τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός “Οι Δροσουλίτες”

Παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός “Οι Δροσουλίτες”

Με σκοπό την προβολή και τη διάδοση των ιστορικών γεγονότων της ηρωικής μάχης στο Φραγκοκάστελο και του θρύλου με τους Δροσουλίτες, ο Δήμος Σφακίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων προκηρύσσει Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (μαντινάδας, ρίμας, ριζίτικου) με θέμα “Οι Δροσουλίτες”.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι όπου γης, απανταχού Κρήτες, που μπορούν να συμμετέχουν με τρεις μαντινάδες τους, μία ρίμα (που δε θα ξεπερνά όμως τα δέκα δίστιχα) ή ένα ριζίτικο τραγούδι, όλα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, πρωτότυπα και αδημοσίευτα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο αποστολής θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Τα κείμενα, που θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, θα αποσταλούν σε πέντε αντίτυπα, μόνο ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Σύλλογος Στιχουργών Νομού Χανίων, Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου, Τ.Κ. 73 300, Χανιά, υπόψη κ. Θανάση Πατεράκη.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι εργασίες δεν επιστρέφονται.

Μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι λογοτέχνες και καταξιωμένοι στιχουργοί του Παγκρήτιου Συλλόγου Κρητών Στιχουργών “Μιχ. Καυκαλάς” και του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων, με πρόεδρο της Επιτροπής τον κορυφαίο Σφακιανό λαογράφο και ποιητή Κανάκη Γερωνυμάκη. Οι εργασίες θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Απριλίου 2015.

Στους διακριθέντες θα δοθούν βιβλία, ως έπαθλα με την απονομή των βραβείων, η οποία θα γίνει το Μάιο, στο Φραγκοκάστελο, σε ειδική μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2821 0 86319 και 6932124264.

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος