Παγκρήτιος λογοτεχνικός διαγωνισμός “Οι Δροσουλίτες”

9.03.2015

Με σκοπό την προβολή και τη διάδοση των ιστορικών γεγονότων της ηρωικής μάχης στο Φραγκοκάστελο και του θρύλου με τους Δροσουλίτες, ο Δήμος Σφακίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων προκηρύσσει Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (μαντινάδας, ρίμας, ριζίτικου) με θέμα “Οι Δροσουλίτες”.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι όπου γης, απανταχού Κρήτες, που μπορούν να συμμετέχουν με τρεις μαντινάδες τους, μία ρίμα (που δε θα ξεπερνά όμως τα δέκα δίστιχα) ή ένα ριζίτικο τραγούδι, όλα σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού, πρωτότυπα και αδημοσίευτα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο αποστολής θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος, με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Τα κείμενα, που θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, θα αποσταλούν σε πέντε αντίτυπα, μόνο ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Σύλλογος Στιχουργών Νομού Χανίων, Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου, Τ.Κ. 73 300, Χανιά, υπόψη κ. Θανάση Πατεράκη.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι εργασίες δεν επιστρέφονται.

Μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι λογοτέχνες και καταξιωμένοι στιχουργοί του Παγκρήτιου Συλλόγου Κρητών Στιχουργών “Μιχ. Καυκαλάς” και του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων, με πρόεδρο της Επιτροπής τον κορυφαίο Σφακιανό λαογράφο και ποιητή Κανάκη Γερωνυμάκη. Οι εργασίες θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Απριλίου 2015.

Στους διακριθέντες θα δοθούν βιβλία, ως έπαθλα με την απονομή των βραβείων, η οποία θα γίνει το Μάιο, στο Φραγκοκάστελο, σε ειδική μουσικοχορευτική εκδήλωση, η οποία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2821 0 86319 και 6932124264.

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου