Μάθημα καλών τεχνών

Μάθημα καλών τεχνών

couple_7_b

Δυσκολεύονταν αρκετά οικονομικά. Εκείνος ήταν ζωγράφος ενώ εκείνη μουσικός. Γνωρίστηκαν στη σχολή καλών τεχνών, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν.
Εκείνη τον προέτρεψε να ζωγραφίσει το γυμνό πορτρέτο μιας πλούσιας κυρίας και ας ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει ο ίδιος. Επίσης τον καθοδήγησε για το τι θα έκανε πουλώντας της διάφορες ιστορίες και πέφτοντας μαζί της στο κρεβάτι. Ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που άκουγε από το στόμα της γυναίκας που αγάπησε. Η κυρία, αν και κάποια ηλικίας με αρκετά παραπανήσια κιλά, μπορούσε με τα χρήματά της να τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Τον συμβούλεψε επίσης να μην ασχοληθεί με την εξωτερική της εμφάνιση μήπως και θιχτεί. Έτσι και έγινε! Το σχέδιο πέτυχε. Τα λεφτά που εξασφάλισε πουλώντας αντί για την τέχνη το κορμί του ήταν αρκετά. Όμως κάποια στιγμή τελείωσαν. Τους άρεσε όμως αυτή η ζωή και τους δυο.
Σήμερα είναι η δική του σειρά να την προτρέψει να διδάξει μουσική στον ανύπαντρο συνταξιούχο πρώην διευθυντή τράπεζας, προτρέποντας την εκτός από το να προσέξει να μην τον θίξει, να του κάνει όλα τα χατίρια γιατί πληρώνει αρκετά. Συμπληρώνοντας της  μια μικρή λεπτομέρεια, να μην του τραβήξει άθελα τα μαλλιά του γιατί φορά περούκα και μπορεί να τον προσβάλλει.

-

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Ελένη - Χριστίνα Γκαμπούρα

Φοιτήτρια με αγάπη για τη λογοτεχνία και την ποίηση. Συνήθως είναι με ένα βιβλίο στο χέρι. Πού και πού γράφει. Έργα της υπάρχουν στον δικτυακό τόπο tovivlio.net, στα συλλογικά "ιστορίες μπονσάι" και "καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2017" (εκδόσεις τοβιβλίο), αλλά και στη νουάρ ανθολογία "Τα μπλουζ της πόλης" (εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές).

Υποβολή σχολίου

Εγγραφείτε στο newsletter

Υποβολή συμμετοχής!

Αναζήτηση στη σελίδα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Αρχείο

Είσοδος