τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μισός έρωτας

Μισός έρωτας

sad_girl_window

«Αν πεθάνω τώρα, λίγα πράγματα θα μείνουν από μένα πίσω. Μισό πτυχίο, ένα μισογραμμένο βιβλίο και μισός έρωτας…»
Αυτή ήταν η πρώτη μου συνάντηση μαζί της. Κι όμως, τη στιγμή που μπήκε στο γραφείο μου δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο. Ήταν ένα κορίτσι είκοσι χρονών, με μακριά καστανά μαλλιά και γλυκά πράσινα μάτια. Θυμάμαι πως χαμογελούσε.
Την άκουγα να μιλά για το θάνατο και η ηρεμία της με τρόμαζε. Είκοσι πέντε χρόνια δούλευα σαν ψυχολόγος και είχα ξανασυναντήσει ανθρώπους με αυτοκτονικές τάσεις. Η Δήμητρα δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτούς. Δεν έκλαιγε για τα προβλήματά της, δεν είχε θυμό, δεν ήθελε να πεθάνει για να ξεφύγει. Ήταν ήδη νεκρή μέσα της. Και οι νεκροί δεν νιώθουν.
Μου μίλησε για τη ζωή της στο παρελθόν και στο παρόν. Δεν μπορούσα ούτε στο ελάχιστο να την νιώσω, το ξέραμε και οι δυο.
Είπε πως η οικογένειά της της έκλεισε ραντεβού με μένα. Μα δεν μπορούσα να την βοηθήσω. Οι ψυχολόγοι είναι για να γιατρεύουν ψυχές και η δική της είχε από καιρό καταστραφεί, δεν έπαιρνε γιατρειά.
Δεν την λυπήθηκα. Δεν ήταν από τους ανθρώπους που τους λυπάσαι. Μόνο για τον έρωτά της λυπήθηκα. Ήταν κρίμα που έμεινε μισός.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

10 Σχόλια

 1. Λένα Μαυρουδή Μούλιου

  ΌΝΤΩΣ είναι κρίμα που ο έρωτας της κοπέλας έμεινε μισός Και αν θέλεις τη γνώμη μου αυτός είναι και ο κυριος λόγος που πέθανε μέσα της Γιατί αν ήταν …ολόκληρος και οι νεκρές γωνιές της καρδιάς της θα ζωντάνευαν και ανάγκη από ψυχίατρο δεν θα είχε και σύμμαχο στην αναγέννησή της θα είχε τα νιάτα της . Λέω εγώ τώρα…

  Απάντηση
 2. Μεταλίδης Κώστας

  Εγώ πάλι λέω… Ποιος άραγε γνωρίζει, τι λογαριάζει η ψυχή; Και ποιος νους μπορεί να αλλάξει τα μεγαλεπήβολα σχέδια της; Γιατί μην αυταπατάστε, πάντα μεγαλεπήβολα είναι!

  Απάντηση
 3. Μάχη Τζουγανάκη

  όμορφη η ροή του…Ελένη..ιδίως στο πρώτο κομμάτι. Με κέρδισε πολύ η έναρξή του «Αν πεθάνω τώρα, λίγα πράγματα θα μείνουν από μένα πίσω. Μισό πτυχίο, ένα μισογραμμένο βιβλίο και μισός έρωτας…»…ήταν σα να μου φώναζε να το διαβάσω το κείμενό σου! Θέλω να ελπίζω φύσει αισιόδοξη οτι ένας ψυχολόγος μπορει να ξαναφτιάξει μια κατεστραμμένη νεανική ψυχή που έχει τόση ζωή μπροστά της. Ο έρωτας μας διαλύει όταν μένει μισός..πράγματι..μα ο χρόνος μας ξανασυναρμολογεί…κι ας είμαστε βάρκες με πανιά που ‘χουν μπαλώματα…γινόμαστε περισσόπτερο ανίκητοι ….όπως θα έλεγε σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση και ο Καζαντζάκης

  την καλησπέρα μου!

  Απάντηση
 4. Έλενα Σαλιγκάρα

  Μου άρεσε πολύ το κείμενό σου!

  Απάντηση
 5. Ελένη - Χριστίνα Γκαμπούρα

  Έχετε δίκιο κυρία Λένα… Ο έρωτας είναι ικανός να γιατρέψει τα πάντα…

  Απάντηση
 6. Ελένη - Χριστίνα Γκαμπούρα

  Σας ευχαριστώ πολύ!

  Απάντηση
 7. Ελένη - Χριστίνα Γκαμπούρα

  Ευχαριστώ πολύ Μάχη!! Σε μερικές περιπτώσεις ο χρόνος δεν μπορεί να βοηθήσει, ειδικά όταν υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές…

  Απάντηση
 8. Σοφία Ντούπη

  Συγκλονιστικό το κείμενό σου Έλενα… και θα συμφωνήσω με όσα είπε λίγο πιο πάνω η Μάχη!!!Συμπληρώνοντας ακόμη μια συμβουλή για εσάς τα νεαρά κλαράκια. Δεν είναι το τέλος του κόσμου ένας μισός έρωτας!!! Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι γεννημένος για να αγαπάει και να αγαπιέται όποτε τίποτα δεν τελειώνει έτσι απλά!!!

  Απάντηση
 9. Πλοκαμάκη Χρυσούλα

  Συμπνέοντας με τα παραπάνω σχόλια θα πω ΠΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΕ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΕΣ ΑΡΑΔΕΣ…Συγκλονιστικό, πλούσιο, αυτό που οι Άγγλοι λένε *Food for thought!*
  ΜΠΡΑΒΟ!!!

  Απάντηση
 10. Βάσω Καρλή

  Πέρα για πέρα αληθινό. Κανείς δε μπορεί να σε βοηθήσει όταν μέσα σου αισθάνεσαι ήδη νεκρός. Πολύ ωραίο!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος