Το Βήμα της Κυριακής

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής

Εκτάκτως το Σάββατο με ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής, Ουμπέρτο Εκο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα: «Αρχαία Ρώμη»Αυτή την εβδομάδα: Ο πολιτισμός και οι δεσμοί του με την Ελλάδα, η αρχιτεκτονική, οι καλλιτεχνικοί θησαυροί, η ζωγραφική με ελληνικό στιλ και ο φιλέλληνας αυτοκράτορας Αδριανός Μαζί, BHMAgazino. Μελάνια Τραμπ, η σιωπηλή Πρώτη Κυρία που μαγνητίζει τα πλήθη…

Publiée par Tovimagr sur Mercredi 12 juin 2019

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

«Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ»Εκτάκτως την Παρασκευή με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, μην χάσετε τον δεύτερο τόμο από τη συγκλονιστική αφήγηση του στρατηγού Μακρυγιάννη στα απομνημονεύματά του.Μαζί, ειδικό ένθετο: Φορολογικές δηλώσεις: 35 συμβουλές για να γλυτώσετε φόρους και ταλαιπωρία. Και, το καλοκαιρινό τεύχος Mommy & daddy: Οδηγός για διακοπές με τα παιδιά χωρίς απρόοπτα!

Publiée par TA NEA sur Mardi 11 juin 2019

 

Πρώτο Θέμα

 

Real News
 

Η Εφημερίδα των Συντακτών

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ DVD 2

Με την Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο, που εκτάκτως κυκλοφορεί την Παρασκευή 14/6, το 2ο dvd με την αυτοβιογραφία του Μίκη Θεοδωράκη. Ενα μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο για το μεγάλο μας συνθέτη, από το αρχείο του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη.

Publiée par Η Εφημερίδα των Συντακτών sur Mercredi 12 juin 2019

 

Παραπολιτικά

 

Ελληνική Μυθολογία, τόμος 2 μέρος 2

Αυτή την Παρασκευή τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν εκτάκτως με τον νέο τόμο της σειράς «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ»Στον νέο τόμο της «Ελληνικής Μυθολογίας», της Εκδοτικής Αθηνών, έχουν συγκεντρωθεί όσα μυθολογήματα αναφέρονται στην ατομική ζωή και δράση των Ελλήνων ηρώων. Ήρωας σημαίνει ο αντρειωμένος του πολέμου, το παλικάρι (ή παλληκάρι – λέξη που μας χάρισε η ομηρική ποίηση). Το ιδανικό του στηριζόμενου στις δικές του δυνάμεις ανθρώπου, όπως τον ενσαρκώνει ο ομηρικός ήρωας, έρχεται να εμπνεύσει την ελληνική ποίηση των κλασικών αιώνων, όχι μόνο την επική, αλλά και τη λυρική και την τραγική. Στο δεύτερο μέρος του νέου τόμου «ΟΙ ΗΡΩΕΣ» αναφέρονται οι συναρπαστικοί μύθοι όλων των γνωστών και των αγνώστων ηρώων της Αρχαίας Ελλάδας, όπως ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, ο βασιλιάς Μίνωας, ο Αχιλλέας, ο Οιδίποδας, ο Περσέας και άλλοι πολλοί!

Publiée par parapolitika.gr sur Mardi 11 juin 2019

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής