Λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος “The Weird Side Tales II”

12.04.2020

Έπειτα από τον πρώτο πολύ επιτυχημένο λογοτεχνικό διαγωνισμό, η σελίδα μας, The Weird Side Daily, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τον δεύτερο λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος “The Weird Side Tales II”. Η τελική συλλογή διηγημάτων που θα προκύψει, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε έναν προσεγμένο τόμο, με την ιδιαίτερη φροντίδα των εκδόσεων Πηγή.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι διττό και μπορείτε να κινηθείτε σε όποια από τις δύο κατηγορίες εσείς επιθυμείτε, στέλνοντας ένα μόνο διήγημα. Οι κατηγορίες που έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε είναι οι εξής:

  • Στο σκοτάδι…

Το σκοτάδι είναι ικανό να πυροδοτήσει αρχέγονους φόβους, ακόμα και σε έναν άνθρωπο του 21ου αιώνα. Η ικανότητα του να τρυπώνει στις πιο σκοτεινές γωνιές του ασυνείδητου ξυπνώντας παιδικές ανασφάλειες και άλογες σκέψεις, αποτελεί αντικείμενο μελέτης για πολλούς επιστήμονες. Τι συμβαίνει όταν τα φώτα του δωματίου σβήνουν; Τι συμβαίνει όταν μας πιάσει η νύχτα σε ένα απόμερο σημείο; Τι συμβαίνει όταν χαθεί κάνεις μέσα στο δάσος ενώ το σκοτάδι αρχίζει να αγκαλιάζει την πλάση; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσε κανείς να κινηθεί. Σημασία έχει η αφήγηση να δομείται γύρω από εφιαλτικές καταστάσεις που μπορούν να συμβούν μέσα στο σκοτάδι…

  • Το σκοτάδι μέσα μου

Υπάρχουν φορές που βρισκόμαστε εγγύτερα σε αυτό που πολλοί ονομάζουν «η σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου». Σπουδαίοι ψυχίατροι όπως ο Carl Jung, έχουν μιλήσει για τη σκοτεινή πλευρά μας που είναι δύσκολο να την ανασύρουμε στη συνείδησή μας με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονο άγχος. Θα θέλαμε να προσπαθήσετε να εστιάσετε σε αυτό το εσωτερικό σκοτάδι. Τι συμβαίνει όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με το alter ego του; Πού μπορούν να οδηγήσουν οι σκοτεινές σκέψεις; Υπάρχουν προσωπικοί δαίμονες; Αυτές είναι μόνο λίγες από τις πιθανές κατευθύνσεις που μπορεί να κινηθεί κανείς. Σε αυτή την κατηγορία είναι σημαντικό η αφήγηση να είναι πιο πολύ εσωτερική και ψυχολογική και η έμφαση να δίνεται στο σκοτάδι που υπάρχει μέσα μας.

Αυτό που ζητάμε από εσάς, είναι να ξεδιπλώσετε τη φαντασία σας και να αναπτύξετε τις ιδέες σας ελεύθερα. Η ιστορία μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε σε σκοτεινά περιβάλλοντα όπου υπάρχει μια ελλοχεύουσα απειλή (φυσική ή υπερφυσική), είτε σε επίπεδο πιο εσωτερικό όπου ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με σκοτεινές σκέψεις ή τη σκοτεινή πλευρά του. Δεν υπάρχει περιορισμός σχετικά με το χρονικό και ιστορικό πλαίσιο, απλά θα πρέπει το διήγημα να έχει ως βασικό θέμα το σκοτάδι (είτε εσωτερικό, είτε εξωτερικό). Επιπλέον, το ύφος των ιστοριών θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ Φαντασίας & Τρόμου, δηλαδή να περιλαμβάνει στοιχεία που υπερβαίνουν την αισθητή πραγματικότητα.

Η συλλογή θα αποτελείται από δεκαεπτά διηγήματα. Τέσσερα από αυτά θα είναι των αρχισυντακτών της σελίδας και δεκατρία των διακριθέντων συγγραφέων. Την επιτροπή αποτελούν οι εξής αξιόλογοι συγγραφείς: Μαίρη Δάογλου, Μαριλή Πάτουχα, Δημήτρης Ψωμαδέλλης.

Σαν ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η σημερινή 09 Απριλίου 2020 και η λήξη του διαγωνισμού θα γίνει 15 Ιουνίου του 2020. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

Όροι Διαγωνισμού:

*Η αποστολή των διηγημάτων γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο: [email protected]

*Το θέμα του email πρέπει να είναι «Για τον διαγωνισμό διηγήματος – The Weird Side Tales II».

* Τα διηγήματα θα πρέπει να αποσταλούν χωρίς ονοματεπώνυμο στο email μας, αλλά με ένα ψευδώνυμο και το κινητό σας τηλέφωνο στο τέλος. Στο έγγραφο θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το διήγημα και ο τίτλος του διηγήματος.

* Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με ένα επιπλέον αρχείο word το οποίο θα περιλαμβάνει το βιογραφικό του διαγωνιζομένου και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, διεύθυνση, email κ.λπ.).

* Τα διηγήματα θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 3.000 και 4.000 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx).

* Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα, ενώ το διήγημα θα πρέπει να μην έχει εκδοθεί στο παρελθόν.

* Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.

* Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα της κριτικής επιτροπής να αποφασίσει ποια διηγήματα θα συμπεριληφθούν στη συλλογή και ποια θα αναρτηθούν στη σελίδα. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι οριστικές και αμετάκλητες.

* Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

* Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

* Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους αποδέχονται πως δε θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου. Ωστόσο, δικαιούνται ένα ΔΩΡΕΑΝ αντίτυπο της ανθολογίας διηγημάτων.

* Οι νικητές θα δεχθούν τηλεφώνημα και email, αλλά θα πρέπει να απαντήσουν εντός διημέρου για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους.

* Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πολιτιστική δράση στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Πανιώνιων Αγώνων, οι οποίοι αναβιώνουν με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι οι...

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

1ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Στέφανος Δάφνης»

  Προκήρυξη 1ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Στέφανος Δάφνης» - Διοργάνωση: ΚΕΔΑΜ   Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέφανος Δάφνης» για μαθητές και ενήλικες για το έτος...

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

10ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Φιλοζωίας

  10ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προκηρύσσει τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας Το Διαγωνισμό εμπνεύστηκε, δημιούργησε και επιμελείται η λογοτέχνις - εικαστικός Νίκη Βλάχου. Ο διαγωνισμός αφορά στα...

Δείτε κι αυτά

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

Β΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος από ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»

  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης» προκηρύσσει τον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος (2022)   Όροι συμμετοχής: Διαγωνισμός Ποίησης: Κάθε διαγωνιζόμενος έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ΄ ένα μόνο ποίημά του: (α) με ελεύθερο...

Μαθητικός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τους Πανιώνιους Αγώνες

Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

  3ος διαγωνισμός συγγραφής για παιδιά, εφήβους και νέους   «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο»   Οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας για τρίτη χρονιά τον διαγωνισμό «Γίνε σήμερα ο...