τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Οι γκριζάνθρωποι

Οι γκριζάνθρωποι

Ήταν η ώρα περασμένη. Τα φώτα της μικρής πόλης καθρεφτίζονταν στα νερά του λιμανιού και όπως κάθε βράδυ οι άνθρωποι έκοβαν βόλτες στην προκυμαία, καμιά φορά έκαναν και μικρές στάσεις για να χαιρετήσουν κάποιον γνωστό που έτυχε να βρεθεί μπροστά τους ή για να πάρουν πόζα και να φωτογραφηθούν μπροστά από την πολυτελή θαλαμηγό που βρισκόταν για λίγες μόνο μέρες στο λιμάνι. Τα πάντα φαίνονταν φυσιολογικά, τίποτα δεν προμήνυε πως κάτι θα συμβεί.

Δυο φιγούρες μόνο κλέβουν την παράσταση, κεντρίζουν τα βλέμματα, είναι οι άνθρωποι με τα γκρι, βαμμένοι σε γκρίζες αποχρώσεις. Ανταλλάσσουν πού και πού καμιά κουβέντα μεταξύ τους, γρήγορες ματιές και καμιά χειρονομία απ’ αυτές που δε χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. Όταν τους πλησιάζει κανείς, αρχίζουν να λένε κάτι ακατανόητα λόγια, να κουνούν τα καπέλα τους και μετά τους πιάνουν ασταμάτητα γέλια. Αποσυντονίζουν τους περαστικούς, λες και το κάνουν σκόπιμα.

Η νύχτα κυλούσε και κάποια στιγμή οι γκριζάνθρωποι κρατώντας ένα μεγάφωνο άρχισαν να μιλάνε, να λένε πως απόψε είναι η νύχτα, η δική τους νύχτα.

Τότε, ήρθαν κι άλλοι γκριζάνθρωποι και ένωσαν τα χέρια τους και δεν άφησαν κανέναν να περάσει. Έστησαν μια γιορτή, εμφανίζοντας γκρι μπαλόνια με συνθήματα και μετά τα έσπαγαν, φωνάζοντας ότι θα το κάνουν πιο συχνά, θα σπάνε καθετί που γκριζάρει την πόλη τους.

Λίγοι διαμαρτυρήθηκαν, οι περισσότεροι το διασκέδασαν. Εξάλλου ήταν μια ξεχωριστή νύχτα, μια νύχτα που καθιερώθηκε να συμβαίνει μια φορά το χρόνο, στη μικρή τους πόλη, μια νύχτα που κυριαρχούν οι γκριζάνθρωποι!

 

_

γράφει η Πόπη Κλειδαρά

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

2 Σχόλια

  1. Πόπη Κλειδαρά

    Μικροί ήρωες, μικρές επαναστάσεις… για τις μεγάλες αλλαγές! Σ’ ευχαριστώ(προτιμώ τον ενικό) για το ωραίο σχόλιο.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος