Πανελλήνιος λογοτεχνικός διαγωνισμός του συλλόγου “Συνομιλώντας με το Μινωικό Πολιτισμό”

Δημοσίευση: 8.05.2015

Ετικέτες

Κατηγορία

Ο πολιτιστικός σύλλογος “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό” στο  πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του για το 2015, (μαθήματα   αρχαιολογίας, ομιλίες, ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ημερίδες, συμπόσια, εικαστικές εκθέσεις κ.α.),  προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  Ποίησης, με θέμα: «η θάλασσα που μας ενώνει»

Με το ίδιο θέμα διοργανώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης από 21 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015  ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μινωικό Πολιτισμό, και στην Μεσόγειο  θάλασσα, μέσα από ποικίλες δράσεις:  ομιλίες, συζητήσεις, μουσικά  και  ποιητικά δρώμενα, προβολές, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα.

Και κυρίως, μέσω μιας συλλογικής εικαστικής έκθεσης στην Πύλη Βιτούρι και του παράλληλου 1ου  Μεσογειακού  Συμποσίου Κεραμικής Τέχνης, με καλλιτέχνες από την Κρήτη και την υπόλοιπη  Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Μάλτα. Σκοπός μας είναι  να προβληθεί μέσα από την σύνδεση με την τέχνη και τον πολιτισμό, η  συνεργασία, η φιλότητα, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, σε μια περιοχή,  όπως είναι η Μεσόγειος, που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από  πολέμους μεγάλων συμφερόντων και δουλεμπορικά με πρόσφυγες, αλόγιστη αλιεία και οικολογική μόλυνση και καταστροφή.

ΟΡΟΙ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ με θέμα:«η θάλασσα που μας ενώνει»

Γράφουμε για τη θάλασσα, τη Μεσόγειο, τον συμβολισμό της, την ιστορία της, τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στις παρυφές της, τα ταξίδια,

τις ανταλλαγές, τις  μετακινήσεις πληθυσμών, τη φιλία και την ειρηνική γειτνίαση των λαών της και ότι άλλο συνειρμικά μας εγείρει.

1)  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε δύο κατηγορίες:

      Α. σε μαθητές  Γυμνασίων και Λυκείων  και

      Β.  σε ενήλικες χωρίς περιορισμό ηλικίας.
2)  Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας ή τόπου διαμονής του διαγωνιζόμενου.
3) Κάθε διαγωνιζόμενος/η θα λάβει μέρος με ένα μόνο ποίημα, το οποίο
δεν πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευθεί στο παρελθόν, ούτε να έχει
βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό.
4) Θα αποσταλούν: α. τρία (3) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σε μορφή
word, με γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 12, και
β) ένα ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου σε CD.
5) Για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού, οι διαγωνιζόμενοι
πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους μόνο με ψευδώνυμο. Δηλαδή, στον
φάκελο αποστολής, στα 3 αντίτυπα και στο CD, θα αναγράφεται μόνο το
ψευδώνυμο  (για τους μαθητές, και η λέξη Γυμνάσιο ή Λύκειο), ενώ μέσα
στον φάκελο αποστολής, θα υπάρχει και ένας μικρότερος φάκελος
κλειστός, όπου θα αναγράφεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά
στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο, ηλεκτρονική  διεύθυνση.  Για τους μαθητές παρακαλούμε να αναγράφεται και το σχολείο του διαγωνιζόμενου.
6) Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ φάκελος αποστολής θα σταλεί απλά και όχι συστημένα,  το αργότερο μέχρι τις 30  Ιουνίου 2015, στην παρακάτω διεύθυνση:
Πολιτιστικός Σύλλογος “Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό”,  Γκάλι  8,  713 06,  Ηράκλειο Κρήτης.
7) Τα έργα που θα προκριθούν από την  επιτροπή (η σύσταση της οποίας θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του  Διαγωνισμού), θα εκδοθούν  μαζί με τα εικαστικά έργα και τα βιογραφικά σημειώματα των δημιουργών σε μια καλαίσθητη καλλιτεχνική έκδοση  και θα δοθεί ένα αντίτυπο δωρεάν σε όλους  τους διαγωνιζόμενους, των οποίων τα έργα θα συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση. Τα ποιήματα αυτά θα διαβαστούν σε μουσικοποιητική βραδιά, που θα οργανωθεί κατά το 10ήμερο της έκθεσης το Σεπτέμβριο του 2015.

Μπορείτε  να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:  6973-991005 και  6977-479717.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας

12ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από το Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

  12ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από το Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | Σ.Π.Ε.Κ. υπό την αιγίδα του Stelios Philanthropic Foundation προκηρύσσει τον 12ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου