Πλάτωνα Πρωταγόρας – Πολιτεία, του Σπύρου Φλώρου

12.10.2019

Αν αναζητάτε ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για τα Αρχαία της Γ’ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τότε το αναθεωρημένο βιβλίο “Πλάτωνα Πρωταγόρας-Πολιτεία” του συγγραφέα Σπύρου Φλώρου, που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Συγκεκριμένα, εξετάζονται επτά ενότητες του “Πρωταγόρα” (1-7) και τρεις ενότητες της “Πολιτείας”(11-13). Στην αρχή υπάρχει η εισαγωγή με την μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων στα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου. Στην συνέχεια, σε κάθε ενότητα δίνονται το αρχαίο κείμενο με μετάφραση κατά λέξη, κατόπιν γραμματικά και σημασιολογικά σχόλια, ετυμολογικές και λεξιλογικές παρατηρήσεις. Μετά, παρατίθενται χρονικές και εγκλιτικές αντικαταστάσεις και γίνεται πλήρης συντακτική ανάλυση του κειμένου.

Ύστερα, ξεκινά η ερμηνεία της καθεμιάς ενότητας. Αρχικά, επιχειρείται σύνδεση με τα προηγούμενα και νοηματική απόδοση για να σχηματίσει ο μαθητής μια γενικότερη άποψη. Ακολουθούν αναλυτικά ερμηνευτικά σχόλια που διεισδύουν στην κατανόηση και εμπέδωση του φιλοσοφικού λόγου και απαντήσεις στα θέματα του σχολικού βιβλίου. Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχει ένα κριτήριο αξιολόγησης διδαγμένου και αδίδακτου κειμένου προσαρμοσμένο στις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου, των οποίων οι απαντήσεις δίνονται στο τέλος.

Πρόκειται, επομένως, για ένα βιβλίο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς υποβοηθά το έργο των μεν και των δε και υποδεικνύει την συγκρότηση μιας εμπεριστατωμένης απάντησης ώστε να μην χαθούν μονάδες στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου