Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

Δημοσίευση: 11.04.2020

Κατηγορία

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

 

Όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό
Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός συγγραφής μικρο-διηγήματος/ μικρο-αφήγησης με τίτλο #Μένουμε σπίτι που διοργανώνουν οι εκδόσεις Ωκεανός θα διεξαχθεί μέσω του διαδικτύου την περίοδο Απριλίου – Μαΐου 2020. Όποια συμμετοχή αποσταλεί μετά τις 31 Μαΐου θα θεωρείται από τους διοργανωτές εκπρόθεσμη και άκυρη. Η αποστολή των διηγημάτων θα γίνεται μέσω email στο: [email protected]. Κανένας άλλος τρόπος αποστολής της συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτός.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει το μικρο-διήγημα /μικρο-αφήγηση μαζί με τον τίτλο του να έχουν μέγιστη έκταση 280 λέξεων και να σχετίζονται με το θέμα του διαγωνισμού “#Μένουμε σπίτι”.

Η συγγραφή αφορά μια σύντομη ιστορία που ο χρόνος της αφήγησης της, οι περιγραφές και οι διάλογοι αφορούν τις μέρες του Απριλίου – Μαΐου του 2020. Ο τόπος της αφήγησης είναι το σπίτι μας. Υποχρεωτικά στο κείμενο -όχι στον τίτλο- να υπάρχει η φράση “Μένουμε σπίτι”.

Στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “#Μένουμε σπίτι” μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν όλοι με την προϋπόθεση τα διηγήματα τους να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει μία μόνο φορά στο διαγωνισμό και με ένα και μόνο κείμενο. Η συμμετοχή πρέπει να είναι ατομική, δηλαδή έργο ενός συγγραφέα και όχι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Κάθε συμμετοχή πρέπει να αφορά ένα μη δημοσιευμένο έργο του ίδιου του διαγωνιζόμενου, ο οποίος φέρει την ευθύνη της υπογραφής του, αλλά και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον διαγωνισμό με λογοτεχνικό ψευδώνυμο.

Από το σύνολο των μικρο-διηγημάτων/ μικρο-αφηγήσεων που θα σταλούν στον Διαγωνισμό και θα πληρούν τους όρους συμμετοχής, η Κριτική Επιτροπή και ο Πρόεδρός της, Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, θα επιλέξουν, κατά την απόλυτη κρίση τους, τα καλύτερα διηγήματα/αφηγήσεις, τα οποία θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ωκεανός σε χρόνο που θα επιλέξει ο Εκδοτικός Οίκος. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, η οποία θα ανακοινωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά το τέλος του Διαγωνισμού, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι οριστική και αμετάκλητη.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:
Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, συγγραφέας – καθηγητής Αμερικανικού Κολεγίου “Ανατόλια”
Ελένη Κεκροπούλου, εκδότρια των εκδόσεων Ωκεανός & των εκδόσεων Ενάλιος, συγγραφέας
Γιάννης Σπανδωνής, δημοσιογράφος, συγγραφέας
Ρούλα Κοντέα, συγγραφέας
Εύη Ζωγράφου, υπεύθυνη νέων εκδόσεων στις εκδόσεις Ωκεανός

Με την αποστολή του μικρο-διηγήματος/μικρο-αφήγησης κάθε διαγωνιζόμενος/η αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί στην κρίση της Κριτικής Επιτροπής για αξιολόγηση. Εκχωρεί στον εκδοτικό οίκο Ωκεανό, στην περίπτωση που διακριθεί στον Διαγωνισμό, το δικαίωμα για δημοσίευση και εμπορική εκμετάλλευση του διηγήματος/αφηγήματός του, καθώς και της επιμέλειας του κειμένου του από επιμελητές του εκδοτικού οίκου. Σημειώνεται πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των βιβλίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους Όρους Συμμετοχής του Διαγωνισμού δεν θα θεωρείται έγκυρη και θα αποκλείεται αυτόματα από το Διαγωνισμό, χωρίς ειδοποίηση του/της διαγωνιζόμενου/ης. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν την ημερομηνία ή να ματαιώσουν τον Διαγωνισμό.

Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος»

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος»

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος» Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος» χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων: Α) Μαθητών μέχρι 18 ετών (υποκατηγορίες: i. Μαθητών Δημοτικού, ii. Μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου). Λογοτεχνικά Είδη...

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος»

18ος Διεθνής Λογοτεχνικός διαγωνισμός Ποίησης και Πεζογραφίας από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος

Ε.Λ.Β.Ε. 18ος Διεθνής Λογοτεχνικός διαγωνισμός Ποίησης και Πεζογραφίας Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, προκηρύσσει τον 18ο Διεθνή Λογοτεχνικό διαγωνισμό Ποίησης και Πεζογραφίας με...

Δείτε κι αυτά

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος»

Διαγωνισμός μυθιστορήματος από τις Πρότυπες Εκδόσεις ΠΗΓΗ

Οι Εκδόσεις Πηγή προσκαλούν τους Έλληνες συγγραφείς, νεότερους και βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία, με απώτερο σκοπό την έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος μας είναι ο τόμος αυτός να αποτελέσει μία εξαιρετική...

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πεζογραφίας «Κέφαλος»

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πολιτιστική δράση στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Πανιώνιων Αγώνων, οι οποίοι αναβιώνουν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι οι...