Ο διάλογος του μονολόγου, του Δημήτριου Αλεξόπουλου

8.09.2016

σχόλια

Ο διάλογος του μονολόγου, του Δημήτριου Αλεξόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρη Πάτση

Το βραβευμένο έργο του Δημήτριου Αλεξόπουλου, αποτελεί την πρώτη σε σειρά στοχαστική νουβέλα, από τις πέντε σε σύνολο που θα ακολουθήσουν.

Πραγματεύεται την φιλοσοφική αναζήτηση ενός άνδρα μοναχικού, που βρίσκεται αιχμάλωτος και απομονωμένος μες στην μαρμαρυγή της νύχτας.

Έπειτα από μια αλληλουχία δυσάρεστων και ανυπόφορων γεγονότων που συνέβησαν στην ζωή του, απαρνήθηκε τα εγκόσμια, τον κοσμικό βίο και πήρε την θαρραλέα απόφαση να εγκατασταθεί μόνιμα σ’ ένα απόμακρο και απόκοσμο αγρόκτημα αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Μέσα στην μοναχικότητα και τον απομονωτισμό, γνώρισε καλύτερα τον εαυτό του και το «Εγώ» του, τις περισσότερες φορές, ωστόσο, όχι με ήπιο τρόπο, αλλά με λύπη και πικρία.

Εκεί, στο αγρόκτημα όπου κατοικούσε, τον επισκεπτόταν καθημερινώς, ο αδελφικός του φίλος, ο Σωκράτης, και συζητούσαν έντονα και ζωηρά, συχνά μάλιστα με αψιμαχίες και φιλονικίες…

Τα θέματα που ανέδυε στην επιφάνεια ο Σωκράτης, έκαναν τον ήρωά μας εξαγριωμένο! Γινόταν έξαλλος, παράφρων και αρνητικός, όσο κι αν μέσα του πίστευε πως ο φίλος του έλεγε πάντοτε την αλήθεια.

Ίσως να μην μπορούσε να αντέξει την αλήθεια. Ίσως να έκρυβε κάποιο μυστικό μέσα στου υποσυνείδητού του το σεντούκι, καλά σφραγισμένο… Δεν ήθελε να αναπολεί και να ενθυμάται γεγονότα που τον στοίχειωναν και τον τυραννούσαν κάθε λεπτό της ημέρας…

Έτσι, μια όμορφη και ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το μοναχικό του αγρόκτημα και να πολεμήσει με τις σκέψεις και τις ερινύες που τον κατεδίωκαν, με εξαιρετικά απροσδόκητη έκβαση.

Τα κατάφερε! Πολέμησε με τον εαυτό του, ασπάστηκε την αλήθεια, μα για όλα αυτά υπήρχε ένα τίμημα…

Η δικαίωση και η κάθαρση!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Η εξιλέωση, της Lorraine Heath

Η εξιλέωση, της Lorraine Heath

Με την Εξιλέωση ολοκληρώνεται η Τριλογία του Τέξας της Lorraine Heath, η πρώτη σειρά βιβλίων με φόντο την Άγρια Δύση που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Elxis. Στο τέλος του δεύτερου βιβλίου, ο Όστιν είχε οδηγηθεί στη φυλακή για φόνο. Το τρίτο βιβλίο ξεκινάει πέντε...

Τραγωδία σε τρεις πράξεις, της Agatha Christie

Τραγωδία σε τρεις πράξεις, της Agatha Christie

Ο Ηρακλής Πουαρό είναι καλεσμένος σε επίσημο δείπνο που παραθέτει ο διάσημος ηθοποιός Τσαρλς Κάρτραϊτ στην εξοχική του κατοικία. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ευχάριστη ώσπου ο αιδεσιμότατος Στίβεν Μπάμπινγκτον πέφτει νεκρός. Σύντομα ένας από τους παρισταμένους δολοφονείται...

5 σχόλια

5 Σχόλια

 1. Πέλλυ Καπαμά

  Ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας που έχουμε λησμονήσει… Ένα τεράστιο μπράβο στον Δημήτρη, που παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του κατάφερε να συγγράψει ένα τέτοιο υπόδειγμα γραφής και βιβλίου!
  Το αναμένουμε και στο Ηνωμένο Βασίλειο!!!
  Συνέχισε να γράφεις!

  Απάντηση
 2. Αναστασία Πίττα

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! Mόλις χθες το τελείωσα!
  Μου θύμησε γραφή παλαιάς κοπής και ο περιγραφικός τρόπος του συγγραφέα είναι εκπληκτικός και δεξιοτεχνικός!

  Απάντηση
 3. Maria Kleanthous Kouzapa

  Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία με πολύ ζωντανές και δυνατές εικόνες! Τα νοήματα και οι προβληματισμοί με βάθος. Τα συναισθήματα έντονα. Το τέλος ανατρεπτικό. Ένα λογοτέχνημα που αφήνει τη γεύση κλασσικής λογοτεχνίας, από ένα νέο λογοτέχνη!!!

  Απάντηση
 4. Χριστίνα

  Συγκλονιστική γραφή, εξαιρετική πλοκή μέσα από όλη τη φιλοσοφία της ζωής!

  Απάντηση
 5. Άννα Τζιρκώτη

  Παίρνοντας στα χέρια μου το τελευταίο βιβλίο του Δημήτριου Αλεξόπουλου, περίμενα να διαβάσω ένα απλό μυθιστόρημα, μια νουβέλα, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας.
  Στην πορεία όμως ανακάλυψα ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό ψυχολογικό, κοινωνικό,φιλοσοφικό έργο.
  Ο Δημήτριος Αλεξόπουλος ήταν για μένα μια αποκάλυψη σ’αυτό του το έργο. Τόσο ώριμη και φιλοσοφημένη σκέψη από ένα νέο άνθρωπο δεν την βρίσκεις εύκολα.
  Περιμένω με αγωνία και τις υπόλοιπες 4 στοχαστικές νουβέλες του που είμαι σίγουρη ότι θα βραβευτούν επίσης.
  Αξίζει να διαβαστεί από τον καθένα μας γιατί έχει πολλά να πάρει από τις σελίδες αυτού του βιβλίου”

  Anna Tzirkoti

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου