Νέες Κυκλοφορίες – Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

Δημοσίευση: 18.04.2018

Κατηγορία

ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Rupi kaur

B1254

ISBN 978-960-14-3290-8            

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Αθήνα 2018, Σελίδες: 208

Τιμή:  € 13,50 (με ΦΠΑ)

 

Αυτό είναι το ταξίδι επιβίωσης μέσα από την ποίηση αυτά είναι τα δάκρυα με αίμα και ιδρώτα είκοσι ενός χρόνων αυτή είναι η καρδιά μου στα χέρια σας αυτό είναι το τραύμα η αγάπη η συντριβή η ίαση.

H Rupi kaur είναι # 1 New York Times bestselling συγγραφέας και εικονογράφος δύο συλλογών ποίησης.

Άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία πέντε ετών, όταν η μητέρα της έδωσε ένα πινέλο και είπε –ζωγράφισε την καρδιά σου . Η Ρούπι βλέπει τη ζωή της ως εξερεύνηση αυτού του καλλιτεχνικού ταξιδιού.Αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο της στις ρητορικές σπουδές, δημοσίευσε την πρώτη συλλογή ποιημάτων «γάλα και μέλι» το 2014.Η διεθνώς αναγνωρισμένη συλλογή πώλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα, τα οποία έμειναν στη λίστα των bestseller για περισσότερο από ένα χρόνο. Από τότε έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Η πολυαναμενόμενη δεύτερη συλλογή της «Ο ήλιος και τα λουλούδια» της δημοσιεύθηκε το 2017. τα βιβλία της μεταφράστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια και κάθε κεφάλαιο εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό. Διαπραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα . Θεραπεύει μια διαφορετική κακουχία. Το γάλα και το μέλι παίρνει τους αναγνώστες σε ένα ταξίδι, από τις πιο πικρές στιγμές στη ζωή και βρίσκουν γλυκύτητα σε αυτά γιατί υπάρχει γλυκύτητα παντού αν είστε απλά πρόθυμοι να κοιτάξετε.

Απόδοση στα ελληνικά : Γιώτα Λιβάνη


ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΟΛΟ ΦΩΣ

Δημήτρης  Μανιάτης

 ΒΙ092

ISBN 978-960-14-3249-6

Σειρά: ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αθήνα 2018, Σελίδες: 366

Τιμή:  € 16,90 (με ΦΠΑ)

 

Ο μεγάλος βάρδος και το λαϊκό μεταπολεμικό τραγούδι περιλαμβάνεται Aναλυτική Δισκογραφία

Το παρόν βιβλίο περικλείει τη βιογραφία του λαϊκού βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά. Βασική δεξαμενή είναι οι προφορικές μαρτυρίες συνεργατών, φίλων, συγγενών του αλλά και, ευρύτερα, προσώπων που διαδραμάτισαν ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε Λαϊκό Τραγούδι. Είναι επίσης η έρευνα του συγγραφέα σε βιβλία, Τύπο, περιοδικά.

Το βιβλίο τούτο δεν περιορίστηκε σε μια μουσική μονογραφία με ρετρό απόχρωση. Αναβιώνει όλο το χρονικό και ιστορικό πλαίσιο από το οποίο προέκυψε, ζυμώθηκε, αλλά και καθόρισε ο βιογραφούμενος. Η προσφυγιά, η Γούβα και η Καισαριανή ως γενέθλιος τόπος, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, οι μεταπολεμικές ταβέρνες, η χρυσή δισκογραφία, τα νυχτερινά κέντρα και τα ήθη του ’60, οι μετασχηματισμοί της νύχτας το ’70 και το ’80, αλλά και η προσωπική ζωή και τα όνειρα, η οικογένεια και τα δύσκολα τελευταία χρόνια.

Μέσα στο βιβλίο μιλούν πολλοί. Από τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τον Ντoύσαν Μπάγιεβιτς και από σερβιτόρους που δούλεψαν με τον βάρδο μέχρι την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Το ίδιο το κείμενο δεν αρκείται στην παράθεση μαρτυριών. Αποτελεί αφήγηση που σχεδόν διατρέχεται και από τον κοινωνικό καμβά, με επίκεντρο όμως πάντα τον Πάνο Γαβαλά. Και βέβαια τη Ρία Κούρτη με την οποία για είκοσι πέντε χρόνια αποτέλεσαν καλλιτεχνικό ντουέτο, πετυχημένο και εμβληματικό για τα ήθη και τους όρους της μαζικής ψυχαγωγίας και της αισθητικής αγωγής ενός λαού.

«Για να γράψεις για τον πατέρα μου πρέπει πρώτα να τον σπουδάσεις. Κι αν σου βγει, να τον αγαπήσεις».

Αυτή η φράση του Γιάννη Γαβαλά με στοίχειωσε από την αρχή της περιπέτειάς μου με την καταγραφή του βίου του μεγάλου βάρδου και δημιουργού Πάνου Γαβαλά. Kαι αφότου μου ανατέθηκε από τον ίδιο τον Γιάννη. Μια φράση που με κυνηγούσε σε κάθε βήμα μου, όσο αναζητούσα ψηφίδα ψηφίδα την πορεία του Πάνου Γαβαλά στο ελληνικό τραγούδι, όσο άπλωνα τον καμβά της κοινωνικής συνθήκης όπου έδρασε, δημιούργησε και έζησε.

Δ. Μ.

 

Ο Δημήτρης Μανιάτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και έλκει καταγωγή από τη Μύκονο. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Έχει γράψει κείμενα για επιθεωρήσεις, θέατρο, μουσικές παραστάσεις, τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα.

Άλλα έργα του:

Ληστής, θεατρικός μονόλογος.

Eγώ Είμαι Ένας Άλλος, διηγήματα (εκδόσεις Μετρονόμος).

Bασίλης Τσιτσάνης, επιμέλεια (εκδόσεις ΔΟΛ).


ΑΓΚΑΘΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΣΕΠΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ

A943

ISBN 978-960-14-3289-2

Αθήνα 2018

Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 55

 

Οι «αγκαθωτές ιστορίες» µας δεν είναι τίποτ’ άλλο από µια παραµορφωτική προσέγγιση σκηνών της καθηµερινότητας, που λίγο πολύ όλοι µας έχουµε ζήσει είτε ως µάρτυρες είτε ως πρωταγωνιστές.
Με µια καλή δόση χιούµορ, λίγο σαρκασµό και µια… ιδέα κυνικότητας, οι «γκροτέσκο» ιστορίες µας
έχουν στόχο το γέλιο. Για να δούµε λοιπόν…

 

Ακολουθήστε μας

Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος

Το πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας – Στάθης Ξαφάκος

  Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Το πρώτο κουδούνι είναι έτοιμο να χτυπήσει και φέτος στο Πολύχρωμο σχολείο της Πανίδας και να υποδεχτεί τους μαθητές, μεγάλα και μικρά ζώα, με ωραία χρώματα και από διάφορους τόπους. Ανάμεσα σε αυτά κι ένα πρωτάκι, ο...

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Η τέχνη κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. Μπορεί όμως να κάνει πολύ περισσότερα, ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά: μπορεί να δώσει χαρά, να εμπνεύσει δύναμη και αντοχή μπροστά στις αναποδιές, να καλλιεργήσει τη θετικότητα...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Με Πινέλο και Ψυχή – Αρετή Δόνου

Αρετή Δόνου 978-960-635-514-1 Τιμή: 14,90€ - Η τέχνη κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. Μπορεί όμως να κάνει πολύ περισσότερα, ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά: μπορεί να δώσει χαρά, να εμπνεύσει δύναμη και αντοχή μπροστά στις αναποδιές, να καλλιεργήσει τη θετικότητα...

Ζωή που υπήρξε – Χάρης Γαντζούδης

Ζωή που υπήρξε – Χάρης Γαντζούδης

ΖΩΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ (ποιητική συλλογή) ΧΑΡΗΣ ΓΑΝΤΖΟΥΔΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ 2022 - Από το οπισθόφυλλο: Ο Χάρης Γαντζούδης ξέρει να χάνει, αφού κάνει τον πόνο του χωρισμού του στίχο. Ποίημα. Δυνατά, χωρίς φόβο, περιγράφει το σώμα του, την ψυχή του, πριν και μετά. Οι στίχοι...

Τευτομπούργκ – Γιάννης Ζυγούλης

Τευτομπούργκ – Γιάννης Ζυγούλης

Γιάννης Ζυγούλης ISBN: 978-618-00-3966-5 Κυκλοφορεί μόνο σε ebook Τιμή:11,99 - Κείμενο οπισθόφυλλου: «Έτος 762 από κτίσεως Ρώμης και οι λεγεώνες του Οκταβιανού γνωρίζουν συντριπτική ήττα στον Τευτοβούργιο Δρυμό της Μεγάλης Γερμανίας. Πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο της...