Οι εκδόσεις Anima εντοπίζουν την ποίηση στο ρεμπέτικο τραγούδι

Οι εκδόσεις Anima, αποτελούμενες από μια ομάδα ανθρώπων που τα ενδιαφέροντά τους δεν εξαντλούνται στη λογοτεχνία, ξεκινούν έναν κύκλο εκδηλώσεων με σκοπό την προσέγγιση και άλλων τεχνών. Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 σε έναν χώρο φαινομενικά άσχετο με το βιβλίο και την ανάγνωση, το θρυλικό ρεμπετάδικο ΚΑΒΟΥΡΑΣ (Θεμιστοκλέους 64-πλατεία […]
- 4.03.2015 -

Οι εκδόσεις Anima, αποτελούμενες από μια ομάδα ανθρώπων που τα ενδιαφέροντά τους δεν εξαντλούνται στη λογοτεχνία, ξεκινούν έναν κύκλο εκδηλώσεων με σκοπό την προσέγγιση και άλλων τεχνών.
Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 20:00 σε έναν χώρο φαινομενικά άσχετο με το βιβλίο και την ανάγνωση, το θρυλικό ρεμπετάδικο ΚΑΒΟΥΡΑΣ (Θεμιστοκλέους 64-πλατεία Εξαρχείων).

Θα επιχειρήσουμε να διαβάσουμε-εκτός από το να ακούσουμε, φυσικά- τα ρεμπέτικα τραγούδια που τόσο ξεχωριστή θέση έχουν στην ελληνική λαογραφία και ιστορία. Η ποίηση που βρίσκεται στον πυρήνα της ελληνικής λαϊκής μουσικής των δεκαετιών 1920-1950 μας ενέπνευσε και μας έκανε να θελήσουμε να μοιραστούμε μαζί σας ορισμένες σκέψεις μας περί αυτής.
Είναι όμορφο να απολαμβάνουμε το ρεμπέτικο εξ ακοής, έχετε σκεφτεί όμως πόσο σπουδαία μπορεί να είναι η απόπειρα ανάγνωσής του; Οι στίχοι του έχουν δύναμη, νοήματα βαριά και λέξεις ακριβοδιαλεγμένες.
Περί του θέματος θα αναπτύξουν τις απόψεις τους οι:
-Μωυσής Ασσέρ, μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής «Καθρέφτης»
-Κώστας Λαδόπουλος,συγγραφέας, μελετητής του ρεμπέτικου
-Ντένια Κουρούση, τραγουδίστρια
-Βασίλης Νταλλής, καθηγητής μουσικής, μουσικός
Θα συντονίσει η Γεωργία Δρακάκη, συγγραφέας και υπεύθυνη επικοινωνίας των εκδόσεων Anima.

Μαζί με την «ανάγνωση», θα έχουμε, βεβαίως και ακρόαση. Μερικοί εκ των ομιλητών μαζί με φίλους μουσικούς θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μαζί μας.
Η βραδιά θα κλείσει με τις πενιές της ορχήστρας του ΚΑΒΟΥΡΑ, αποτελούμενης από τους: Σπύρος Πατρά, Ελένη Καπηλίδου, Μίλτο Χρυσανθίδη, Γιάννη Καλαφατέλη και Κώστα Καλατζή.
Σας περιμένουμε με μάτια, ώτα και μυαλά ορθάνοιχτα. Για τις καρδιές δεν το συζητάμε.
Είσοδος 10 ευρώ με κρασί-μεζέ ή ποτό.
Για κρατήσεις καλέστε 698-9699263.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου