Παραμυθοταξιδέματα της Κυριακής από τη Ζωή Νικητάκη

27.09.2016

σχόλια

ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Ένα πουλάκι λαλεί, παραμύθια να μας πει…»

 

Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.

 για παιδιά και για μεγάλους που ονειρεύονται….

 

αφήγηση παραμυθιών με δημιουργία ηχητικών τοπίων

και σχεδιασμός προγράμματος από τη Ζωή Νικητάκη

Διάρκεια: 1 ώρα

 

Έναρξη παραμυθοπαραστάσεων: 9 Οκτωβρίου 2016

ΑΕLIA – Πολυχώρος

Τραπεζούντος 39 (κτήριο ΙΚΑ), Άγιος Στέφανος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211 18 417 20 και 693 655 9689

 

Τα παραμύθια είναι λένε σαν τα πουλιά, τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Σαν τους παραμυθάδες αλλοτινών εποχών, η Ζωή Νικητάκη παίρνει το μονοπάτι των παραμυθιών και μας καλεί να συνταξιδέψουμε κάθε Κυριακή πρωί σε ένα μαγικό αφηγηματικό ταξίδι, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμα και όσα αδύνατα φαντάζουν… Δέντρα και ψάρια που μιλούν, βουνά που τραγουδούν και τόσοι  ήρωες θαυμαστοί μέσα από παραμύθια και μύθους ξετυλίγουν την ιστορία τους. Κάθε μήνα νέες ιστορίες θα ταξιδεύουν το νου και την καρδιά μας μαζί με μια κόκκινη κλωστή που περιμένει να ξετυλιχθεί…

Ανάψτε το φαναράκι σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί εκεί που τα παραμύθια μιλούν σαν τα πουλιά, στο μονοπάτι της καρδιάς…
Η ανθρώπινη ψυχή χρειάζεται τη χαρά πέρα από τα τείχη του κόσμου… Η αφήγηση των παραμυθιών συνοδεύεται από ήχους ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου που ηχητικά τοπία δημιουργούν και παραμυθιακές ατμόσφαιρες υποβάλλουν.

 

Οκτώβριος:  “Ο Σεϊφουντίν και ο δρόμος των παραμυθιών”

 

Νοέμβριος: “Η Ανδραβίδα που εγίνηκε χρυσόψαρο και άλλα παραμύθια”

 

Δεκέμβριος: Το δέντρο που έδινε μαζί με ένα χριστουγεννιάτικο καραβάκι γεμάτο  παραμύθια”

 

Ιανουάριος: “Το δώρο του Δία και άλλοι μύθοι και θρύλλοι”

 

Φεβρουάριος :“Ουρασίμα Τάρο και άλλα γιαπωνέζικα παραμύθια”

 

Μάρτιος: “Ο Βασιλιάς Μίδας που ό,τι έπιανε γινότανε χρυσός και άλλοι μύθοι”

 

Απρίλιος, Μάιος: “Κι αν σου μιλώ με παραμύθια είναι γιατί τ΄ακούς γλυκύτερα…”

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Zωή Νικητάκη είναι αφηγήτρια παραμυθιών, εικαστικός καλλιτέχνης και εικονογράφος, που ζει και δημιουργεί στην Αθήνα. Σχεδιάζει και υλοποιεί διαδραστικές παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών και ενίοτε γράφει και εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και για μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται

και με το εσωτερικό τους παιδί θέλουν να επανασυνδεθούν.

Σπούδασε κλασσική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Mαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο – χαράκτρια, Μάχη Δημοπούλου και στο εργαστήρι του Τάσου Ρήγα κάνοντας σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο και στο σχέδιο του γυμνού μοντέλου. Παρακολούθησε κατά καιρούς σεμινάρια σχετικά με παιδαγωγικά αλλά και καλλιτεχνικά θέματα, όπως με την ενδυματολογία, την κατασκευή κούκλας, κλπ. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια σχετικά με την εσωτερική φιλοσοφία, φοιτά στη Ψυχοδυναμική Χρωματοθεραπεία με δάσκαλό της τον Mark Wentworth και είναι μαθήτρια στην ashtanga yoga.
Εργάστηκε επί σειρά ετών στο θαυμαστό ταξίδι της παιδευτικής διαδικασίας με μεράκι και αγάπη πολλή ως φιλόλογος στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Πολιτισμού. Από το 2006 ως το 2014 εργάστηκε στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης ως μουσειοπαιδαγωγός και εικονογράφος σχεδιάζοντας και υλοποιώντας καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.
Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας, την Actionaid Ελλάς, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Οικογενειών για τη Ψυχική Υγεία, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, τον εκδοτικό οίκο Onager Editions στη Νέα Υόρκη, κλπ. Για την Actionaid Ελλάς μεταξύ άλλων έχει εικονογραφήσει το διαπολιτισμικό πρόγραμμα “Παιδιά του κόσμου – Πολίτες του κόσμου” σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στα σχολεία των ομογενών του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, εικονογράφησε και επιμελήθηκε το βιβλίο “Τα παραμύθια ταξιδεύουν”.
To 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τρίμορφο το βιβλίο “Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου” που ανθολόγησε, διασκεύασε και εικονογράφησε. Τον Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κονιδάρη το βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε “Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια”.
Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία. Η πρώτη της ατομική έκθεση υλοποιήθηκε στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων με τα έργα της εικονογράφησης του βιβλίου της “Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου”. Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τ΄ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά. Τον παραμυθοαέρα τον εμφύσησε στην καρδιά και στο νου της η γιαγιά της. Aφηγείται παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου. Σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στη Στοά Βιβλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με διάφορους δήμους και πολιτιστικούς φορείς της χώρας, στο Ελληνοϊαπωνικό συνέδριο με την ομάδα κουκλοθεάτρου Seiwa Bunraku, σε ογκολογικό συνέδριο σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, κλπ.

Σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά εκπομπών με τίτλο “Το Ονειρόδεντρο των παραμυθιών” για την Ενάτη Εναλλακτική Τηλεόραση (web Tv) και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές στο Άρωμα Ελλάδας.

Αρθρογραφεί κάθε μήνα κείμενα για το παραμύθι, τη παιδαγωγική και θεραπευτική λειτουργία του για την στήλη Γονείς και παιδί στο διαδικτυακό περιοδικό Όμορφη Ζωή.

Υλοποιεί κύκλους σεμιναρίων για παιδιά και ενήλικες σχετικά με την τέχνη της αφήγησης και τη θεραπευτική της δύναμη και βιωματικά εργαστήρια για την ανακάλυψη και ενεργοποίηση των χαρισμάτων που η ψυχή κουβαλά.

Περισσότερα στοιχεία για την ίδια μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:
www.facebook.com/zoe nikitaki
www
.zoenikitaki.com

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Τ’ άλλο μισό του κόσμου, της Τούλας Τίγκα

Τ’ άλλο μισό του κόσμου, της Τούλας Τίγκα

ΤΙΤΛΟΣ: Τ’ άλλο μισό του κόσμου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Τούλα Τίγκα ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η αγάπη για τους συνανθρώπους μας/Οι φιλικοί δεσμοί/Η αγάπη ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Εφηβικοί Έρωτες, Οικογενειακές σχέσεις, ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Δεισιδαιμονίες/Προλήψεις, Ενδοοικογενειακή...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ, των Γιώργου Γούση, Παναγιώτη Πανταζή, Γεωργίας Ζάχαρη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ, των Γιώργου Γούση, Παναγιώτη Πανταζή, Γεωργίας Ζάχαρη

Τον Νοέμβριο του 2019, στο τελευταίο «ζωντανό» Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με αφορμή τα 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας του, οι αρμόδιοι έκαναν ένα ξεχωριστό δώρο στους φίλους του Φεστιβάλ: ένα κόμικ. Τότε θυμάμαι είχα ενθουσιαστεί, αλλά το βιβλίο...

Ασφαλής αναζήτηση στο διαδίκτυο για παιδιά

Ασφαλής αναζήτηση στο διαδίκτυο για παιδιά

Στον χαοτικό κόσμο του διαδικτύου, οι κίνδυνοι που μπορούν να ανακύψουν για τα παιδιά από την πρόσβασή τους σε μη ελεγμένο περιεχόμενο είναι μεγάλοι. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί η μηχανή αναζήτησης Junior Safe Search For Kids! η οποία φιλτράρει τα αποτελέσματα...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου