Πρελούδιο θανάτου του Arne Dahl

 νέα κυκλοφορία Πρελούδιο θανάτου του Arne Dahlμετάφραση από τα σουηδικά: Γρηγόρης Κονδύλης    H ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΦΑΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Ο πρώην αγαπημένος της Σέρστιν Χολμ, μέλους της Ομάδας Άλφα, επίσης αστυνομικός, κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν άοπλο πρόσφυγα που προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη και την απέλαση. Όταν αποδεικνύεται ότι ο άντρας αυτός έχει […]
- 28.12.2014 -

 

νέα κυκλοφορία

 

Πρελούδιο θανάτου του Arne Dahl
μετάφραση από τα σουηδικά: Γρηγόρης Κονδύλης

 

 

H ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΦΑ
ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ
Ο πρώην αγαπημένος της Σέρστιν Χολμ, μέλους της Ομάδας Άλφα, επίσης αστυνομικός, κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν άοπλο πρόσφυγα που προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη και την απέλαση. Όταν αποδεικνύεται ότι ο άντρας αυτός έχει αυτόκλητα αναλάβει μια βιβλική σταυροφορία, η προσωπική ζωή της Σέρστιν γίνεται αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από την Ομάδα Άλφα, η οποία για να καταλάβει τις επόμενες ενέργειες του υπόπτου καλείται να μελετήσει σε βάθος τη Βίβλο.
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ…
ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Η πλοκή της ιστορίας μοιάζει με παζλ, σελίδα τη σελίδα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους και η εικόνα που αποκαλύπτεται δεν είναι άλλη από αυτήν μιας κοινωνίας σε κρίση ταυτότητας• η γλώσσα είναι παιγνιώδης και δουλεμένη, διανθισμένη με σπίθες μαύρου χιούμορ• τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται πολύ σοβαρά: αστυνομική βία, παράνομη μετανάστευση, η ανάγκη της Νότιας Αφρικής για φτηνά εμβόλια κατά του ιού HIV, καταπιεσμένη μητρότητα και φονταμενταλισμός και τέλος, πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα, με τα επτά μέλη της, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους που συνιστούν μια ανθρώπινη ασπίδα αντίστασης στην αλλοτρίωση. Ένα μυθιστόρημα που μας βοηθά να αντιληφθούμε την πολυπλοκότητα και τη δυναμική του κόσμου που μας περιβάλλει. Με αυτό το βιβλίο του ο Dahl δικαίως τοποθετείται στην ελίτ του σκανδιναβικού αστυνομικού και αποδεικνύεται πως είναι συγγραφέας φαινόμενο που ξέρει να πλάθει ιστορίες με ευφυή πλοκή, ενώ παράλληλα είναι άριστος χειριστής του λόγου αναδεικνύοντας και τις πιο ανεπαίσθητες αποχρώσεις της γλώσσας.

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου