Select Page

Κρητικός είναι ο Έρωτας τελικά

Κρητικός είναι ο Έρωτας τελικά

sand_love_b

Ο Έρωτας ήταν Θεός για τους αρχαίους Έλληνες και για όσους μας αρέσει να πιστεύουμε πως το φτερωτό αγγελάκι πετά ανάμεσα στους ανθρώπους και έχει τη δύναμη να γεννά το ωραιότερο συναίσθημα στο κόσμο. Φανταστείτε ένα κόσμο χωρίς αυτόν... μια καρδιά που δεν χτύπησε ποτέ στους ρυθμούς των φτερών του…!
Ξέρω πως κάποιοι σίγουρα θα αμφιβάλλετε για την ύπαρξη του, αλλά σας βεβαιώνω πως υπάρχει και είναι Κρητικός!
Πετά τις ηλιόλουστες μέρες πάνω από το Ψηλορείτη, αγκαλιάζει με τις φτερούγες του τις Μαδάρες, αγναντεύει τη ζωή μας απο τη Δίκτη, γυαλίζει τα βέλη του στον Αφέντη, και ξαποσταίνει στα Αστερούσια...
Συγγενεύει με κάθε Κρητική καρδιά, παράσημο μέσα της, απόδειξη πως ξέρουν να ερωτεύονται και να αγαπούν με πάθος. Να ζουν και να πεθαίνουν για την αγάπη τους, να μην βάζουν σύνορα, όρια, πρέπει! Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν θα συναντήσει κανείς τόσες αναμμένες φλόγες στις καρδιές! Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν έχει υμνηθεί τόσο η αγάπη και έρωτας, μέσα από την τέχνη, αλλά το κυριότερο μέσα από τις πράξεις, στην καθημερινή ζωή, όπου όλα στριφογυρίζουν γύρω του με το άρωμα της μέθης του! Ο Έρωτας είναι Κρητικός και ο Κρητικός είναι Έρωτας!
Δεν είχα την πολυτέλεια να έχω αυταπάτες. Όλα ήταν αφόρητα, η ζέστη, ο ιδρώτας, η ανυπόφορη κούραση και μια άγνωστη αίσθηση εξάντλησης, τόσο στο κορμί, όσο και πιο βαθιά μέσα μου κι εκεί ήταν πραγματικά χειρότερη, στην ψυχή μου.
Έβλεπα το καλοκαίρι να περνάει μέσα από την πόλη, αλλά δεν το ένοιωθα.
Ήταν κι αυτό εγκλωβισμένο μέσα σε παγωμένα από air-condition αυτοκίνητα, πίσω από ταλαιπωρημένα πρόσωπα που συναντούσα.
κάτω από τον καυτό ήλιο και μάλλον μοιραζόμασταν πάνω - κάτω τα ίδια συναισθήματα, πάνω στην αβάσταχτα τσουρουφλισμένη άσφαλτο. Κάπου εκεί ήταν το καλοκαίρι, αγνώριστο!
Μέσα στο σπίτι ελάχιστα πράγματα στη θέση τους, τα περισσότερα ακόμα μέσα σε κούτες και 'γω απλά έσπρωχνα κάθε φορά που προσπαθούσα να περάσω για να πάω κάπου.
Το ψυγείο δεν είχε σχεδόν τίποτα, δεν είχα διάθεση να ψωνίσω, η ζωή μου είχε αλλάξει σε λίγες μέρες, δεν υπήρχε διάθεση για να επανέλθω σε κανονικούς ρυθμούς επιβίωσης.
Δεν ήθελα! Ήθελα να 'μαι εγώ, η μοναξιά μου, η δυστυχία που ένοιωθα, η μιζέρια που με έπνιγε.
Ένας χωρισμός ποτέ δεν περνά ανώδυνα, αλλά και να μπορούσε να γίνει αυτό, εγώ ήθελα να ζήσω τη θλίψη του όσο πιο δυνατά γινόταν.
Όχι αυταπάτες λοιπόν! Καλοκαίρι φέτος δεν θα συναντηθούμε!
Έκλεισα όλα τα παντζούρια, άπλωσα τα πόδια μου πάνω στις κούτες με την προηγουμένη ζωή μου και άνοιξα το laptop.
Με τη μετακόμιση και την έλλειψη διάθεσης είχα να μπω αρκετές μέρες. Μπήκα, άνοστα, ξινισμένα και με την κρυφή ελπίδα ότι δεν το κάνω για να δω αν έχω κάποιο μήνυμα. Πέρασα από όσες άσχετες σελίδες δεν είχα ξαναπεράσει ποτέ, κοιτούσα, προχωρούσα, έκανα πως ενδιαφερόμουν και έβγαινα ώσπου τελικά εκείνη η κρυφή ελπίδα που είχα, έγινε αόρατη και 'γω πατούσα το κωδικό μου!
Έξι κόκκινοι αριθμοί πάνω στα μηνύματα κι ένα σωρό άλλοι πάνω στις ειδοποιήσεις.
Κοίταξα πρώτα τις ειδοποιήσεις για να κρατήσω τα προσχήματα απέναντι μου και μετά άνοιξα τα μηνύματα. Κανένα δεν είχε το όνομα που περίμενα, ένα όμως ξεκινούσε με ένα τηλέφωνο. Το άνοιξα. Αυτός ο άνδρας δεν μου ήταν ποτέ αδιάφορος, το αντίθετο, τον κοίταξα στη φωτογραφία του όσο πιο διερευνητικά μπορούσα και διάβασα το μήνυμα του.
Είχε δει το τέλος της σχέσης που είχα αναρτήσει και μου έγραφε πόσο λυπάται, αλλά και πόσο χαίρεται ταυτόχρονα, αίσθηση της ανάγκης για να ακούσω μια άγνωστη φωνή και σε αυτή να πω πως νοιώθω χωρίς να ντρέπομαι, με οδήγησε να μιλάμε τώρα εδώ και δυο ώρες...
"Έρχομαι σήμερα. Θα μπω τώρα στο καράβι και αύριο το πρωί θα είμαι εκεί, κοντά σου".
Θυμάμαι ότι αποκοιμήθηκα με την γλυκιά αίσθηση ενός όμορφου ψέματος, γιατί έτσι το θεώρησα.
Το επόμενο πρωί ξύπνησα από τον ήχο του τηλεφώνου. Σκέφτηκα πως θα ήταν από τη δουλειά.
"Ήρθα", μου είπε η φωνή του γεμάτη ενθουσιασμό!
"Πρέπει να πάω για δουλειά, άλλωστε δεν μπορείς να έρθεις σπίτι, είναι γεμάτο κούτες, όλα είναι χάλια εδώ μέσα", απάντησα προσπαθώντας να μπλοκάρω τον ενθουσιασμό του και να κερδίσω χρόνο να σκεφτώ.
Καμιά φορά κάποια περίεργη δύναμη σε οδηγεί να κάνεις πράγματα τρελά, που δεν θα τα έκανες ποτέ, είχαμε μιλήσει αρκετές φορές με μηνύματα, ξέραμε πράγματα ο ένας για τον άλλον,αλλά...;
"Σε μισή ώρα το πολύ θα είμαι εκεί με δυο καφεδάκια και κρουασάν."
Ναι! Έκανα το πιο τρελό πράγμα τουλάχιστον για μένα, προσπαθούσα να βρω δικαιολογίες, ότι έκανε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι για μένα και εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγο!
Όμως και πάλι δεν ήξερα γιατί τα έκανα όλα αυτά, δεν ήμουν εγώ, σίγουρα,τι είχα πάθει;
Όταν χτύπησε το κουδούνι, άνοιξα διστακτικά, έτοιμη να ξανακλείσω την πόρτα, αλλά τον είδα.
Και τώρα αν με ρωτήσετε αν υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας θα σας πω ναι. Υπάρχει και τον γνώρισα!
Αγκαλιαστήκαμε και φιληθήκαμε σαν γνωριζόμασταν χρόνια, σαν να ήμασταν από πάντα μαζί.
Δεν υπήρχε πάθος, υπήρχε πόθος και πάθος μαζί σε μια εκρηκτική μίξη που πρώτη φορά ένοιωθα, υπήρχε "ζέστη" στις αγκαλιές, στάλες μιας αγάπης που έρχεται στα βλέμματα.
Είχαμε δυο μόνο μέρες, μετά έπρεπε να γυρίσει ο καθένας στη ζωή του.
Αυτές οι μέρες ήταν γεμάτες από όσα μπορούσα να ζητήσω, αλλά και τόσο λίγες. Τόσο μικροσκοπικές σε σχέση με όσα συναισθήματα είχαν ξυπνήσει.
Δεν ήθελα να υπάρχει η τελευταία μέρα, δεν δεχόμουν τη τελευταία στιγμή του έρωτα.
Μα έφτασε.
Ετοίμαζε το μικρο βαλιτσάκι του κι εγώ κοιτούσα παγωμένα. Αμίλητοι και οι δυο, φοβόμασταν ακόμα και να κοιταχτούμε. Σε μια ώρα έπρεπε να φύγει. Αγκαλιαστήκαμε απαλά κι υστέρα πιο δυνατά και ακόμα πιο σφιχτά. Και ξαφνικά αρχίσαμε να κλαίμε και οι δυο, ο ένας άκουγε τα αναφιλητά του άλλου και η αγκαλιά έμενε σφιχτή.
"Πού έχεις μια βαλίτσα;", μου είπε με κατακόκκινα μάτια, αλλά με φωνή γεμάτη σιγουριά.
"Τι να την κάνω;", ρώτησα ανάμεσα σε λυγμούς.
"Φεύγουμε, θα έρθεις μαζί μου! Εμείς οι δυο δεν θα είμαστε ποτέ ξανά μακριά" και ήδη τα είχα αφήσει όλα πίσω!
Στο καράβι που θα μας κατέβαζε στην Κρήτη, αγκαλιασμένοι στο κατάστρωμα, έβλεπα ό,τι άφηνα πίσω μου και ενώ περίμενα το αντίθετο, δεν ένοιωθα καμία λύπη.
Το ξημέρωμα με βρήκε να αγναντεύω το λιμάνι. Ένοιωθα την ευχάριστη δροσιά πάνω μου, κοιτούσα το άγνωστο με ανυπομονησία. Ήρθε από πίσω μου και με αγκάλιασε, τον κοίταξα και του είπα: "Καλοκαίρι μου! Αυτό είσαι αγάπη μου, το καλοκαίρι μου!"
Κουλουριάστικα στην αγκαλιά του και για λίγα λεπτά όλες οι στιγμές από το πριν μέχρι το τώρα πέρασαν από το μυαλό μου!
Και χαμογέλασα, γιατί να, πάνω σ’ αυτο το κατάστρωμα, με την Κρήτη πανέμορφη να μας περιμένει, εγώ κρατούσα το καλοκαιράκι που νόμιζα πως δεν θα συναντούσα! Είχα αυτό που ζητούσα πάντα, μια ζωή να ΄ναι μόνο καλοκαίρι, μ’ αυτόν μεσημεριάτικο ήλιο κάθε φορά που μου χαμογελάει. Από την Κρήτη είναι ο έρωτας! Εδώ να δεις γεννήθηκε και έστειλε ένα του παιδί να με πάρει! Τώρα το ξέρω, το φωνάζει το σώμα μου, η ψυχή μου, το αεράκι που με ακουμπά με το ίδιο γλυκό άγγιγμα. Θεέ μου, σαν το δικό του! Κρητικός είναι ο έρωτας τελικά!

 

_

γράφει η Νατάσα Πέτρου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

6 Σχόλια

 1. Μάχη Τζουγανάκη

  Αγαπητή Νατάσα…με όλη την περηφάνια του αίματός μου…της καταγωγής μου..με όλη την αγάπη που του έχω του νησιού…και με όλη μου την κρητική υπόσταση…δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας!!!! Μακάρι να είναι και αληθινή η ιστορία…!

  την καλημέρα μου

  Απάντηση
  • anastasiapetrou

   ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ!!!!

   Απάντηση
 2. Ρούλα Κόζη

  Αναστασια πολλα πολλα συγχαρητηρια!!! Η ιστορια σου(και χαιρομαι διπλα που ειναι αληθινη) με πηγε 7-8 χρονια πισω. Οι ιστοριες μας το πιο πιθανο να μην ξεκινησαν ταυτοχρονα, ειναι ομως σχεδον ιδιες!!!Βιωνοντας εναν ασχημο χωρισμο ενιωθα κενη,αδεια. Παραιτημενη απο ολα. Ενα χρονο μετα ηρθε ξανα ο ερωτας. Και ηταν και για μενα Κρητικος! Για μια εβδομαδα διακοπες στο νησι που εμελε να γινει η παντοτινη διαμονη μου! Στους 4 μηνες ειχαμε παρει την αποφαση. 6 μηνες μετα ολες οι εκκρεμοτητες μου στην Αθηνα ηταν τακτοποιημενες. Ετοιμασα βαλιτσες,πηρα το πλοιο και κατεβηκα μαζι του! Οικογενεια,φιλοι και δουλεια εμειναν πισω. Μου λειπουν,αλλα δεν μετανοιωνω δευτερολεπτο! Ο ερωτας μου ειναι Κρητικος!!!

  Τα φιλια μου απο Ρεθυμνο!

  Απάντηση
  • natasapetrou

   Ποσο χαιρομαι για σενα!!!!!!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Follows

Εγγραφείτε στο newsletter

Εκδηλώσεις

Ο Δημήτρης Τσίοδρας στη Χαλκιδική

Ο Δημήτρης Τσίοδρας στη Χαλκιδική

28.07.2017, 9:00μμ – 28.07.2017, 9:00μμ

Άφυτος Χαλκιδικής Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας, η Κοινότητα Αφύτου και το βιβλιοπωλείο Οιωνός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί του συγγραφέα Δημήτρη Τσιόδρα. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21:00, στην οικία του Κλεάνθη Βαλαρούτσου στην Άφυτο Χαλκιδικής.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Σπυράκη και ο Κώστας Χρυσόγονος, ευρωβουλευτές, και ο συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Καραθανάση, δικηγόρος.
ΠερισσότεραΛιγότερα

8 ενδιαφέρθηκαν  ·  3 θα πάνε
Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες»

Παρουσίαση του βιβλίου «Λίγες και μία νύχτες»

28.07.2017, 9:00μμ – 28.07.2017, 10:00μμ

Μύλος Ιερισσού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Κλειγένης» και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 21.00 στoν Μύλο Ιερισσού, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Λίγες και μία νύχτες».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Λένα Οφλίδη, φιλόλογος
Βαγγελιώ Μπαλτζή, φιλόλογος

Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Βρείτε το βιβλίο εδώ: bit.ly/2mVgKg9ΠερισσότεραΛιγότερα

1 ενδιαφέρθηκαν
Έρη Ρίτσου | Ο νεκρός δολοφονήθηκε (Σάμος)

Έρη Ρίτσου | Ο νεκρός δολοφονήθηκε (Σάμος)

2.08.2017, 8:00μμ – 2.08.2017, 9:00μμ

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΚΑΡΑΣΤΑΘΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έρης Ρίτσου

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8633

στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χατζηγιάννειο Κτίριο, Βλιάμου 21, Νέο Καρλόβασι, Σάμος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Έλσα Χίου και Έλενα Χουσνή.

Η Έρη Ρίτσου θα διαβάσει αποσπάσματα απ’ το βιβλίο.ΠερισσότεραΛιγότερα

6 ενδιαφέρθηκαν
Η Άννα Γαλανού στο Ληξούρι

Η Άννα Γαλανού στο Ληξούρι

2.08.2017, 9:00μμ – 2.08.2017, 10:00μμ

Lixouri, Kaluga Oblast, Russie
Paliki,   Χάρτης

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Happy House σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού
στον προαύλιο χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουλουριώτη, η εκπαιδευτικός Καλλιόπη Κρητικού και η συγγραφέας.
Ανάγνωση κειμένων και συντονισμός της εκδήλωσης από τη συγγραφέα Μαίρη Μοσχοπούλου.
Happy House
26710 92411
ΠερισσότεραΛιγότερα

3 ενδιαφέρθηκαν  ·  3 θα πάνε
Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης (Λευκωσία)

Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης (Λευκωσία)

3.08.2017, 12:30μμ – 3.08.2017, 1:00μμ

University of Nicosia
46 Makedonitissas Ave., CY-2417
Nicosia,  Nicosia, Cyprus Χάρτης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και οι Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση και συζήτηση

Ιωάννης Ιωαννίδης: Ο Επιστήμονας και Λογοτέχνης
www.kedros.gr/main.php?manufacturers_id=2023

Αμφιθέατρο UNESCO, Κτίριο Europa

12:30-12:35 Καλωσόρισμα
Αντώνης Πολεμίτης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

12:35-12:45 «Ιωάννης Ιωαννίδης: ο Επιστήμονας»
Σπύρος Μακριδάκης, Διευθυντής Institute For the Future (IFF)
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ομότιμος Καθηγητής, INSEAD

12:45-12:55 «Ιωάννης Ιωαννίδης: ο Λογοτέχνης»
Στεφανία Παπαθεοδώρου, Λέκτορας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

12:55-13:25 Τοποθέτηση Συγγραφέα
Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης, Τακτικός Καθηγητής Ιατρικής Stanford University

Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το τελευταίο του βιβλίο,

Tractatus για την έκτη φήμη (www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8561), συζητώντας θέματα στο μεταίχμιο τέχνης και επιστήμης.

13:25-13:45 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

13:45 – 14:00 ΔεξίωσηΠερισσότεραΛιγότερα

2 ενδιαφέρθηκαν
Η Άννα Γαλανού στο Αργοστόλι!

Η Άννα Γαλανού στο Αργοστόλι!

3.08.2017, 8:00μμ – 3.08.2017, 9:00μμ

Βιβλιοπωλείο Σταματελάτου
ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ 1
Argostóli,  28100 Χάρτης

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τo βιβλιοπωλείο Σταματελάτου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Μυρσίνη Γιαννακοπούλου και η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης Δημήτρης Ζαβιτσιάνος.
Την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας Μαίρη Μοσχοπούλου.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος.

Βιβλιοπωλείο Σταματελάτος
Λιθόστρωτο 1, Αργοστόλι
2671022918ΠερισσότεραΛιγότερα

7 ενδιαφέρθηκαν  ·  2 θα πάνε
Τάκης Γεράρδης | Το καμίνι (Νεάπολη Λακωνίας)

Τάκης Γεράρδης | Το καμίνι (Νεάπολη Λακωνίας)

9.08.2017, 8:30μμ – 9.08.2017, 9:30μμ

Limira Mare Hotel
Akti Vion 186
Neápolis,  23053 Χάρτης

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και ο Σύνδεσμος Αγιονικολαϊτών «Ο κάβο Μαλλιάς» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τάκη Γεράρδη

ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8628

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μάρω Χαραμή, φιλόλογος και η Σοφία Δουμάνη, δικηγόρος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και στο τέλος της εκδήλωσης θα υπογράψει αντίτυπα για τους αναγνώστες.ΠερισσότεραΛιγότερα

5 ενδιαφέρθηκαν
Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Νάξος)

Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Νάξος)

18.08.2017, 8:30μμ – 18.08.2017, 9:30μμ

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ντελή

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8528

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Σιδερή, Μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί με διαφάνειες στην προϊστορική Νάξο και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός.ΠερισσότεραΛιγότερα

1 θα πάνε
Στην Φθιώτιδα η Δήμητρα Μουλαρά

Στην Φθιώτιδα η Δήμητρα Μουλαρά

19.08.2017, 7:00μμ – 19.08.2017, 7:00μμ

Δρυμαια Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Σύλλογος Απανταχού Δρυμαιωτών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Το τσαντάκι της Αλφαβήτας της Δήμητρας Μουλαρά.
Σας περιμένουμε το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 19:00, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στη Δρυμαία Φθιώτιδας.
ΠερισσότεραΛιγότερα

10 ενδιαφέρθηκαν  ·  5 θα πάνε
Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Οικομουσείο Κoρώνου - Νάξος)

Βαγγέλης Ντελής | Ο καλλιτέχνης (Οικομουσείο Κoρώνου – Νάξος)

20.08.2017, 7:30μμ – 20.08.2017, 8:30μμ

Οικομουσείο Κoρώνου

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ντελή

O ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
www.kedros.gr/product_info.php?products_id=8528

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Νίκος Λεβογιάννης, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Κατερίνα Σιδερή, μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ο συγγραφέας θα αναφερθεί με διαφάνειες στην προϊστορική Νάξο και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος Νικόδημος Λιανός.ΠερισσότεραΛιγότερα

Στην Ξάνθη η Δήμητρα Μουλαρά

Στην Ξάνθη η Δήμητρα Μουλαρά

8.09.2017, 7:00μμ – 8.09.2017, 7:00μμ

Palia Poli
Xania
Xánthi,   Χάρτης

Οι εκδόσεις Μίνωας και το εκπαιδευτικό κέντρο Μεταγνώση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Το τσαντάκι της Αλφαβήτας της Δήμητρας Μουλαρά.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο Θεατράκι της Κεντρικής Πλατείας Ξάνθης.
ΠερισσότεραΛιγότερα

1 ενδιαφέρθηκαν  ·  1 θα πάνε
Η Έλενα Ακρίτα στη Θεσσαλονίκη

Η Έλενα Ακρίτα στη Θεσσαλονίκη

26.09.2017, 7:30μμ – 26.09.2017, 8:30μμ

Public
Tsimiski 24
Thessaloníki,  54624 Χάρτης

Ένας φόνος μεταξύ φίλων.
Η Έλενα Ακρίτα και o Άρης Δημοκίδης παρουσιάζουν το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα Το Mυστικό της Mπλε Πολυκατοικίας. Το τέλειο αυτό έγκλημα θα διαπραχθεί Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στις 19:30 στα Public Τσιμισκή.

Public
Τσιμισκή 24
2310 227288ΠερισσότεραΛιγότερα

244 ενδιαφέρθηκαν  ·  103 θα πάνε

Φόρτωση περισσότερων

Διαγωνισμοί σε εξέλιξη

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος

Pin It on Pinterest

Αν σας άρεσε...

κοινοποιήστε το στους φίλους σας!