“…οι αναγνώστες πρέπει για τον κάθε συγγραφέα να είναι κριτές και συμβουλάτορες!” – Βούλα Παπατσιφλικιώτη

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Βούλα Παπατσιφλικιώτη, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική της συνέντευξη! ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις; Την ποιήτρια Κική Δημουλά. Είναι η ποιήτρια της διπλανής πόρτας με έργα που μένουν […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Βούλα Παπατσιφλικιώτη, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την εξομολογητική της συνέντευξη!

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς

Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις;

Την ποιήτρια Κική Δημουλά. Είναι η ποιήτρια της διπλανής πόρτας με έργα που μένουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την ψυχή σου!

Ανέφερε ένα απόσπασμα 1-4 σειρών από βιβλίο ή λεγόμενα του αγαπημένου σου ομότεχνου λογοτέχνη;

«Δεν βλέπουμε καλά, παρά με την καρδιά μας.

Το ουσιαστικό είναι αόρατο στα μάτια.»

Ο Μικρός Πρίγκιπας, εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ποια θεωρείς την πιο ξεχωριστή στιγμή στη λογοτεχνική σου διαδρομή ως τώρα;

Είναι η πρώτη φορά που παίρνεις στα χέρια σου τυπωμένο το λογοτεχνικό σου έργο. Νιώθεις σαν να κρατείς ένα μωρό που σου χαμογελάει με ελπίδα!

Ποια είναι η γνώμη σου για τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς;

Είναι μια καλή ευκαιρία να «ακονιστούν» οι πένες μας και να αναδειχθούν συγγραφείς που μπορεί να μένανε στην αφάνεια.

Υπήρξε ποτέ στιγμή που θέλησες να παρατήσεις την ενασχόλησή σου με την συγγραφή; Αν ναι, γιατί;

Ποτέ! Είναι ένα μαγικό ταξίδι, γεμάτο με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές!

Γιατί γράφεις;

Μέσα από τα κείμενά μου προσπαθώ να διασκεδάσω και ταυτόχρονα να περάσω σημαντικά μηνύματα και αρετές για την ζωή στους μικρούς μας αναγνώστες.

Για ποιους λόγους θα συμβούλευες κάποιον να γίνει συγγραφέας ή ποιητής και γιατί να τ’ αποφύγει;

Μέσα από τις λέξεις στο χαρτί μπορείς να εξωτερικεύσεις συναισθήματα, όνειρα και επιθυμίες που χωρίς την συγγραφή θα έμεναν για πάντα εγκλωβισμένα στην ψυχή και την σκέψη σου.

Μην ασχοληθείς όμως με τον συγγραφικό κόσμο αν κύριος στόχος σου είναι μόνο το κέρδος. Ο κόσμος έχει ανάγκη από συγγραφείς που κοιτάνε το βλέμμα και όχι τις τσέπες τους.

Ποιο είδος γραφής αγαπάς να υπηρετείς και για ποιο πιστεύεις πως δεν έχεις τις απαραίτητες ικανότητες, διάθεση και γνώσεις για να συνεισφέρεις;

Σέβομαι και αγαπώ την παιδική λογοτεχνία. Έχει τους πιο δίκαιους και απαιτητικούς αναγνώστες.

Θα μου ήταν πολύ δύσκολο να γράψω κείμενα επιστημονικής φαντασίας. Έχω μεγάλη φαντασία, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο!

Τι είναι για εσένα οι αναγνώστες; Πελάτες, κριτές ή συμβουλάτορες;

Οι αναγνώστες πρέπει για τον κάθε συγγραφέα να είναι κριτές και συμβουλάτορες! Από ένα σχόλιο θετικό ή αρνητικό γινόμαστε πάντα καλύτεροι!

Πιστεύεις πως οι περισσότεροι ομότεχνοί σου γράφουν από εσωτερική ανάγκη ή επιδιώκουν αποκλειστικά το χρήμα και την δόξα;

Πιστεύω πως σχεδόν όλοι οι συγγραφείς που ασχολούμαστε με την παιδική λογοτεχνία το κάνουμε από την εσωτερική μας ανάγκη να «μεταλαμπαδεύσουμε» στην νέα γενιά μηνύματα και σκέψεις, να ξαναγίνουμε μέσα από την φαντασία του παραμυθιού και εμείς παιδιά και να ζήσουμε όλοι μαζί όμορφες και δημιουργικές στιγμές!

Αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης , τότε σε καλούμε σε μια λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας» ή «Αναγνώστης», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη τη θετική μου ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Σημαντική σημείωση: Οι απαντήσεις στις συνεντεύξεις των συγγραφέων και των αναγνωστών δίνονται με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τις προσωπικές σκέψεις του εκάστοτε συμμετέχοντα. Ο υπεύθυνος της στήλης και η ιστοσελίδα tovivlio.net δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου