τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

ο Φριχ σκουπιδοαρρώστησε

ο Φριχ σκουπιδοαρρώστησε

τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις τοβιβλίο έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν το οικολογικό παραμυθοποίημα
της Φωτεινής Κοντοπούλου «ο Φριχ σκουπιδοαρρώστησε».

Φωτεινή Κοντοπούλου
τοβιβλίο
ISBN: 978-618-82415-8-9

Ο Φριχ ένα σκουλίκι και η σύντροφός του η Ροδούλα, μια ντοματοκονσερβούλα, αρρώστησαν βαριά εξαιτίας των σκουπιδιών της χωματερής. Μετά από παρέμβαση στο δήμο η χωματερή κλείνει και όλοι αρχίζουν να κάνουν ανακύκλωση μειώνοντας τα σκουπίδια.
Ένα παραμύθι για παιδιά νηπιαγωγείου όπως προέκυψε μέσα από δράση του νηπιαγωγείου της συγγραφέως, το οποίο προσπαθεί με τη χάρη της ρίμας και του έμμετρου λόγου να ευαισθητοποιήσει τα νήπια σημειώνοντας τα οφέλη για την υγεία από μία άλλη πολτική διαχείρισης απορριμμάτων.
Με ένα παραμυθοποίημα για νήπια η βραβευμένη για δράσεις του σχολείου της εκπαιδευτικός αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της φιλοπεριβαλλοντικής στροφής του ανθρώπου για την δική του υγεία.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

αν δεν εμφανίζεται βίντεο, εναλλακτικά πατήστε εδώ

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε ελεύθερα κάνοντας κλικ στην εικόνα πιο κάτω

download_64px

συγγραφέας: Φωτεινή Κοντοπούλου | εκδόσεις τοβιβλίο είδος: παραμυθοποίημα | σελίδες: 30
επιμέλεια έκδοσης: Δήμος Χλωπτσιούδης | ISBN: 978-618-82415-8-9

Επιμέλεια κειμένου

Δήμος Χλωπτσιούδης

Ο Δήμος Χλωπτσιούδης είναι φιλόλογος και ποιητής. Γράφει δοκίμια και κριτικές ποίησης παρακολουθώντας τις νέες τάσεις στην Τέχνη. Ασχολείται με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων. Έχει συγγράψει ιστορικές και κοινωνικές μελέτες. Κριτικές και δοκίμιά του του δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες και ηλεκτρικά περιοδικά (tovivlio.net, tvxs.gr, Vakxikon.gr κ.ά.), καθώς και σε έντυπα περιοδικά (Μανδραγόρας, Σίσυφος, δίοδος 66100, ένεκεν, φευθ κ.ά.) Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές: «η οργή της πεταλούδας» (2013), «κατάστιχα» (2014) και «ακατάλληλο» (2016). Έχει συγγράψει τα πολιτικά δοκίμια «η δημαγωγία της δημοκρατίας» (2009), «Τοπική Αυτοδιοίκηση, προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» (2011) και «η μεσαία τάξη στην αγχόνη της κρίσης» (2014).

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος