Πολιτιστικές δράσεις BACK TO ATHENS στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων

Ένα δεκαήμερο πολιτιστικών δράσεων ξεκινά στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων, στον πυρετό των εργασιών αποκατάστασής του με σκοπό να επιστρέψει δυναμικά ως τρίγωνο – πρότυπο στην καρδιά της πρωτεύουσας. Από την 1η έως τις 10 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens 6/ 2018. Εβδομηνταοκτώ καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αμερική, […]
- 2.06.2018 -

Ένα δεκαήμερο πολιτιστικών δράσεων ξεκινά στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων, στον πυρετό των εργασιών αποκατάστασής του με σκοπό να επιστρέψει δυναμικά ως τρίγωνο – πρότυπο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Από την 1η έως τις 10 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων το διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ Back to Athens 6/ 2018. Εβδομηνταοκτώ καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αμερική, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Γεωργία και την Ιρλανδία, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζωντανεύουν 1.200 τ.μ σε 7 χώρους και κτίρια, παρουσιάζοντας 11 κεντρικές εκθέσεις και διοργανώνοντας παράλληλα εκδηλώσεις, performance, ομιλίες, προβολές αλλά και party.

Στο φετινό Back to Athens, το 6ο κατά σειρά, η CHEAPART σε συνδιοργάνωση με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, που ενισχύεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με τη συνεργασία του Athens Partnership, και το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection, μετατρέπει, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, σε χώρους πολιτιστικής δράσης, τρία σημεία του Εμπορικού Τριγώνου:

  • Το κτίριο της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3
  • Βύσσης & Αγάθωνος
  • Αιόλου & Αθηναίδος

Επίσης, τα κτίρια, My Odyssey στη Βασιλικής 1, στην Πραξιτέλους 33,στην Πραξιτέλους 37 αλλά και αυτό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βασιλικής & Αιόλου και αποτελούν ιστορικά κτίρια της νεότερης ελληνικής αρχιτεκτονικής από το 1860, τη δεκαετία του ’30 μέχρι και τη δεκαετία του ‘70, συνθέτουν τον χάρτη του φετινού Back to Athens. Η ευτυχής συγκυρία της συνάντησης του Back to Athens με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για την επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας.

Το Back to Athens είναι μια πλατφόρμα ιδεών, ένα ετήσιο ραντεβού με το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αθήνας. Ξεκίνησε το 2012 με σκοπό τη συγκέντρωση του αθηναϊκού καλλιτεχνικού δυναμικού στο κέντρο της πόλης και την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την περιοχή μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ BACK TO ATHENS 6: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Φωτεινή Καπίρη, ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ Χριστίνα Παντελάτου / Εύα Δερμιτζάκη Notos Studio, Philipp Benkert / Johannes Rips, Γιώργος Γεωργακόπουλος / Christian Rupp, Νότα Κουλουριώτου / Ανδρέας Βούσουρας, Ελεάννα Μπαλέση / Φωτεινή Καπίρη, Κωνσταντίνος Μπάσιος. GURAM Chachanidze, Macklin Kowal, Ισμήνη Κινγκ. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ / ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: CHEAPART, Athens Intersection. ΣΥΝ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Athens Trigono, Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Χριστίνα Παντελάτου [Υπεύθυνη συντονισμού]. ΔΩΡΗΤΗΣ: COSMOTE. ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, My Odyssey, Πραξιτέλους, Βίκος. ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Green Room. Επιμέλεια: Χριστίνα Παντελάτου, Εύα Δερμιτζάκη.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου