Κολμ Τομπίν (Colm Tóibín) – Νόρα Γουέμπστερ (Nora Webster)

4.12.2015

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Από τις Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο

 

Colm Tóibín
Νόρα Γουέμπστερ (Nora Webster)

 μετάφραση  Αθηνά Δημητριάδου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:
Χρήστος Κούρτογλου

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΙΡΛΑΝΔΙΑ, τέλη της δεκαετίας του 1960. Η Νόρα Γουέμπστερ ζει σε μια μικρή πόλη και έχει αναλάβει τη φροντίδα των τεσσάρων παιδιών της μετά τον θάνατο του άντρα της, προσπαθώντας παράλληλλα να ξαναχτίσει τη ζωή της. Είναι ένας άνθρωπος που νιώθει παγιδευμένος από την καθημερινότητα και αναζητεί μια ευκαιρία για να ξεφύγει. Σιγά σιγά, χάρη στη διέξοδο που της προσφέρει η μουσική, η Νόρα κάνει τα πρώτα δειλά βήματα για μια καινούργια αρχή. Μέσα από την εναλλαγή μιας ακλόνητης αυτοκυριαρχίας και αμέτρητων αμφιβολιών αναδύεται μια ηρωίδα από τις πιο σημαντικές στη σύγχρονη πεζογραφία. Η τρυφερότητα και η ανθρωπιά, ο πόνος της απώλειας, η καθημερινότητα με τις χαρές και τις λύπες της, τα όσα λέμε και τα όσα κρύβουμε συνθέτουν μια ανεπανάληπτη αναγνωστική εμπειρία.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες εδώ: http://issuu.com/ikarosbooks/docs/9789605720841


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Κολμ Τομπίν γεννήθηκε στην Ιρλανδία το 1955. Μεγάλωσε σε οικογένεια ιδιαιτέρως πολιτικοποιημένη, δεδομένου ότι ο παππούς του και ένας θείος του ήταν μέλη του IRA. Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι στο σπίτι του υπήρχε πολλή σιωπή, κάτι που επηρέασε το ύφος του. Η ενασχόλησή του με το έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ του προκάλεσε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ισπανία και έτσι αμέσως μόλις αποφοίτησε από το University College του Δουβλίνου εγκαταστάθηκε για ένα διάστημα στη Βαρκελώνη. Κατά την επιστροφή του στην Ιρλανδία ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα. Έχει γράψει μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων καθώς και δοκίμια και κείμενα λογοτεχνικής κριτικής. Τόσο στα δοκίμια όσο και στα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του βασικά θέματα είναι η ιρλανδική κοινωνία, η ζωή στο εξωτερικό, η διαδικασία της δημιουργικότητας, η ομοφυλοφιλία και η διαφύλαξη της ατομικής ταυτότητας

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα σπουδαίο, συγκλονιστικό βιβλίο – η απεικόνιση του προσωπικού πένθους και της πολιτικής ζωής δοσμένα από την πένα ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας.
Tessa Hadley, The Guardian
Ο Κολμ Τομπίν είναι άριστος γνώστης του τι έχουν στο μυαλό τους οι γυναίκες, και πολύ ικανός να το μεταφέρει στο χαρτί.
Maureen Dowd, The New York Times
Με μια γλώσσα που μοιάζει απλή, αποφεύγοντας τις εντυπωσιακές ανατροπές, ο Τομπίν περιγράφει μια καθημερινότητα γνωστή σε όλους, με έναν τρόπο που καθηλώνει τον αναγνώστη.
Jennifer Egan, Sunday Book Review, The New York Times

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου