρμακα που έπρεπε να αγοράσει. Αν και τα αγόρασε, ούτε που μπήκε στον κόπο να αρχίσει την θεραπεία, τα πέταξε όσο μακριά μπορούσε. Έκτοτε κλείστηκε περισσότερο στον εαυτό της και στο μουντό της δωμάτιο!

Τα άλλοτε βαμμένα κόκκινα μαλλιά της είχαν γίνει γκρίζα! Τα έντονα σε χρώματα ρούχα της, κλειδώθηκαν ερμητικά στο ερμάρι της! Τον παπαγάλο με τα έντονα ζωηρά χρώματα τον άφησε ένα πρωινό να πετάξει ελεύθερος μακριά, έξω από το παράθυρο το οποίο έκλεισε και κλείδωσε! Στη συνέχεια δεν επέτρεψε στην ψυχή της να πετάξει έξω από το παράθυρο την κατάθλιψη αλλά συνειδητά επέλεξε να την κλείσει στο δωμάτιο της και το σημαντικότερο δεν άφησε ούτε το ουράνιο τόξο με τα έντονα χρώματα που πεισματικά της κτυπούσε το παράθυρο να περάσει μέσα! Όπως άλλωστε και η ίδια δεν επέτρεψε σε κανέναν να την πλησιάζει! Επέλεξε να ζει στο γκρι και στο μαύρο.

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος