Νέες κυκλοφορίες χριστουγεννιάτικων παιδικών βιβλίων από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

24.11.2018

σχόλια

 

ΓΙΩΤΑ ΛΙΒΑΝΗ

 Το Δώρο

Εικονογράφηση P.K.

Σελίδες: 40

Τιμή:  € 12,72 (με ΦΠΑ)

ISBN: 978-960-14-3335-6

«Μου έχουν πει ότι, αν στείλεις ένα γράµµα µε µια µεγάλη ευχή στον Άγιο Βασίλη, αυτός ίσως και να µπορεί να  την πραγµατοποιήσει. Αρκεί να τη ζητήσεις από τα βάθη της καρδιάς σου», σκέφτηκε η Δέσποινα.

Την άλλη µέρα το πρωί έγραψε την ευχή της και την άφησε να ταξιδέψει έξω από το παράθυρο.

Όµως η ευχή της Δέσποινας ήταν διαφορετική. Δε ζητούσε κούκλες, ούτε ρούχα ούτε παιχνίδια και στολίδια…

 

 

ΔΗΜΗΤΡΑ Π. ΠΥΡΓΕΛΗ

Ο παππούς Ευτύχης

ISBN: 978-960-14-3340-0

Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 40

Τιμή:  € 12,72 (με ΦΠΑ)

Όταν ήµουν µικρός, προσπαθούσα να κρατήσω τα βλέφαρά µου ανοιχτά για να σε δω!

Τα χρόνια πέρασαν…

Η αγάπη µου όµως για σένα δεν έσβησε.

Τώρα πια µεγάλωσα. Τα µαλλιά µου άσπρισαν.

Οι ρυτίδες στο µέτωπό µου φανερώνουν
πως ξεµάκρυνα από την πρώτη µου νιότη.

Όσο κι αν µεγάλωσα, δεν έπαψα να χαίροµαι
σαν µικρό παιδί για όλα αυτά που έζησα, αλλά και να ανυποµονώ για όλα εκείνα που θα ’ρθουν.

Φέτος δε θέλω να µου φέρεις δώρο. Θα σε περιµένω εγώ µε δώρα και σου υπόσχοµαι να µην κλείσουν τα βλέφαρά µου.

Ο παππούς Ευτύχης

 

ΔΗΜΗΤΡΑ Π. ΠΥΡΓΕΛΗ:
Η Δήμητρα από μικρή ζει αγκαλιά με τα βιβλία. Διαβάζει και πλάθει ιστορίες για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύει πως τα παραμύθια αγγίζουν τις παιδικές ψυχές που έχουν φωλιάσει σε σώματα ενηλίκων. Γνωρίζει πως δεν μπορεί πάντα να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους, προσπαθεί όμως να προσφέρει στιγμές –στιγμούλες– ευτυχίας και να στρώνει το χαλί που πάνω εκεί θα καθίσουν τα όνειρα να πούνε τα δικά τους.

Γεννήθηκε και ζει στην Ξάνθη. Εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της. Κάνει εκπομπές στο Ράδιο Ξάνθη 93,5 fm, επισκέπτεται σχολεία και αφηγείται παραμύθια, δημιουργώντας σχέσεις με το πιο «άναρχο» υλικό της ανθρωπότητας, τα παιδιά. Θα ήθελε να φωνάξει σε όλους πως η ζήση είναι πολύτιμη και πως τη σπαταλάει όποιος απομακρύνεται από την αγάπη και την ομορφιά.

Η πρώτη δημόσια κατάθεσή της στον κόσμο του παραμυθιού ήταν Η Μικρή Μπότα του Αϊ-Βασίλη από τις Εκδόσεις Λιβάνη και ακολούθησαν Ο Καπετάνιος στην Μπανιέρα από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, Οι Μικρές Ιστορίες για το Μεγάλο μας Κόσμο από τις Εκδόσεις Παρρησία, Τα Δυο Αδέρφια και Το Φεγγάρι από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, το διήγημα «Χωρίς Ψεγάδι» από τη συλλογή Η Ελλάδα που Αγαπώ – Μακεδονία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Ταξίδεψε Μαζί μου από τις Εκδόσεις Λιβάνη, το διήγημα «Ο Δάσκαλος που Αλφάδιασε το Μέλλον» από τη συλλογή Πατρίδες Αλησμόνητες – Μικρά Ασία – Πόντος από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, το διήγημα «Ο Άνθρωπος Αντέχει» από τη συλλογή Θάλασσες που μας Ενώνουν.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το 2018 τη βράβευσε για την προσφορά της στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Υπόσχεται πως θα συνεχίσει με πολλή αγάπη και μεράκι να δημιουργεί όμορφες ιστορίες, για να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών!

 

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΡΩΝΤΣΙΟΥ

ISBN 978-960-14-3336-3

Σελίδες: 65

Τιμή:  € 14,00 (με ΦΠΑ)

«Τα Χριστούγεννα, Κωνσταντή μου, όσο φτωχικά κι αν είναι, παραμένουν η λαμπρότερη γιορτή του χρόνου.

 Η φύση το ξέρει πως θα ’ρθει ο Χριστός και ξεθαρρεύει», έλεγε η γιαγιά στον εγγονό της.

Ήξερε καλά πως ο άνθρωπος δε θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος και η μεγάλη πείρα της και τα βάσανα της ζωής την είχαν μάθει να κάνει το λίγο πολύ και να μεταμορφώνει μια στιγμή συνηθισμένη σε προσμονή γλυκιά.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ:
Ο Αριστείδης Δάγλας µεγάλωσε στο Μεγανήσι της Λευκάδας, ίσως το ωραιότερο νησί του πραγµατικού µα και του φανταστικού κόσµου. Εκεί πρωτογνώρισε τα ξωτικά και τα αερικά να ξεπηδάνε µέσα από τις φιλόστοργες αγκαλιές των γιαγιάδων, που κάθονταν ώρες ατέλειωτες στα πεζούλια από τις απλόχωρες αυλές, λέγοντας παραµύθια. Από κάθε παρέα έβγαινε κι ένας ήρωας, µια νεράιδα, ένας καλικάντζαρος ή µια λάµια. Κάπου εκεί απάντησε τον Δεκατρή και θαµπώθηκε από την εξυπνάδα και το θάρρος του. Στη στροφή του παραµυθόδροµου, γνώρισε τη Σταχτοµάρω να κρατάει το χέρι της Χιλιάκριβης. Με δυσκολία ξέφυγε από τα χέρια του Δράκοντα και κρύφτηκε από την οργή της λάµιας στο καταφύγιο του σπιτιού της Ηλιογέννητης. Στην άκρη του χωριού, ο Πεντεκληµάς του πρόσφερε ένα τσαµπί ροδόχρυσα σταφύλια και η αλεπού του έµαθε λέξεις από τη γλώσσα των ζώων. Έτσι κατόρθωσε να ακούσει τα µυρµήγκια που µιλούσαν µε τον Κάρλος το τζιτζίκι και να αστειευτεί µε τα τερτίπια της καρακάξας πριν αρχίσει το τραγούδι της. Και, βέβαια, µια παραµονή Χριστουγέννων µουντζουρώθηκε µε καρβουνόσκονη, κρύφτηκε δίπλα στο πηγάδι του Αθερινού και παρατηρούσε αχόρταγα τα παγανά να χορεύουν µετά το λιόγερµα. Κι άλλα έκανε πολλά, µα θα τα πούµε άλλη φορά…

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία του:

Ο Δεκατρής, Η Σταχτοµάρω, Τα Παγανά, Αισώπου… Παρα-µύθοι, Η Χιλιάκριβη και η Λάµια, Η Ηλιογέννητη, Ο Μύθος του Θησέα.

 


ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΡΩΝΤΣΙΟΥ:
Η Μαριάννα Τρώντσιου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στα ΤΕΙ Αθήνας (2000-2005) και ζωγραφική στο Γ΄ Εργαστήριο της ΑΣΚΤ (2005-2011). Το 2009, µε υποτροφία του ΙΚΥ, ολοκλήρωσε το ακαδημαϊκό έτος στη Weiβensee Kunsthochschule του Βερολίνου. Από το 2009 παρουσιάζει το εικαστικό της έργο σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διακριθεί σε δύο διαγωνισμούς, ενώ το 2012 παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση µε τίτλο «Homo lupus homini?» στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολείται µε την εικονογράφηση, το βίντεο και την εκπαίδευση.

 

Ακολουθήστε μας

Μια μέρα με τον Μπετόβεν, του Μηνά Βιντιάδη

Μια μέρα με τον Μπετόβεν, του Μηνά Βιντιάδη

Ο Ορέστης σπουδάζει πιάνο και θέλει όταν μεγαλώσει να παίζει όλα τα έργα του Μπετόβεν τον οποίο θαυμάζει! Την ημέρα των γενεθλίων του εύχεται κάτι που πραγματοποιείται κι έτσι γνωρίζει από κοντά τον αγαπημένο του συνθέτη που αφηγείται τη ζωή του και τις δυσκολίες και...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νόμος Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4823/2021 "Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις για την εκπαίδευση" στο ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021 Κλικ εδώ για το ΦΕΚ   Αναλυτικά τα άρθρα του νόμου: ΜΕΡΟΣ Α’ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο Άρθρο 2...

Μια μέρα με τον Μπετόβεν, του Μηνά Βιντιάδη

Μια μέρα με τον Μπετόβεν, του Μηνά Βιντιάδη

Ο Ορέστης σπουδάζει πιάνο και θέλει όταν μεγαλώσει να παίζει όλα τα έργα του Μπετόβεν τον οποίο θαυμάζει! Την ημέρα των γενεθλίων του εύχεται κάτι που πραγματοποιείται κι έτσι γνωρίζει από κοντά τον αγαπημένο του συνθέτη που αφηγείται τη ζωή του και τις δυσκολίες και...

Ακούγοντας λογοτεχνία

Ακούγοντας λογοτεχνία

Σήμερα, όταν αναφερόμαστε στον όρο «λογοτεχνία» εννοούμε τα έντυπα βιβλία και ίσως να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτά και τις ιστοσελίδες λογοτεχνικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, τα ιστολόγια (blogs) συγγραφέων και τις πύλες εκδοτών ή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Έτσι, τα...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου